Inbakad pestolax
Jag älskar lax, men vi brukar bara steka eller slänga in den i ugn med lite kryddor
men det här var riktigt gott och enkelt, älskar allt som är enkelt och går fort
Du behöver, 1 rulle smördeg, laxfilé lagom stor bit (har du frysta bitar ta det)
salt & peppar, tomatpesto/basilikapesto, skivad tomat, fetaost, mozzarella
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i smördegen. Skär bort skinnet på fisken och lägg den ovanpå smördegen, salta och peppra. Vik in kanterna på smördegen så att laxen ligger som i ett “fack”. Smeta ut pesto ovanpå laxen. Täck med smulad feaost. Grädda i 10 min. Skiva mozzarellan och tomaten, täck laxen med mozzarella och tomaten och grädda ytterligare 10 min. Servera m. färskpotatis, en god sallad och romsås
Kommentarer från er söta läsare.
Trackback