31 juli

 
I måndags kom Albert och hämtade mig efter jag städat typ hela dagen och så följde jag med hem till Andres, Tilda och Alvin. Dem planterade häck och sen grillade vi, gott! Satt sen ute även denna kväll och pratade tills det blev kolsvart. Åkte sen hem och tittade film, standard en film varje kväll, haha! Men nu kommer det ut så dåligt med film så vi går tillbaka och ser sådana där filmer som Albert säger att alla måste ha sett, haha.
 
Igår åkte vi en runda till tornby Albert hade glömt sitt körkort på babyproffsen så vi tog en lunch på pizzahut och hade sen tänkt att åka och hälsa på A's mamma och pappa men dem var inte hemma så vi åkte hem och slängde oss i soffan och stannade där, haha rätt skönt det med ibland.

29 juli

 
Idag tog Albert Emil på morgonen så jag fick sova, ungen ville inte somna om som han brukar, så jag fick sovmorgon som vanligt haha. Sen åkte Albert och skulle va med Andreas och tog med lillen. Så idag är jag helt alena, jag är en jävligt rastlös person så jag får typ panik av att vara ensam ibland, vad gör man, vad ska man göra?! Vissa dagar är det underbart att bara sitta i soffan och glo in i väggen, titta film efter film, n ä r j a g v ä l j e r d e t s j ä l v. Men idag var en välbehövlig dag att vara ensam, utan man, utan barn. För idag har jag STORSTÄDAT hela lägenheten, dammat, damsugit, torkat golv, rensat avlopp, gnuggat, diskat, rensat ogräs, osv, svettigt men så skönt utan att bli avbruten.

28 juli

 
Igår packade vi in oss i bilen med Ida och Oskar och skulle till Gränna, men påvägen dit stannade vi till i Ödeshög och spelade fotbollsgolf, det var riktigt kul tills jag insåg att jag aldrig skulle komma annat än sist, haha jag är sådan dålig förlorare. Plus att det blev stekhett, jag hade jeans på mig och höll på att svettas ihjäl. Slutade med att grabbarna kastade av sig tröjorna och hade jag inte haft genomskinliga trosor skulle jag tagit av mig jeansen, men fick nöja mig med uppknäppt byxor och rulla upp tröjan, ibland skulle man va kille, haha! 
 
 
Åkte sen till Gränna, tog oss varsin glass och köpte med oss massa polkagrisar hem. Stannade påvägen hem köpte svenska kräftor, räkor och massa annat gott och åkte hem till Ida och Oskar och hade en liten kräftskiva, mys! Och det blev kortspel och skratt in på natten även denna kväll, var hemma vid 2 och somnade så fort vi la huvudena på kudden.
 
Idag tog vi sovmorgon till halv 11, efter frukosten åkte vi till tornby och köpte massa nödvändigheter till Emil och så fick han en ny bilbarnstol, han får dock vänta någon månad till innan han får börja använda den, men de var så bra erbjudande på den, från 3500, till 2500, så vi slog till! Plus att man kan ha den till han väger 25 kg och man kan sen ha den framåtvänd, så den blir kanon! Åkte sen hem till Sebbe, Nettan och Filip på en fika och Albert hjälpte Sebbe bygga en dator, haha.

6 månader

 
 
Igår blev den här lilla grabben 6 MÅNADER, ETT HALVÅR.
Det bästa sex månaderna i mitt liv, i vårt liv. 

27 juli

 
Igår efter vi ätit frukost åkte vi förbi hemma hos Sarah och lämnade en påse med kläder Emil växt ut. Sen åkte vi hem till Kimpan, Tommy och Melissa, Albert hjälpte Tommy hämta deras nya soffa och jag hjälpte till att laga mat och äta godis typ, haha nävars. Men hur sööta är inte våra små då, Emil lägger armen runt Melissa och sitter och håller om henne, sitter och tittar och pratar med varandra tills E blir krokodilen, pussar/biter/gnager/dreglar ner hela Melissa hahah Kimpan filma allt, tårarna spruta!
 
Vi åkte sen hem till mamma och Anders där det bjöds på grillat och vi satt ute hela kvällen och babblade och var inte hemma förens typ halv 2, haha när hände det senast.. Vill med ha gasolvärmare fryser ju typ halvt ihjäl ute på kvällarna annars.

Pasta med fläskfilé

Häromdagen lagade vi en såå god middag, båda två tillsammans med Emil sittandes nöjd och fascinerad i sin stol bredvid. Avslutade sen kvällen med film och jordnötsringar, typ inte ätit det sen jag var liten och man satt och trädde på dem på fingrarna och sen åt upp dem, haha.
 
 

25 juli

 
Albert jobbar idag så då passar jag och Emil på att städa lite här hemma, TVÄTTA och åka förbi hemma hos mamma och Anders som är på motorcykel semester, ta in post, vattna och allt vad jag skulle göra, haha. 
 
Och vad det händer saker med vårt lilla troll nu, det är ingen liten spillevink som ligger med flaskan och äter ersättning längre. Han börjar morgonen alldeles för tidigt ca kl 05, får en flaska ersättning somnar om till 9 typ, vi går upp äter gröt, till lunch får han en barnmatsburk, sen framåt ca kl 16 en flaska ersättning och till kvällen en flaska godnatt välling, brukar bli en fruktpure där i mellan också, s t o r a k i l l e n ! Igår gjorde jag egen morot, potatis och palsternackspure och så mycket billigare det blir att göra maten själv och tar ju noll tid! Och en så länge har han inte visat på att han inte tycker om någonting, haha men det kommer väll.

Home sweet home

Emil ger vår första familjesemester tummen upp han också, hihi


 
I tisdags åkte vi till Hällevik till en super mysig hamnkrog, avslutade sista kvällen med grillbuffé vid havet, så gott och så mysigt. Åkte sen hem till stugan och gjorde som alla andra kvällar innan, spelade kort, pratade och gottade i oss massa godis och chips in på natten. Båda sitter där och säger bara faaan så tråkigt att åka hem, vi har haft det så jävla bra! Och när Albert säger till mig att han älskar mig mer än någonsin, att det här har fått oss att komma varandra ännu närmre varandra. Ååh han är så fin och för mig, för han, för oss passar vi så jävla bra ihop båda är så lika men endå så jävla olika, jag är så glad att du är just du och att du står ut med mig, Jag älskar dig så tårarna rinner. 

På vägen hem igår stannade vi och fikade i värnamo och sen ett stopp på A6 i jönköping för lunch och gick och glodde lite i butikerna. När vi kom hem packade vi upp allt och åkte sen och handlade, så fick bli grillad kyckling och färskpotatis i ugn till middag, tittade en film, duschade och gick och la oss i en nybäddad säng, det är det bästa med att komma hem, sin egen säng!

23 juli


Idag blev det sol och bad halva dagen också åkte sen iväg och fikade, kollade båtar, skulle ha fiskat men blåste så himla dant men vi hittade ialf en restaurang till kvällen, sista kvällen nu, imorgon åker vi hemåt igen, skulle kunna stanna ett par dagar till men lutar åt att vi åker iväg ett par dagar igen nästa vecka :)

Vi har haft kanon dagar, vädret har varit perfekt, inte ett enda tjafs om någonting jag trodde vi skulle ryka ihop ialf om något litet men ingenting, så jävla skönt. Och Albert har varit en ängel, gått upp på natten och tagit Emil de gånger han gnällt och gett honom mat trodde jag aldrig! "han som aldrig hör något och sover så djupt jämt". Vi behövde nog det här alla 3, första familjesemestern blev p e r f e k t ! (enda nackdelen i denna stuga är att sängarna inte går att göra till dubbelsäng, första natten låg vi och trängdes i natt sov vi var för sig, jag som alltid kringlar mig in i Albert när jag ska sova, haha)

22 juli



Idag har vi solat och badat, runt 14 tiden gav Emil upp efter ett förmiddagsvil, bad och lek i sitt tält. Så då gick vi upp duschade och käkade lunch och åkte en sväng till Bromölla, men det var verkligen ingenting att ha och hela staden luktade typ burkskinka, haha. Så vi åkte till Karlshamn gick och strosade i affärena och köpte sen med oss picknick och hittade en strandpromenad som ledde till ett fint ställe vid havet, mys!
 
Nu sitter vi och väntar på att räkorna ska tina så ska vi mysa till det med räkor, ost, kex och massa annat gott. Så skönt att vara hemifrån man känner sig så avslappnad och tar verkligen dagen bara som den kommer, inga måsten och Emil är hur nöjd som helst. 

21 juli

 
Sååå varmt det har varit idag, direkt när vi kom fram till stugan hoppade vi i badkläderna och gick ner till stranden och låg där ett tag. Och Emil är helt TOKIG i vatten, så fort han ser vatten och så fort fötterna nuddar vatten blir han överlycklig, sprattlar och vevar med armar och ben, så han fick ta sig ett bad han med, nöjd kille!


Checkat ut, checkat in

 
 
Igår var sista kvällen på campingen, gick längs vattnet någon kilometer där Bergkvara vatten festival var, 295 kronor per person och om vi säger såhär det var fler ordningsvakter/poliser än vad det var besökare, pinsamt haha. Vi hade kollat på bilder från tidigare år och då var det smockat med folk, haha. Spelade bort alldeles för mycket pengar på chokladhjul, var sååå nära på att vinna 3 gånger men nää. Satte oss på ölserveringen tittade på State of Drama och några andra band som spelade, ville se Agnes men killen kunde inte riktigt komma till ro, så vi gick hem satte på en film och somnade.
 
Idag checkade vi ut, tog ett stopp i Karlskrona, Oscar hade tipsat om att man skulle äta glass på glassiären, en blandning utav Bosses och Smultronstället typ, Albert gick in och beställde jag ville ha 2 kulor, kom ut med 8 st kulor, 1 kula är 4 kulor, för 35 kronor, jisses så mycket glass för så lite pengar hahah. Nu är vi i Sölvesborg där vi har hyrt en stuga på Tredenborgscamping, 3 nätter. 

20 juli

Igår kväll gick vi till campingens restaurang och åt buffé m. fläskfilé, oxfilé, kyckling, lax med massa gott till var liiite kallt att sitta ute men va fan "är det sommar så är det". När vi var proppmätta gick vi en vända runt campingen, tänkte sen spela minigolf men klockan bara tickade, så vi gick hem och la lilleman och satte oss sen i förtältet och myste och prata tills sent in på natten gamla tjejer, killar, sex, bra och dåliga saker, framtid, a l l t m e l l a n h i m m e l o c h j o r d ! En sån där kväll man aldrig vill ska ta slut. Jag är så jävla glad att det är du som jag ska tillbringa resten utav mitt liv med!
 
Idag efter vi ätit frukost gick vi till stranden och låg där ett par timmar, killen låg nöjt i sitt soltält och lekte med cola flaskan, han är galen i flaskor! Jag har ju inte badat ute i år förutom pooler så jag kände att jag var tvungen, fick inte med mig Albert så tog väll sådär 10 min innan jag doppade mig, satan i gatan så kallt det var. Gick sen förbi poolen innan vi gick hem så lillen fick bada också, men han var mest intresserad utav alla tjejer som lekte i poolen, haha. Nu har vi precis tagit en middagslur, ska väll straxt börja göra iordning oss för ikväll är det vattenfestival här så ska väll gå förbi och se om det är något att ha. & imorgon packar vi in oss i bilen igen och åker till Bromölla där vi har hyrt en stuga i 3 dagar, sen blir det att åka hem för Albert ska jobba på torsdag. 

Karlskrona

Idag packade vi in oss i bilen och åkte en dagstripp till Karlskrona, var lite molnigt idag så passade perfekt med en shoppingdag. Gick runt i stan, fikade, gick längst vattnet och åt super god bakadpotatis m. skagen och hade det gött. Nu är vi tillbaka på campingen, lilleman har precis ätit mosad banan för första gången, tror det var något utav det godaste han ätit, så jäkla nöjd haha. 
 
Vårt lilla energiknippe, han är inte svår att få nöjd men så otroligt jäkla envis, bara han får STÅ UPP och bli BUREN hela tiden så är han på kalas humör, det är det bästa han vet. Men det går inte jämt att göra det, vem tusan har han fått sitt humör ifrån, båda vi har ju vårt kvar, haha. Han utvecklas verkligen för varje dag, händer något nytt hela tiden, olika grimaser h e l a t i d e n, han är så stark i benen, i armarna och fingrarna, greppar ALLT. Älskade du.. 

19 juli

 
Igår satte vi klockan på 8, packade ihop allt, satan i gatan va mycket extra det blir att ta med sig när man har ett barn, hämtade upp lilleman som sovit hos mamma och Anders och gasade sen iväg, första stopp blev Oskarshamn för lunch och sen åkte vi vidare och stannade i kalmar och slängde oss på gräset och myste. Åkte några mil och var sen framme vid campingen, bor i en husvagn med förtält, gammal men mysigt. Campingen ligger såå jäkla fint, vatten på båda sidorna och alla stugor och husvagnar ligger längst med vattnet. Så det här blir nog kanon! Kom fram rätt sent igår, tog en runda på campingen, lagade färskpotatis och grillad kyckling och satt ute och myste ett tag innan vi la oss i sängen och kollade film, mys!

17 juli

 
Igår tog vi en vända på stan, lunchade på subway, Albert köpte nya solglasögon, är också sugen på att köpa ett par "riktiga" men så jäääkla klumpig som jag är, tappar mina minst 2 ggr om dagen så känns det surt om det första dem gör är att gå sönder när man betalat typ 1000 kr, kanske ska hålla mig till mina 120 kronors, haha.. 
 
Värmde upp poolen till 35 grader så där i låg Albert och Emil och plaska, sen kom Melissa och Kimpan hit, så hoppa Melissa i poolen också och fick låna Emils simring så A höll i Emil, han blev ännu galnare, plaskade, hoppade upp och ned, undervattnet övervattnet, haha blir nog inga badkrukor utav dem där två ialf. När vi efter mycket om och men fått båda ungarna att somna (den ena fick ta en runda i bilen och den andra vaggandes i vagnen, haha) Så grillade vi, grillspett och färskpotatis och avslutade kvällen med massa onyttigheter och babbel.
 
Idag kom mamma och hämtade Emil på morgonen, så vi åkte hem till Matilda och Andreas och lånade deras garage, VI polerade bilen, jag satt inte bara där i min brassestol och solade som jag hade tänkt mig, jag gjorde halva jobbet, duktiga duktiga jag. Nu håller vi på att göra iordning oss, ska hem till mamma och Anders för mat, sen cyklar mamma, jag och Albert ner till stan för gyllene tider m. Ida och Oskar, mys! & imorgon drar vi på minisemester, skööönt.

15 juli

 
Idag åkte vi med mamma och Anders på en liten dagsutflykt, vädret var ju inte det bästa, molnigt och det var inte många gånger solen tittade fram, men bättre än att sitta hemma och uggla. Åkte någonstans runt Norsholm till Brådtoms sluss och fikade, hoppade sen in i bilen igen och åkte till Söderköping och åt lyx lunch, så gott och så mätt, typ illamående haha. Åkte sen en vända förbi hemma hos Andreas och Tilda, Emil och Alvin "lekte" lite, drog i varandras kläder, tog ut napparna och sparkade lite på varandra haha. 
 
& igår var jag och mamma på ljusparty hos Lina m. massa andra tjejer och damer och Yvonne hade gjort så goda skink och tacopajer som vi fick gotta i oss under tiden man luktade ihjäl sig på alla ljus. Och snäll som jag är för att hjälpa Lina komma igång med att lära sig och komma in i jobbet så boka jag en visning hemma. Lilleman var galet trött, knappt sovit någonting så var en liten grinpelle men han hoppade runt i allas famnar så han trivdes nog rätt bra endå :)
 

14 juli

 
Igår åkte vi till stan när A vaknat till liv, han var SKIT STOLT över att han var uppe innan klockan 12, typ grattis, haha. Köpte en "spa pool" m. bubblor och värme. Det kan nog vara det bästa köp Albert någonsin gjort, så h ä r l i g t ! Stannade på jobbet och åt lunch och fixade till en rund altanmatta att ha under poolen sen åkte vi hem och satte upp poolen och invigde den, den lyckligaste var nog Emil hoppade runt och plaskade hela tiden. 
 
 
Gottade till det m. kräftor och räkor till middag och åkte sen en stund och hälsade på Tilda och Andreas, åkte hem la lilleman som var över trött och tittade på en film och tog sen ett nattbad vid 00, värmde upp poolen till 36 grader, så jävla hääärligt!

13 juli

 
Igår åkte jag och lämnade Emil hos sin farmor och farfar, en barnfri dag. Åkte sen hem till Ida en stund innan vi åkte och hämtade upp Sara och begav oss till Åtvid för att kolla in Malin och Hampus nya hus, det där kommer ju bli så fint när det är klara med all renovering, avundsjuk! Malin bjöd oss på lunch så gick vi och satte oss vid en sjö och myste m. sallad och fika, tack för en härlig dag! 
 
(älskar min iphone den tar sååå bra bilder, haha fifan)
 
Ida släppte av mig hos mamma och Anders där Emil hade förflyttats sig till och eftersom Albert var på röj igår så stannade jag där en stund, tjockisarna skulle tjocka pizza så hade inte så mycket val till att beställa en jag också haha. Åkte hem vid 20.30 och la lilleman som var tröttare än tröttast han hade inte sovit mycket alls på dagen så klockan 21 satt jag hemma på sängkanten och trodde ja skulle gå under, man kan väll för fan inte gå och lägga sig 21 en fredag kväll och inte fanns det någon film, så bästa Kimpan kom hit och höll mig sällskap och vi babblade på som vanligt och helt plötsligt var klockan 00! Tack för kvällen, somnade pang boom!
 
& Idag ska vi åka och köpa en poooool, m. värme och bubblor, så härligt och så kul för Emil.

11 juli

 
 
Igår var jag själv hela dagen skulle vart med Kimpan men blidde inte så, och när Albert kom hem från jobbet åkte han lika snabbt igen, åkte och hjälpte Andreas i huset en stund, så vi blev ensamna klubben jag och Emil. Sen när han kom hem köpte han med sig revbenspjäll och kycklingklubbor och så tittade vi på filmen G.I Joe Retaliation, mys!
 
Idag kommer Oscar hem till oss och den killen har nämligen fyllt år så då tänkte jag istället för att sitta hemma och ruttna så åkte jag till systemet och köpte några öl och sen till jobbet för att göra några etiketter, hittade bara en "bra bild på Oscar" så resten fick bli på Emil, ser kanske lite barnsligt ut, haha. Men det är väll innehållet som räknas, öl som öl. Och fyller man år så ska man ju faktiskt bli firad hur gammal man än blir och hur många barn man än får! (ni läser det där tydligt va, jag fyller 26 augusti).

vikten ..

 
Jag vill egentligen inte bry mig om vad som står på vågen, innan jag blev gravid har jag aldrig ägt en våg och när jag bodde hemma kan jag inte minnas att vi hade någon heller. Vägde mig ibland när jag var hos kompisar och såg ååh en våg bara för att, haha. Har alltid legat runt 58-60 kg och jag äter vad jag vill och rör på mig när jag känner fört. 
 
Men när man blev gravid va man ju tvungen att väga sig hos barnmorskan, startvikt och en sista vägning innan lillen skulle ut, 59 kg till 73 kg. Och idag har jag 2 kg kvar till min "startvikt" men det kvittar, jag bryr mig inte längre. Jag gör inget åt att gå ner i vikt heller, för någon månad sen kändes det hopplöst att hur fan ska jag kunna gå ner mina sista 4-5 kg dem satt som gjutet men vipps nu är 3 kg borta bara sådär. Har inte slutat med något och inte börjat med något, slarvar med promenaderna som jag var så hurtig med förut, jag fortsätter helt enkelt bara med mitt gamla vanliga liv.. Nu skiter jag i vågen och går bort lite fläsk på lår och mage annars är jag förjävla nöjd för att gått runt med en klump i magen i nio månader, jag är n ö j d, min kropp fixade det där rätt snyggt!
 
jag visste att den här dagen skulle komma, ibland saknar jag den där magen, gå runt med pyret i magen känna sparkar och rörelser ifrån vårt barn, hälften av dig och mig, någon man älskar men som man aldrig har träffat en anonym kärlek för stor för att förstå. Tänk att det var DU EMIL som låg där inne. Det där känns så långt bort, har jag varit gravid? har du legat där i? Jaa du min älskade man, nog fan blir det ett barn till, ett syskon, allt som sker nu kan inte vara för sista gången, man måste uppleva allt igen, för att förstå. 

10 juli

klart den här lilla familjen ska invänta sitt perfekta lilla hus, pöh blää böööh öööh..

Igår när jag satt ute i solstolen och typ stektes bort frågade jag Kimpan om vi skulle åka någonstans imorgon sola, bada och picknicka får till svar det ska vara molnigt men visst, A frågar va ja ska göra imorgon, berättar och han typ skrattar och säger att det ska regna, jag har noll koll! haha Vaknar upp idag och inser att det är jävligt grått ute och Tor är igång med sin hammare, picknick inne då? hahah
 
 
Vaknar även upp till att huset vi har budat på har budats upp till över vårt tak. faan att man aldrig ska få ha någon tur, jag kände verkligen för det där huset, vilken jäävla tomt och det kändes som det där var ett perfekt hus att börja med. "men då var inte det där huset menat för oss" För så jäkla poetisk ja ska vara hela tiden händer allt utav en mening.. 

9 juli

 
Idag blev det ännu en sådan där dag med inga måsten, ta varje timme som den kommer, rätt skönt, vi har gått en sväng till affären och tagit en lång promenad, vaaarmt! Sen har vi suttit ute hela dagen under parasollet och bara myst, tog ut badbaljan till lilleman så han har legat och sprattlat och skvätt ut allt vatten på framsidan. 
 
 
Gjorde en jordgubb och marängpaj också, jag är världens tårt och kakmonster, gluffsar hellre i mig det än godis men nej det blev ju inget med den, men den såg ju ut att kunna bli god, haha. Jag hade bara frysta jordgubbar hemma och orkade inte läsa igenom tjejens babbel innan hon skrev ut receptet, visade sig när jag läste igenom de där som stod innan så stod det klart och tydligt att det behövs mer potatismjöl när du använder frysta jordgubbar, jo men visst som hon så fint skrev annars blir pajen bara en jävla soppa. Jooo men det kan jag nog hålla med om, skit skit skit.. Aja ska påbörja kvällens pankaksmiddag och det ska jag väll inte kunna misslyckas med ialf, haha. 

8 juli

 
Igår slappade vi bara här hemma tills det var dags att gå på visning tog sen en vända till tornby. Åkte hem och Albert lagade mat, något indiskt och när A tycker det är starkt och blir svett i pannan, förstår ni hur starkt det var för mig då? pööh, men det var gott. Gick en promenad och satt sen ute hela kvällen och avslutade kvällen med filmen Identity Thief, vilka filmnördar vi har blivit, men den var jätte rolig, hah!
 
Idag blir det inte roligare än att springa fram och tillbaka till tvättstugan, sysselsätta lilleman och ta ett varv med damsugarn och kanske få in några minuter i solstolen.

7 juli

 
Igår efter dopet åkte vi till valla och spelade minigolf m. Ida och Oskar, Ida tyckte det var typ världens tråkigaste idé och vem vinner typ överlägset då, hon såklart. "Bara för det går bra så tycker jag fortfarande inte att det är roligt" haha. Åkte och handlade och åkte sen hem till dem i malmslätt. Vi lånade deras grannes pool så Emil fick göra sitt premiär dopp, först var det sådär lite läskigt när man stoppade i honom i ringen, så vi tog upp honom och sen satte i honom igen, så roligt han tyckte det var, fick tillslut ta upp honom haha söt unge!
 
Sen grillade vi, färsk lax, färskpotatis och kallsås, SÅÅÅ JÄÄKLA GOTT! Avslutade sen kvällen med monopol, körde ut Oskar och Albert, men sen körde vi oavgjort mellan mig och Ida, någon gång ska det gå bra ialf ;) Det roligaste var nog när Smulan kom hem med 3 möss och när Oskar ska gå fram med sopkvasten va cool och den börjar hoppa, skriker som en tjej och flyger bakåt, hahaha döör.. 

Alvins dop

 
Igår var det dop för Alvin i Rystad kyrka och sen smörgåstårta och tårta efteråt, proppmätt.com. Och sen paketöppning såklart, han fick en blöjtårta han också utav oss, ser mycket roligare ut en bara ett paket, haha. Tack för en fin dag Matilda och Andreas! 

5 juli

 
Idag tog vi sovmorgon till halv 10, slö kollade en film på morgonen och nu sitter jag på jobbet, skriver ut lite saker och pratar av mig. Märks när jag inte varit med någon, mycket som måste ut, hahah. Och Emil blir ner pussad utav Hilton här på golvet. Ska snart åka och handla för ikväll kommer mamma och Anders hem på mat. & imorgon blir det dop nummer 3 och den här gången för lille Alvin :)

Dalskärscamping

 
Nu har vi ä n t l i g e n bokat en liten minisemester, alltid ute i sista stund, hade tänkt oss västervik eller ja kanske vad som, men på det flesta ställen fanns det inga stugor kvar eller så låg priset på 10.000 för en vecka, dyrt! Och sen gillar jag att åka iväg och se saker, speciellt om inte vädret är det bästa så vi hittade dalskärscamping en liten camping som ligger mitt emellan kalmar och karlskrona. Så det där blir nog perfekt, 3 nätter i en husvagn med förtält och sen är allt omringat med vatten, mys!
 
Sen får vi se vad vi hittar på mer i sommar, Albert börjar ju sin semester om 1 vecka och så får vi 3 veckor tillsammans, har aldrig hänt på dessa 4 år! Kanske går varandra på nerverna, haha

4 juli

här dricker vi inte vatten ur flaska, här ska man dricka själv ur ett glas! sööötnos.

Igår åkte jag och Emil till A's mamma och pappas land, där även Åsa och Benjamin var. Åt lunch, busade, hängde på en filt på gräset, sparkade boll, tog en promenad och plockade smultron och bara hade det gött i det fina vädret. Kom hem runt 19 tiden och då hade Albert vart duktig och gjort caesarsallad, gott! Sen tittade vi på filmen Olympus has fallen, var så trött igår kväll men filmen var så bra att jag inte kunde sluta titta, haha.
 
Idag blev det en tripp in till staden mötte upp Sara och Ida, gick en runda där och åkte sen till tornby, åt lunch och fixade Alvins doppresent och sen åkte vi hem hit en stund. Nu sitter jag i baddrummet och tittar på när lilleman badar och ska väll snart börja med maten, borde gå att hyra någon som kan laga ens vardagsmat, spyr påt ibland.. Ni var ju så gulliga och gav mig så många recept på mat så jag får ju beslutsångest? eller inte, haha.. 

3 juli

 
Igår hade jag och Emil bara en slapp dag, städade här hemma, pysslade lite med mina fotoböcker, promenad och sen kom typ Albert hem och då åkte vi in till staden, A hittade lite kläder och Emil fick sifferklossar. Han ska få en liten "leksaks hörna" i vardagsrummet sen så småningom, vi har ett "litet rum" man kan göra om men känns inte som man skulle använda det så skulle nog sluta med att man är i vardagsrummet endå. Men jag h a t a r när det är leksaker och babygym och saker överallt, ser ju aldrig städat ut, så innan jag har hittat min kista jag har i huvudet får en kruka duga så länge att slänga i all skit i, tur han inte har så många leksaker ännu, men värr lär det väll bli, haha. Ååååh vi behöver flytta!
 
Tog en kebab på staden och åkte sen och kollade in Andreas och Tildas nya hus, fint! vet ju vart ni håller hus om kvällarna ialf, hah, men det blir nog kanon det där. Och det gör ju inte att man vill flytta ännu mer, men det kommer väll som med allt annat, pööööh! 
 
Nu ska jag och Emil packa in oss i bilen och åka till Näset, till A's mamma och pappas land och hälsa på kusinen Benjamin. Hoppas vädret visar sig från sin bästa sida, så man skulle kunna få lite färg i ansiktet!

jobb..

 
Det här med jobb, det är ju en del av vardagen, en s t o r del utav livet, man tillbringar ju oftast mer tid på jobbet än hemma. Men jag kan inte sluta fasciners utav hur vissa tänker, hur vissa gör sina val. Det här rör egentligen inte mig över huvudtaget men om jag tänker hur jag skulle göra. Vi känner en som sökt jobb efter jobb men bara fått nej efter nej och visst blir man ledsen, irriterad och känner att det här går ju inte, "alla" har ett jobb utan jag och vi alla behöver ju pengar. Och sen en dag får han ett samtal en fråga om han vill ha ett jobb, visst tänker man att han borde tackat ja och skulle vilja börjat redan igår, han väljer att fundera på saken och återkomma? asså hur tänker man då? Hur många gånger har man inte själv tänkt när man sökt jobb att faaan kan inte någon bara ringa och ge mig ett jobb.. idioti
 
Och det här med folk som säger "det finns inga jobb" jag får panik, visst det kanske inte finns ditt "drömjobb" ute på marknaden just nu, men ta ett annat så länge då. Jag har aldrig varit arbetslös, jag jobbade som tidningsutdelare, golden waffel (matcatering på marknader och festivaler), mcdonalds, norstat och mattjätten. När jag kände att jag fått nog utav mcdonalds (vilket var ett jävla roligt jobb) sa jag bara upp mig, visste inte vad jag skulle göra, pratade med en kompis som jobbade på Norstat, ett telefonsamtal och någon dag efter var det utbildning. Jag vet en annan vän som blev av med jobbet och ett telefonsamtal bort så hade hon ett jobb. Skulle jag bli av med jobbet idag, skulle jag söka ALLT, donken, ica, corren, telefontjosan osv, ställen där det byts ut folk på löpande band och får jag ett jobb där söker jag samtidigt andra jobb. Det finns jobb, det finns alltid jobb. Ring upp jobben, gå dit och presentera dig, ett söka jobb mail är typ en piss i havet. När vi sökte folk var det bara dem som kom in vi la på minnet typ. 
 
Jag jobbar inte ens på mitt drömjobb och jag söker inga nya. Men jag trivs som fisken i vattnet och kommer nog jobba kvar där tills jag ruttnar, OM inte någon erbjuder mig ett jobb jag inte visste fanns. För idag vet jag inte vad jag skulle vilja jobba med, haha. Men enda sen jag fick mitt barnbidrag i 6;an har jag betalat allt själv, jag har ALLTID haft som mål att klara mig själv, det har jag fått ifrån mamma. Albert och jag delar på allt hemma (undantag nu när jag är mammaledig) men fast jag får mindre pengar nu "känns det dumt" att jag betalar mindre på hyran. Jag vill inte att Albert ska försörja mig, betala för mig, inte när jag har ett eget jobb. För mig skulle det känns som ett misslyckande. Men på den fronten, har jag lyckats jävligt bra!

2 juli

 
Igår hade jag och Emil en heldag m. Kimpan och Melissa, dem kom hit vid halv 12 och åkte hem runt 22 tiden. Åkte in till staden och lunchade på wokaway skulle sen spela minigolf bara att solen gick i moln och det blev k a l  l t! Så vi hoppade in i bilen och åkte hem igen, haha. Satt ute hela dagen/kvällen och bara pratade och pratade och mitt i allt det fick vi till en kolakladdkaka och busade med ungarna. Melissa sitter och samlar ihop alla leksaker och lägger i en hög mellan benen och Emil tar tillbaka dem och tar ut nappen på henne om och om igen. Till skillnad mot honom är hon så försiktig han är raka motsatsen ska han ha något tar han tag vägrar släppa haha och detta är bara början? 
 
Resten av kvällen blev det kortspel, stress 1, skitgubbe, stress 2 och sjuan, lagade lax, färskpotatis och romsås, fortsatte spela, sen kom visst chips och den där kladdkakan fram igen hahaha. Runt halv 9-9 kom Albert hem från jobbet och joinade kortspelskriget. Tur att de där tjejerna står ut med oss :)

1 juli

 
Välkommen juli, idag bjuds det ju på kalas väder, känns som det knappt har vart någon sommar så man får passa på att ta tillvara på de få soliga dagar man får i detta land. Idag blir det lekhäng m. Kimpan och Melissa, fast blir nog mer "lek" för morsorna hah, minigolf står på schemat idag igen och hon säger att hon suger så det får vi hoppas så jag kan ta hem vinsten idag igen (allt är blodigt allvar). 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus