Mattjätten


I helgen har vi 20 års jubileum, galet bra priser! Och vad bjuder man på när man "fyller år"?
TÅRTA, så tårta till frukost, lunch, middag..

Lista

Du heter? Amanda Louise Helander

Smeknamn? Flera beroende vem man frågar..Lollo, Lojsan, (behöver inte gå in på mammas och alla miljoner Albert har, haha) 

Beroende av? Jag har nog inget längre, förut kunde jag inte tänka mig en dag utan oboy, men jag har väll vuxit upp, haha. Kanske te då, då jag dricker minst 3 koppar om dagen, hah.

Favorit märke/n? Har ingen direkt favorit, eller jag bryr mig inte det minsta om det är h&m, ginatricot, acne eller ja vart det än kommer ifrån, ni hajjar. Bara det är snyggt och passar, så duger det för mig!

Vad får du oftast komplimanger för? Hmm, måste vara mina bajsbruna ögon, eller frågan lyder, "har du linser?".. och mitt hår skulle jag tro. (sen är ju Albert en fena på att ge mig komplimanger om allt möjligt, hihi)

Familj? Min Albert, vår kommande bebis och mamma&lillebror.

Kör? Skodan

3 färger i höst? Svart, grått och vinrött. 

Sprit, cider, vin eller öl? Hmm, dricker väldigt sällan, ja nu dricker jag inte över huvudtaget men cider då kanske.

Hatar? Att jag är mörkrädd, cancer.. ?

Hur svarar du i mobilen? Aa det är Louise! Hej det är Louise?! Hej! Tjena! Hallå! hah, Men när jag vet vem det är så är det väldigt individuellt hur jag svarar, varierar från person till person.

Brukar du komma i tid? yes, 

När mår du bra? Jag mår bra när jag vet att mina nära och kära mår bra. Jag behöver nog inte så mycket för att må bra, vardag, rutin och något att se fram emot.

Vad tycker du om fötter? Ingenting, så länge jag slipper ha dem i ansiktet, haha.

Är du blyg? Kan jag nog inte påstå, men jag har nog svårt för andra som är det, jag gillar när det glider på. haha.

Vad längtar du tillbaka till? jag vet inte, skolan kanske lite, eller mer de där att man träffade sina vänner varje dag, inga jobbtider som krockade eller går om varandra hela tiden.

Har du bra vänner o äkta vänskap? Jag har många vänner men få väldigt bra, och de VET jag finns där i vått och torrt. Och jag är lyckligt lottad som har dem i mitt liv!

Hur gammal är du? 21 år

Är det ok att gråta? Ja verkligen, varför skulle det inte vara det??

Vill du gifta dig? Någon gång, någon dag, när det känns rätt i tiden.

Barn? (om, vill du ha fler? ) Vi har ju snart vårt lilla hjärtegryn här.

Är du bra på att laga mat? Jag skulle nog säga att jag är det faktiskt, jag tycker det är kul (kanske inte varje dag efter jobbet) men gillar att hitta nya recept och experimentera..

Intressen? Baka, fota, äta bakverk? haha

Det visste ni inte om mig? att jag är beroende utav hay day? haha ja ni .. 

Är du flygrädd? Nej det tror jag inte, mer att tanken finns där att något kan hända, men det händer inte mig typ hah.


leggings

 
Eftersom jag inte "kan ha några jeans längre", jag kan men det sitter för jävla oskönt i magen, så bor jag i leggings. Gått säkert 10 varv på stan och ikano och inte hittat några nya roliga, (jag dör va snygga jeans och byxor de kommit till hösten) men såklart kan jag inte ha dem, eller kul att köpa för stora byxor bara för att kunna ha dem 1 månad? nä. Och leggings som bara är enfärgade, kul? Enligt Albert finns det massor bara det att jag har vartenda par hemma, haha. Men tacka gudarna för tradera och butikerna där, nya leggings för alla under hundra lappen. Så nu har jag köpt på mig några nya. 

v 22 (21+2)

 
Magen är mysig nu, lagom stor, på kvällarna och morgonen när jag ligger i sängen på sidan känner jag ofta små buffar, och i lördags kunde Albert också känna små sparkar, så mysigt. Men jag längtar och väntar tills allt blir tydligare, då sparkarna kan kännas när som helst under dagen, när det är självklart att det är bebis som ligger där inne och bökar. 
 
Idag gick jag i mina nya skor, har inte haft och har inte det minsta ont i ryggen, LYCKA, fyfan så skönt och endå har jag slitit och stått upp hela dagen förutom vid lunch. Annars är jag väldigt noga med att stå och sitta ned ungefär lika mycket för att slippa smärta. Låt det fortsätta såhär, låt det vara mina jäkla platta converse som min rygg hatat. Men istället har jag fått känna på sådan jäkla magvärk, växtvärk? eller det har stramat och gjort piss ont i magen idag, kännts som man har gått och "putat ut magen allt vad man har hela tiden" har knappt kunnat stå rak lång vissa gånger och när jag sitter ner och ska ställa mig upp känns det som att magen spricker nere vid livmodern, helvete så ont..

20 års jubileum

 
I helgen firar vi 20 års jubileum på mattjätten, bjuder på tårta och kaffe!
Fanns det en anlednings att corren satte bilden på mig bland barnmattor och djurfällar? Är det för att jag är yngst och barnsligast, vafan haha.. och jag hatar att vara med i tidningen, bilden är tagen förra vintern, och hur jäkla tillgjort ser det inte ut, le, håll handen i sidan, lägg fram håret, visa örhänget, upp med hakan, titta på de här, gör så här, stå såhär, luta dig ditåt, åh herregud.. men förhoppningsvis är det ju inte mig man ska titta på utan mattorna, hah.

23 september

 
Var på ikano igår innan dopet, tydligen fick vi inte nog och åkte dit idag igen, käkade på Ikea och drog några vändor i butikerna, fick med mig en ny vinterjacka så tuttarna och magen slipper frysa och får plats i (som jag även kan ha efter jag blivit av med magen). Och efter sprungit runt i varenda jävla sport/sko affär hittade jag mig ett par såjävlaunderbart sköna skor jag kan studsa fram i, skulle promt ha ett par lila, rosa eller gröna gåskor i rolig färg, men fick bli ett par hel svarta, haha. och sen få 600 kr i rabatt på jacka och skor satt ju mer än fint! 



22 september

 
Igår hade jag och Albert kvällsmys efter jobbet m. laxpaket i ugn m. färskpotatis, jätte gott! sen hade tjockisen köpt med sig den fetaste godispåsen hem, så gluffsade i oss den framför tv:n. Somnade som stockar alldeles för tidigt, tidigare än vardagarna, hah lagom trötta. 
 
Idag blev det dop för lille Filip i Boxholmskyrka, han var jätte duktig hela dagen, sen blev det massa fika och mat hemma hos Martin och Åsa och massa bebisgos med alla bebisarna. Och Albert tränade inför sin kommande lilla bebis med Filip, så gulligt.

20 september

 
Ledig dag igår, tog sovmorgon till hör och häpna HALV 12, vet inte när jag lyckades sova så länge sist, sjukt skönt. Hoppade sen på cyklen och åkte och handlade lite mat, på vägen hem var inte balansen den bästa, cyklade in i en traktor, ja den stod still alltså och var tvungen att kolla om flera gånger så ingen satt i den eller i närheten, haha, herregud. 
 
På kvällen kom mamma och Anders hit på mat, tacos och mangopudding (fan va äckligt det låter, haha). Någon gubbe gjorde de som efterätt på halv åtta hos mig och då bara skulle Albert prova de, men visst fan va de gott! Satt sen och kollade bonde söker fru, vet inte hur många gap skratt som kom ut och hur många gånger kudden åkte framför huvudet, jisses

v 21 (20+3)


 
Min morfar är helt fascinerad över att min mage växer, nu kan man inte ta miste om att jag fått en redig kula. 2 kunder har vågat sig på att fråga "när kommer den?" (vilket jag aldrig skulle våga till någon man inte känner, tänk om den bara är tjock? HAHA). Morfar står nu mer och tittar på min mage när vi pratar och går och tar på den, hah ovant att se sitt barnbarn som en tjockis? Jag tror minsann att jag kännt flera "buffar/sparkar" idag på morgonen och eftermiddagen, det återstår att se, vet ialf att du mår bra där inne pyret och det är huvudsaken.

18 september


 Igår var jag ledig, var så himla skönt, gjorde precis ingenting, förutom vek om allt i garderoben och hängde framför tv:n och hay day, jag är beroende. Varvade min farm mot Alberts på ipaden, haha, NÖRD! Bjöd karln på pannkaksmiddag och ännu mer häng framför tv:n. En hel dag utan det minsta med ryggont, jag behövde nog det där, min kropp, min rygg behövde nog det där, vila upp sig.
 
Vad jag har varit nervös, pirrig och hållt tummar och tår för, var en lägenhet, en bostadsrätt, det som såg så ljust ut, sket sig. Men det kommer fler, den där var inte meningen att bli vårt nya hem. Det skulle vara så himla skönt att hitta något innan mini kommer, men hittar vi inget så funkar det ju att bo kvar här, ialf något år. Det är bara att leta vidare och hoppas.

17 september


 
I fredags åkte Albert till Andreas land efter jobbet, så jag hade ensam kväll, godis, bad och tv kväll. Så välbehövligt ibland att bara vara ensam och få tid att sakna sin andra hälft. Jag älskar dig, så otroligt mycket, du betyder allt!

I lördags blev det jobb, var massa folk så tiden rusade iväg. Åkte och handlade och till kvällen bjöd vi på mat och spelkväll här hemma m. Ida, Oskar, Tilda och Andreas. Super trevlig kväll med fina vänner!

Och igår blev det jobb igen, efter jobbet blev det att åka och handla glass, maränger, cola sås och banan efter att ha sätt Ellas bild på instagram om marängsviss, Albert sa inte emot, haha fy fan så tjocka vi är. Men Albert är värst, räckte inte med de, utan skulle promt ha pizza till mat, usch! 

Idag är det måndag och jag är ledig, så inutahelvetes skönt. Jag älskar den här veckan, ledig idag, onsdag, lördag och söndag. VÄLBEHÖVLIGT: & fick ett samtal utav bästa Ida idag som klarade körkortet, STORT GRATTIS, så glad för din skull! 

Halva graviditeten


 
I fredags hade halva graviiteten paserat, 140 av 280 dagar. Sen är jag ju medveten om att jag kan gå över tiden, men man måste ju ha ett datum att utgå ifrån. Idag är det 137 dagar kvar, tiden som har gått har svishat förbi, men 137 dagar kvar känns som en evighet. Vi längtar efter dig!

13 september



Igår var vi hundvakt åt Hilton, för mamma och anders var på nickelback i stockholm. Latare hund får man ju typ leta efter, det enda han gör är att sova, sover sover sover. Man märker inte ens av att han är hemma, haha.
 
Och imorse var jag på vårdcentralen, kollade upp min rygg eftersom jag har så jääävla ont i ländryggen varje dag, foglossning? jag vet inte, det lät som så, skiter i vad det är, bara det går över, hah. Ska ialf till en sjukgymnast så brukar det bli bättre, säger dem, så man får ju hoppas. "vill du bli sjukskriven?" ALDRIG, ska jag gå hemma, som om det kommer göra saken bättre, klättra på väggarna, jobbet får dagarna att gå.. jisses man kanske ska undersökas ORDENTLIGT innan man blir sjukskriven? hellre biter jag ihop en går hemma..
 
& idag är jag nervös, håller alla tummar och tår.

18 år sedan, saknade syster

 
I tisdags den 11 september var det 18 år sedan du lämnade oss syster, min ängel, min alldeles egna ängel. Du är saknad, så otroligt saknad, att det gått 18 år är helt ofattbart. 18 år sedan du somnade in i mammas säng. Jag har förut varit livrädd att du för varje år ska suddas ut mer och mer, att jag kommer glömma. Det går inte att glömma, du finns med oss här hela tiden, varje dag, varje minut, varje sekund. Saknar dig!

v 20 (19+2)

Här kommer en ny bild (tagen för 2 dagar sedan) jämför med förra veckan, det har ju hänt MASSOR på en vecka? 
 

Ultraljud + Barnvagn



 I måndags jobbade jag halv dag, så himla super duper skönt. Åkte in till staden, mötte upp Albert och så gick vi på andra ultraljudet, man ska ju vara lite kissnödig, jag blev så kissnödig innan ja tog bussen så hällde i mig 3 glas vatten direkt efteråt, inte smart höll på att kissa på mig när hon tröck och höll på, haha. Men bebis mådde jätte bra, det var en "normal" bebis, haha 20 cm och ca 280 g, läskigt. Hon frågade om jag känner sparkar som alla andra, hah men hon fick förklaring på mitt nej då jag har moderkakan i framvägg vilket dämpar sparkarna, så när bebis blir lite starkare och buffar och bökar ännu mer kommer jag att känna! Hon kollade efter könet men den lille låg med rumpan mot min navel så det var för skuggigt för att kunna se, men om 1,5 månad vet vi om vi får en pojke eller flicka, åååååh... 
 
 
 
Direkt efter åkte vi till babyproffsen och beställde våran vagn och fick en bilbarnstol på köpet, fint. Vi har ju typ varit överens hela tiden, så det blev en emmaljunga mondial duo combi white leatherette, med en quadrolift så man slipper böka med liggdelen. (ni som inte har barn, ska ha barn fattar ingenting va? nej gjorde inte jag för några veckor sen heller) 

10 september



 
I lördags fick jag hoppa in och jobba för mamma, för hon tyckte tydligen att åka motorcykel var viktigare än att jobba, haha. Efter jobbet åkte jag och Albert till Sya, hälsade på Rikard, Pia och Joel och hämtade hem hans cross. Sen kom Björne hit, lagade lövbiff, bakad potatis och skagen. Killarna spelade xbox och jag nördade mitt nya mobil spel, HAH.
 
Igår åkte jag och Albert hem till hans mamma och fikade, åkte sedan till ulfåsa och köpte lite blommor som jag kommer lyckas hålla vid liv, haha. Gick sen på visning och stannade sen på fika hos Ida och Oskar (man kommer lägligt när alla har bakat något, hah tjock)


Hamilton 2



Igår efter jobbet åkte jag och Albert in till staden och mötte upp Ida och Oskar på mörners, åt den där förbaskat goda överstens lax, grillad lax, sallad och bakadpotatis, mhm! Fick en jätte fin kokbok med tårtor och bakverk och ett jätte fint nagellack i födelsedagspresent. Gick sen vidare och fyllde på godispåsarna för att sedan inta biosalongen, Hamilton 2, den var bra, bara det är Mikael Persbrandt så är det bra! 



Vardagslyx



 
Igår efter jobbet åkte jag och mamma in till staden, till p.a.u.s och unnade oss lite vardagslyx, hon körde på ansiktsbehandling och jag körde 45 min massage, först var jag nervös för jag ville inte ha en kille som låg och knåda på min kropp (varför? jag vet inte, det är ju för fan hans jobb, hah) men fan så värt det var, det har manligare, bättre handtag än en tjej, så jag är glad att jag fick en kille. Berättade att jag har ont i ländryggen och nacke och axlar. HAN FÖRSTOD MIG, för helvete så stel jag var, men han knådade och masserade ut alla knutar och va ont det gjorde ibland, men nu mår jag som en prinsessa, lite öm men guuuuuud så välbehövligt. Han var typ den sjuttiotolfte personen som frågade var min mage var, då man var tvungen att berätta att man var gravid, han hade bullat upp med massa kuddar, som inte behövdes för fem öre, hah.

5 september


Jag är trött, så sjukt trött, jag behöver ledigt, bli av med min förskylning.

Men idag efter jobbet ska jag och mamma till paus för ansiktsbehandling och massage, så sjukt jävla skönt. 

Negerbollar

 
Nu har jag blivit jätte onyttig igen, varje kväll efter maten går jag och river och sliter i alla skåpen, började bli lite små sugen på negerbollar igår, men tänkte hela tiden "nej nej" det gick inte, gick ut i köket och svarvade ihop en smet på 2 röda och rullade fult ihop till något som skulle likna runda bollar, efter två stycken var det ju inte ens gott. hatar det där "ha begäret", och blir man sugen så blir man så inutahelvetes sugen, jag kunde lika väl klarat mig utan.. Som Albert ALLTID säger, allt är så sjukt gott precis innan man stoppar in det i munnen.

hjärtegryn v19 (18+2)

 
Jag märker knappt skillnad på magen morgon och kväll längre, jag har inte gått upp något kilo, jag känner inga sparkar, ingenting utav bebis där inne, men jag är inte orolig, jag är lugn. Jag vet att jag har mycket att se fram emot, och jag kommer säkert sitta och klaga på den där magen längre fram, så jag njuter utav min lilla, behagliga mage, det är mycket att ta in bara det, ha en kula på magen som inte kommer i några jeans. Jag njuter för jag mår så jävla bra.. Allt kommer, allt tar sin tid, alla är vi olika.. Jag ska sluta sitta på google och söka på magar v19, för deras magar är såååhäär stora, hah.

3 september



 
I fredags kväll körde vi på kanske årets sista grillkväll. Gosade sen ner oss i soffan och tittade på Shoo bre och tjockade i oss onyttigheter. På lördags morgonen drog Albert iväg till Liseberg och jag åkte till jobbet, åkte sedan med mamma till husbyfjölsmarknad i Borensberg, hittade mina älskade strumpor 14 st 100 kr, sjukt billigt, haha och sen hittade jag en basket tröj/jacka att ha i höst. Träffade även på Titti, Stefan och Marcus, följde med dem och kollade på när Felix spelade. Kvällen fick tillbringas hemma själv, alldeles för förskyld med happy meal och onyttigheter framför en sjukt dålig film.
 
 
Igår blev det jobb igen och efter jobbet åkte vi ut till Sjögestad motell med jobbet för att bli bjudna på 3 rätters, de sitter ju alltid fint. Åkte sedan hem alldeles för trött och tittade på snow white and the huntsman, den var riktigt riktigt bra! 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus