Höggravid?

Du vet att du är höggravid när… (fetmarkerade är de som passar in på mig)
 
- När din sambo väcker dig och ber dig varje natt att lägga dig längre bort för att du snarkar..
- Sambon måste parkera om bilen på nytt för att du ska kunna komma ut.
- Du behöver hjälp när du ska ta dig ur bilen.
Det inte längre hjälper att "smita förbi" folk sidledes då du är bredare så än framifrån
- Du är nära att skära dig varje gång du ska raka dig ner till och du ser inte längre tårna.
- Du tutar var gång du ska ur bilen för att magen lägger sig över ratten.
Det känns som om man har sprungit en mil när man går upp för en trapp.
- När man rullar runt för att komma upp från soffan.
- När din sambo knyter dina skosnören.
- När man är rädd att kissa på sig när man nyser/ hostar
- Man tappar något på golvet och låter det ligga för att processen med att plocka upp det är för omständigt.
- När man hellre går barfota än att ta på sig strumpor.
- När man inte orkar sminka sig eller fixa håret för att armarna somnar efter bara några sekunder över huvudhöjd
- När man behöver hjälp för att komma upp ur sängen eller soffan 
- När man har känslan av att tiden går oändligt långsamt, trots att dagarna faktiskt passerar.
- När det enda man orkar plocka upp från golvet är en godis som ramlat ner.
- När man måste kissa igen så fort man rest sig och trott att man var färdig.
- När man letar efter alla andra möjligheter än att behöva använda trappan.
När de högklackade skorna blir stående bakom de förnuftiga "kärringskorna" (använder inte högklackat, men bor i bekväma skor)
- När godisskålen får prioritet före middagen
- När middagen blir offrad för att få sova lite längre på soffan
- När allt blir tungt
- När man flåsar och flämtar som en valross efter att ha fått upp dragkedjan på skorna och måste sätta sig ner efter för att få blod i huvudet och få bort den lila färgen från ansiket.
- När man inte längre orkar stå i duschen utan sätter rätt ner på rumpan på golvet.
- När man sitter på golvet i duschen och inte förstår hur man ska komma upp igen.
- När ingen annan än du får tillgång till soffan längre.
- När dagens höjdpunkt är Dr. Phil och Date My Mom..
- När Grandiosa blir gourmetmat...
- När det känns som om bebisen försöker trycka ut slemproppen och gräva sig ut varje gång du lägger dig ner.
- När man planerar en utflykt utanför hemmet utifrån vart det finns toaletter.
- När anklarna får storlek av en överarm efter två timmar på bion.
- När du lägger på dig 2 kg vatten efter en vecka och säger ja, ja..
- När du börjar gråta för att du inte får på dig skorna själv och sedan nästan skrattar ihjäl dig för att du faktiskt sitter och gråter.
- När du ställer dig med benen en meter från varann för att förbereda dig på att böja dig ner.
- Allt är väldigt irriterande...
- När  sambon av ren djävulskap puttar ner dig i soffan och du inte kommer upp igen och han blir sittandes för att se hur det ska gå.
- När BH storleken börjar närma sig slutet av alfabetet. (okej inte riktigt men hoppat upp någon storlek)
- När ett ärende om dagen gör dagen fullbokad.
- När mannen din faktsikt måste hålla med om att du inte har något att ha på dig.
- När du har märken på magen för att du inte lyckas låsa dörren utan att träffa magen.
- När du hellre sitter i bilen än att gå in och handla för att det är för mycket besvär att ta sig ut och in.
- När du hellre går i fula bommullsbyxor än i de vanliga gravidbyxorna för de har en söm under magen som pressar
 
8 av 42, jo, jag har det nog ganska bra jag. Jag njuuuter så länge jag fortfarande kan göra allt som jag gjort innan, bara att vissa saker är snäppet jobbigare, tyngre och tuffare att göra än innan. Men jag klagar inte.

Julafton

 
 
 
 
 
Bingolotto uppesittarkväll hos mamma och Anders i söndags, som varje år och proppa i sig massa goda baguetter och onyttigheter. Och så klart ingen vinst, förutom mamma som vann en ny bingolott. Skulle sitta fint med en resa, pengar eller varför inte en ny bil. Men spelar man inte, så kan man ju inte vinna! 
 
Julafton igår, Albert åkte iväg och jobbade vid 03.00, så vi började julfirandet utan honom hos mamma och Anders, m. Yvonne, Gun, Eskil och Johan. Åt alldeles för mycket och lagom till Kalle kom Albert. Och sen var det julklappsutdelning fick jätte mycket fint. Ljusstake, stor silver lykta, presentkort hos frisören, ljus, böcker, fjärrutlösare till kameran, amningskudde och Emil fick sängkläder, kläder och en jätte fin stickadad tröja och en natt lampa. 
 
Fortsatte sen med julklappsspelet, fick med oss hem toapapper, tuggumin, godis, disktrasehållare, allt mått i ett och ljus. Sen hamnade vi framför tomten är far till alla barn, Åkte sedan hem och jag somnade på direkten, vaknar kl 06.00 av att Albert ska åka och jobba. Skulle gått på bio idag, men det blir nog inget med det, kurerar mig i soffan med onepiece och godis, haha

v35 (34+1)

 
Nu kan man inte missa att det hänt något på fem veckor med magen. Och nu är det förhoppningsvis bara sex veckor kvar. Och MYCKET STÖRRE lär man väll bli. Sitter varje kväll och smörjer magen och känner på mig att det inte dröjer länge innan en bristning börjar titta fram, ett bevis på att "nu jävlar är du stor". Får jag det, så får jag det, inte mycket jag kunnat göra åt de, jag smörjer mig och mer kan jag inte göra. Kommer den så kommer den, då är det någon mening med det. Och jag går nu runt och klampar runt på 8 extra kilo, det rör mig faktiskt inte i ryggen längre dem där kilona. Så länge jag slipper dubbelhaka, och fortfarande kan komma i mina leggings, annars skulle jag bli rädd, hah.

22 december

 
Igår åkte mamma och Anders iväg för att fira morbror Peter som fyller 50 år. Så jag och Albert fick Hilton som sovkompis. Lagade klyftpotatis och kallrökt fläskfilé och satt och försökte hålla in tårarna framför svenska hjältar galan. Vaknade upp alldeles för tidigt av en hund som hoppade upp och ned från sängen och låg med svansen och viftade i ansiktet på mig + slickade mig i ansiktet. Den där hunden hatar pussar, han måste fått fnatt.

paketspelet

 
I torsdags var det halv lugnt på jobbet, Emilia, Olivia och Filippa var förbi och sa hej och köpte en spindelmannen matta såklart, haha. Och sen kom Mallan en stund innan vi stängde, åkte sedan hem till Ida m. Tilda, Malin och Sara. Bjöds på mat och spelade paketspelet såklart. Och alla fick sig något, tur var väll det så ingen skulle gå hem ledsen ;) Jätte mysigt, så nu ska jag vila upp mig med te och bubbelbad innan lillen vill ut, suveränt!

20 december

 
Jag kommer nog aldrig sluta skriva det här, men dagarna bara flyger förbi och jag hinner inte med överhuvudtaget. I lördags var ju Albert iväg och jobbade till kl 04.30, så jag var hos mamma och Anders, satt framför brasan och myste, fick jätte god mat och avslutade kvällen framför så mycket bättre med en sovande Hilton i knät.
 
I söndags gjorde jag pannkakslunch åt min karl, myste sen i soffan en stund tills vi åkte hem till Alberts mormor och morfar på mat, först är det mat tills man sprängs, direkt efter ostkaka m. hallon och sen kaffe, bulle och kaka. Stackars lillen i magen, han kunde inte ha mycket plats kvar inne, haha.
 
Måndag, tisdag jooobb.. Och för var dag som går så känner jag mig mer och mer sliten i kroppen. Jag tackar gudarna för att ryggont och allt sådant är över för nu 'peppar peppar'. Men mina ben, när jag kommer hem från jobbet så värker smalbenen så in i norden, annars mår jag prima ballerina. Samtidigt som jag trivs med magen, att alltid ha lilleman med mig vart jag än går, så börjar jag endå känna mig mer och mer färdig med att vara gravid, jag är så nyfiken på dig där inne, men endå en rädsla för förlossning, för den första tiden .. allt är så spännande, overkligt och läskigt på samma gång.
 
Igår åkte Albert iväg och jobbade halv dag, jag tog en ordentlig sovmorgon till 10.00 för att sedan göra ännu en sats julkola, när Albert kom hem åkte vi och käkade lunch och drog en vända på Ikea, fick med oss lite lådor och en byrå till lillen. Sen var det dags för sista föräldragruppen, den första tiden med bebisen och sen fick man med sig två påsar med prover, kläder, rabatter osv.. Svängde sen förbi hos Emilia och skulle bara säga hej, för att sedan åka hem och se morden i sandhamn, nej det kom inte på tal, tiden flög iväg, och när jag kom hem var jag ju tvungen att se morden i sandhamn, klockan blev ju natt och Emilia kallar mig pensionär? haha
 
& idag blir det jobb, för att sedan åka hem till Ida och spela paketspelet och äta mat m. några tjejer, mysigt :)

15 december

 
Igår kväll gjorde Albert och jag kött och sambal oelek, var allt för länge sedan, och det är sååå gott. Vi åkte sedan hem till Emilia och spenderade kvällen där framför film och massa prat. Efter prat om förlossning och barn vaknade jag upp i natt och trodde jag redan fött och att Albert missade allt, jag hann bara komma in till förlossningen, få en värk och sen minns jag ingenting förens jag fick upp vårt barn på bröstet, var tvungen att känna så magen var kvar när jag vaknade, haha herregud. Inte nog med de så vaknade jag 3 ggr i natt och hade kramp i smalbenen, fy i fan vilken smärta! 
 
Idag trodde jag att Albert skulle få åka och jobba på morgonen då det snöade en hel del, men vi beslutade oss för att åka till stan och om de ringde fick vi köra hemåt igen, men vi hann gå på stan och tornby innan det ringde precis när vi var klara i sista affären. Så nu är vi/jag klara med alla julklappar och alla paket till alla julklappsspel som ska spelas, vilken lättnad, slipper man stressa runt bland allt folk i sista sekund. Så ikväll har jag bjudit in mig själv hos mamma och Anders på mat, slipper jag laga mat och sitta ensam, haha.

49 dagar kvar


  v 33, 49 dagar kvar..
Det är ju för försjuttsingen INGENTING..
i 231 dagar har jag gått och burit runt på vår skatt. snart är du här.

Fetaostbiffar m. potatis

Igår slängde jag ihop en ny maträtt, roligare och godare än vanliga biffar.
Fetaostbiffar m. potatis, gräddsås och lingon.
 
Du behöver:
Potatis
nötfärs / blandfärs
smör till stekning
1-2 klyftor pressad vitlök
1 ägg
2  tsk torkad oregano
150 gram smulad fetaost
Salt och peppar

Sås: 
2 msk smör
1/2 dl vatten
3 dl grädde
2-3 tsk kalvfond
Maizena
ev.soja
salt och peppar

Gör så här:
Skala och koka potatisen. Häll upp samtliga ingredienser till biffarna och rör så att det blandar sig. Forma  biffar av smeten, och stek i en stekpanna med rikligt med smör. Under tiden ställ ugnen på 125 grader. När biffarna är klara stoppar du in biffarna, i en ugnssäkerform i ugnen. Av stekfettet efter biffarna gör du sedan såsen. När alla biffar är färdig stekta lägger du dit en rejäl klick smör till, och vispar sedan ut med vatten, och grädde. Smaksätt med kalvfond, och smaka av med salt och peppar. Tillsist så rör du ner maizena tills du får en fin konsistens. ev. någon droppe soja, om du vill få en mörkare färg på såsen. Lägg sedan tillbaka biffarna och låt dem sjuda en stund tillsammans med såsen, på svag värme, tills potatisen är klar.

 

Smördegsinbakad kyckling

Det här är super gott och går snabbt och smidigt att slänga ihop!
 
Du behöver:
kycklingfileér
smördegsplattor
Mozzarella
Strimlad skinka eller bacon

Gör så här:
Sätt ugnen på 200-225 grader. Stek kycklingen i smör, och salta och peppra lite lätt. Lägg sedan de färdiga kycklingfileerna på en tinad smördegsplatta  (eller skär ut lagom stora bitar.) Lägg sedan på rikligt med mozzarella och lite strimlad skinka eller knaperstekt bacon på innan du klämmer ihop allt till ett paket. (lägg smördegsfliken neråt på plåten) Låt stå i mitten av ugnen tills smördegen har blivit fluffig och gyllene brun. Och servera sedan den inbakade kycklingen, tillsammans med klyftpotatis eller något annat gott och en god sallad! 

13 december

Dagarna rusar förbi, känns som jag öppnar min chokladkalender 4 ggr om dagen, haha. I helgen blev det lugnt, i lördags skulle vi gått på julfest m. Alberts jobb, men eftersom det snöade så var Albert ute och körde hela dagen och halva natten, så jag låg hemma i soffan och röjde igenom vampire diaries, haha rätt skönt endå. I söndags var det jobb, skulle sen bakat pepparkakor eller gått på bio med Albert men la mig i sängen och vilade lite efter jobbet, kom visst någon och la sig bredvid och sen sov vi igenom 3 timmar, fan va trött jag är om dagarna! 
I tisdags när jag kom hem från jobbet, var det ingen hemma (Albert var ledig), han hade kastat ut tvättmaskinen, damsugit och torkat alla golv + städat hela lägenheten. Sen kom Oskar och Albert hem med barnvagnen, bilstolen, skötbordet och ett skåp till badrummet. Så kvällen ägnade vi till att sitta och bygga ihop allt. Fan så nöjd jag är över barnvagnen!
 
Igår var jag ledig, Albert också, så vi hade sovmorgon och åkte sedan till tornby för att handla lite som är kvar till miniman och jag hade tänkt att köpa paket till alla hundra paketspel jag ska spela, haha. Men hann knappt dit innan Albert fick ett samtal om att han var tvungen att åka och skotta snö. Vilket resulterade i att föräldragruppentjosan som var på kvällen fick jag allt gå på själv. 
 
 
Jag är jätte glad över att Albert har ett extra jobb på vintern, för skulle han gå hemma arbetslös i flera månader tills säsongen började igen, så skulle han inte vara att leka med, han klättrar ju mer på väggarna än vad jag gör när jag är hemma. MEN HELVETE så tråkigt det är när man inte har en aning om när han ska jobba eller inte, ibland spelar det tydligen ingen roll om det inte snöar, det ska plogas endå. Och vi som har pratat om i 3 år att vi ska på jul på liseberg, men varje år har något kommit i mellan, så denna vintern tänkte jag yes, tredje gången gillt! En helg, bara han och jag, gå runt och strosa, shoppa, fika, äta god mat, bo på hotell, bara vara, som "ett avslut" på bara han och jag, tills vi välkomnar in våran nya familjemedlem, våran son. Men nej det går ju inte i år heller .. Så förhoppningsvis kan vi kanske åka hela familjen nästa år.. 
 

10 december

 
 
 
Nu börjar jag känna av att min kropp blir allt tyngre, jag har inte haft några problem på jobbet förut. Men att lägga sig på alla fyra och skära mattor och ställa sig upp snabbt och smidigt är inte längre så smidigt, magen är i vägen, blir andfådd och benen känns som dem domnar/somnar. Och framåt eftermiddagen börjar ryggen kännas av och man känner sig mer framtung, försöker att undvika "pingvin" gången, men kommer på mig själv ibland att gå så, haha. MEN helskotta va folk är hjälpsamma, jag behöver knappt bära något, alla ska hjälpa till, alla är så snälla och låter mig knappt göra något. kanske borde vara gravid på heltid om inte annat, stoppa en kudde under tröjan? haha. 
 
Nu saknas det bara att ha sin karl hemma om kvällarna, någon som kan pyssla om en, laga mat, pilla i håret, massera rygg, axlar och ligga och skeda med i soffan. Någon att bråka om kuddarna med och bråka om vad man ska se på tv. Men nej, jag får allt ha soffan, kuddarna och fjärrkontrollen helt för mig själv. 
 
 

tankar tankar tankar..

Faan, det här med framtiden tar ibland kål på mig. Vart vill man bo, vart ska man bo, hur ska man bo? Förut ville jag bo på i ett hus på landet, innan barn och allt var planerat. Men nu, nä aldrig. Långt till närmsta granne, affär, vänner osv.. Och jag som är mörkrädd?.. Jag vill bo här omkring, hjulsbro,ullstämma, vidingsjö, ånestad, kvinneby.. Ja gärna i ett hus, men just nu finns inte dem pengarna, så vi får börja med en bostadsrätt. Jag vill ha som jag själv växte upp, bara kunna öppna dörren och ha en lekplats/gård där andra barn leker. Jag vill att mitt barn ska ha nära till andra barn. JAG vill ha nära till vänner, min familj, affär, dagis, skola, jobb, buss osv.. åh vad jag önskar att det vi bodde i var minst en 3:a, och en bostadsrätt. Men nu bor vi i en 2:a i en hyresrätt. Det känns tugnt att vi kanske måste överge våran marklägenhet med 2 uteplatser mot en lägenhet en trappa upp med balkong för att marklägenheterna/radhusen sticker iväg allt för mycket.. MEN än så länge sitter vi inte i sjön, så vem vet det kanske dyker upp precis de vi vill ha när vi minst anar de..

8 december

 
Igår efter jobbet slängde jag mig i soffan direkt,, helt slut om kvällarna. Tänkte att ikväll får Albert pyssla om mig, laga mat och jag ska inte röra ett finger. Får ett samtal ganska snart om att, "jag kommer nog inte hem på ett tag". Hade endå ingen lust att äta något själv, eller laga mat ensam, så proppade i mig cocopops för att stilla hungern och hålla ut timmarna tills han kom hem, blev pizza i ugn framför xfaktor och victoria's secret fashion show 2012
 
Idag vaknade man upp och är helt plötsligt i 8 månaden, v 33 (32+0), 55 dagar kvar. Det går fort nu. Och igår blev jag så tjock att naveln ploppade ut. Undra hur mycket större man kan bli, känns som mitt skinn redan är så stramt att om det skulle växa mycket mer skulle jag gå sönder, haha.
 

7 december

 
Jag älskar det här vädret, det knarrar under skorna, snön lyser upp både dagen och natten, vi bor i ett vinterland, hur mysigt som helst. Låt det ligga kvar.. Enda nackdelen är att Albert jobbar typ dag och natt..
 
Var uppe hos Caroline med mamma innan jobbet idag, hon ligger där under ett täcke av snö. Tur att man har gravstenen längs kanten, för herregud va snö det har kommit, inte lätt för dem andra stackarna att gräva fram sina gravstenar ..

6 december

 
Ledig dag igår, sovmorgon, tvättdag, lagade raggmunk Alberts favoriträtt, men inte var han hemma.. eller jo 5 min. Skjutsade sen in mamma och Anders till stan på champagneprovning och påvägen hem stannade jag förbi hos Emilia. Mammas bil är som en fjäder i detta väder, flyger åt sidan för minsta lilla och körfast i minsta snöhög, haha. Sen att jag är grym på att köra har ju ingen betydelse när alla andra är helt opålitliga och kör som idioter eller som om dem aldrig sett snö förr..
 
På jobbet är det typ lugnare än lugnast, det enda som kommer in är typ dem som söker jobb. Om ni söker eller ska söka ett jobb, sätt er på direkten och skriv om erat cv, vet inte hur många cv:n jag läst, helvete så dåliga! Få cv:t att låta kul, det ska vara roligt att läsa, man ska vilja fortsätta, man ska vilja veta mer. Skriv inte en hel uppsats om din praktik i 9:an, eller varenda detalj du gjorde på ditt förra jobb. Be någon annan skriva om dig om det är svårt att skriva själv, alla är tydligen stresståliga, vana att ta kunder, serviceinriktade och älskar att jobba, alla kan jobba övertid, tidiga mornar, sena nätter, super duktiga på att jobba i grupp som ensamna. no shit? Jag vill inte läsa ett professionellt cv som de låter som någon politiker har skrivit ihop eller något som är taget direkt från google. Och skriv inte referenser lämnas på begäran, har du referenser skicka med dem på en gång!! Det ska vara kul att läsa, hur ska du sticka ut från 300 sökande? när alla ser likadana ut? tänk på att ditt cv är det första intrycket man får utav dig..

v 32 (31+3)

 
Var hos barnmorskan idag, allt såg bra ut, allt var "normalt". Lillen låg med huvudet nedåt, sf måttet var 30 cm, vägde mig 65,1 kg, så nu går jag runt på 6,1 extra kilon. Jag börjar vänja mig, det gör inget att jag går upp.. Men sen att alla skrämmer än om att det är nu alla kilon kommer, nu kommer det bara säga boooom, paaaaaang och explooodera,. hjälp?! Men visst bebis växer ju så det knakar nu, så klart att jag också gör det. 
 
 
Har ensam kväll, vilket säkert inte kommer bli den sista den här vintern, då Albert direkt efter sitt vanliga jobb åker och sätter sig i en traktor och skottar snö hela natten? jaa.. nu är det du och jag Emil, synd bara att du är i mig istället för bredvid mig, men det kommer.. får sitta och prata med magen, haha. Har ialf slagit in alla julklappar idag,  och har bara ett fåtal kvar att inhandla.

Vinterland


 
 
I söndags åkte vi hem till mamma, bakade lussebullar. Eller mamma gjorde degen, jag gjorde lussebullarna och Albert käkade deg, haha. Satte oss sen och hade adventsfika framför cockpit, nybakade lussebullar kan ju vara något utav det godaste som finns, fått världens dille på det, hah. Skulle ha julpyntat när vi kom hem, men båda var för lata för att gå till förådet och ta fram allt, haha herregud..

Första advent

 
Lagom till första advent är "adventsljusstaken" färdig. Sen att det är lite olika höjd på siffrorna är väll bara charmigt säger vi, haha. Första ljuset tänt. När mamma slutat jobbet ska vi hem till henne, baka lussebullar och äta mat. 

2 december

 
I fredags efter jobbet, blev det hem och laga mat som vanligt, provade en ny maträtt, smördegsinbakad kyckling m. sallad och klyftpotatis. Det gick verkligen hem, de blev en av Alberts nya favoriträtter, lyckat! Sen kom Oscar hit och gjorde sällskap och sådär vid 22.00 blev jag super sugen på att göra julkola, sagt och gjort haha. 
 
Igår åkte vi in till tornby efter vi vaknat, vi var ju då inte ensamna, usch och fy för folk. Albert fick med sig ett par nya byxor hem och jag blir bara mer och mer förtvivlad över de få plagg jag fortfarande kan använda ur min garderob. Och jag är inte sugen på att lägga ner pengar eller köpa nya kläder för att sedan aldrig mer kunna använda dem för att det är för stora. Det är ju endå "bara" två månader kvar utav graviditeten, sen ska jag FÖRHOPPNINGSVIS komma i min vanliga stl igen.. Var sen ute på jakt efter en present till Filip som fyllde 7 år igår, slutade med att han fick någon "pistol" som sköt iväg "gummiringar" haha, så efter tornby åkte vi hem till Sebbe, Nettan och Filip. Där bjöds det på tårta och så lekte alla med beyblade, hade tävlingar och körde i arenan osv, hahah.. Vet inte vem som tyckte det var roligast. 
 
Åkte sen hem och hade mys kväll m. räkor, baguette, aioli och lagade julskinkan vi köpt (AP DYR) men as god. Sen somnade Albert vid 21.00 typ, han skulle bara "vila", rolig kille. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus