30 november

 
 
 
Igår kväll kom Andreas, Tilda och Alvin hit, Albert lagade oxfilé och potatisgratäng, han var skapligt missnöjd då det inte blev lika gott/bra som sist, men det slank allt ner, haha. Grabbarna lekte en stund innan Alvin somna, sen härjade E hela kvällen, han vill inte sova han är rädd att missa något, haha men till slut efter 3:de flaskan välling däckade han. 
 
Idag drog vi med Kimpan och Melissa och busade på Leo's lekland, bollhavet var en riktig hit, och E går fram till andra mammor och pappor och sätter sig i knät och klättrar och är helt fascinerad, och Melissa drog till sig alla äldre barnen, fick massa pussar, hahah. Sen finns det ju dem där snorungarna som hoppar på barnen, kastar bollar och allmänt dryga. Men huliganerna hade det nog kul ialf. Nästa gång drar vi dock med oss karlarna så vi kan leka av oss lite också ;) Nää jag är ju gräsänka idag, så när Emil har vaknat åker vi hem till mamma och Anders och snyltar mat, hihi

29 november

 
Igår åkte vi till tornby när A kom hem från jobbet, han var ute efter en hjälm då dem ska spela hockey på lördag ett gäng killar, det känns som att någon kanske får mer en ett blåmärke eller öm rumpa, hoppas min karl inte blir köttad, hahah.. & när vi var på xxl kröp E omkring överlycklig och så kommer de fram en tjej till A och frågar om det är en tjej, hahah vår lilla Emilia.. Får hem så jäädrans många rabattkuponger hela tiden så E fick sig en ny tröja, skor och en outfit till jul, egentligen behöver den där ungen inte ett endaste klädesplagg till då garderoben rent utav svämmar över, men det är ju så kul med kläder till dem små :)
 
När vi kom hem hoppade lilleman över till förarsätet och brummade bil, han har sina perioder ibland älskar han bilen ibland hatar den, den får bara aldrig stå still, men igår när vi var hemma och knäppte loss honom och han fick va "fri" ;) då var det andra bullar, då skulle man inte gå ur bilen istället, haha.
 
& en annan sak kära familj och vänner igår kom grannen och plingade på och hade fått 500 kr i böter för han stod på gården, vilket typ vi alltid gör och alla som kommer hit gör, så är väll någon tjurig granne som har ringt och klagat .. 

28 november

 
Idag började vi morgonen med öppna förskolan, som vanligt. Gick hem sov och åt mat och gick sen bort till BVC igen för 10 månaders kontroll. Emil blev mer än godkänd från doktorn, klarade alla tester utmärkt. Skitungen väger nu 9550 g och är 74 cm lång. Gått upp 900 g och växt 3 cm på 2 månader. Stora lilla killen!

27 november

 
Idag blir min lillprins hela 10 månader, det är helt sjukt tiden bara flyger iväg. Om 2 månader är grabben ETT HELT ÅR, galet. Vi har bara slappat, packat upp saker, slagit in lite julklappar och prövat tomtedräkten idag. Det är inte direkt Emils dag idag, började morgonen med att ta ett glas och knockade sig själv vid ögonbrynet, svullna upp fint och nyss ramla han på gitarren och fick direkt en bula, hejja! Om jag är snäll får jag nog följa med Kimpan och Melissa när Frida ska ta julkort någon dag, så kan vi få några fina bilder också :) (det är nu suget är extremt efter en bra systemkamera ..)

Ullared

 
Igår följde jag med Kimpan och Sofie till ullared, hör och hääpna Kimpan dissade kudden och sov inte en blund på vägen dit och hade faktiskt ett riktigt bra humör, raka motsatsen mot sist, haha. Fick med mig en hel del hem, inget onödigt alls. Lilleman fick en massa julklappar, tripp trapp stol, kläder och allt vad det nu var :) 
 
Var hemma runt halv sju tiden, vi åkte och hämtade lilleman som sovit hos mamma och Anders och sen handlade vi julskinka och gottade i oss skinkmackor, såå goott! Nu inväntar vi bara snön.. 

Måndag

såhär somnade den här skitungen på mig idag, haha härlig sovställning
 
Idag har vi tillbringat dagen hos Sara, Emil har klättrat upp för trappan och skulle gärna gjort det hela dagen, rivit i kökslådorna, jagat flugor och härjat omkring som vanligt. haha jisses. Gottat i oss potatissallad och rostbiff, så gott och babblat på som vanligt, bra start på veckan! :)
 
Ikväll sover Emil hos mamma och Anders och imorgon blir det att sätta alarm, första på typ 10 månader, för imorgon åker jag med Kimpan och Sofie till ULLARED ;D 

25 november

 
Igår började vi morgonen med att ge pappan i huset sovmorgon (okej det händer T Y P varje helg, hah). Sen såg vi igenom några avsnitt av homeland men fyfasen så mycket sämre 3 säsongen är.. Åkte sen och kollade på ett hus, vi båda säger bara såhär ♥. Stannade och fikade hos en av A's jobbar kompisar, han hade 3 barn och ett lekrum, Emil var tok nöjd, boll lek, gunga och massa leksaker, perfekta barnvakterna ;)

24 november

 
 
Igår när vi hade vaknat, packade vi in oss i bilen och åkte till Kaggebo för att kolla in mamma och Anders stuga som dem har köpt. Gun och Eskil var också där, så vi blev bjudna på lunch och gick en låång promenad, svin kallt! Men det där blir nog bra i sommar ;) Åkte sen hem och så kom Kimpan, Tommy och Melissa. Käkade kallrökt fläskfilé och potatisgratäng och sen hade tjockisarna köpt med sig den hääär stora godispåsen hah. 

Fredag

alltid lika söt, eller? hah
 
Åkte in till stan idag, skulle va duktig att ta bussen så skönt med vagnen, men sjäääälvklart missade vi den på sekunden så blev att ta bilen endå, hah. Mötte upp Ida, så strosade vi omkring, tror vi gick in i varenda affär typ utan att ens titta på något haha, pratade på och satte oss sen och tog oss varsin bakad potatis m. skagen, standard ;) Åkte sen och hämtade ut ett paket med massa kläder till lilleman, stl 80-86, kommer han bli så stor? åh min lille skitunge.
 
 
Tittat på Ravenswood och sen tagit oss en timmes tupplur, jag har nu i tre nätter sovit såå dåligt, den där känslan när man inte vet om man sover eller är vaken, medans mina två grabbar snarkar ikapp hela nätterna, skönt.. När A kommer hem från jobbet blir det väll det gamla vanliga, laga mat och sen bosätta sig i soffan resten utav kvällen.. 

22 november

 
 
 
Igår följde Tilda och Alvin med till öppna förskolan, Emil for omkring överallt som vanligt. Dock hade dem bytt ut sångstunden mot sagostund, det var inte lika populärt från E sida, han och sitta still fungerar inte så bra ihop, haha. Gick sen hem hit, käkade lite och sen kom Tommy, Kimpan och Melissa och ungarna busade, kul :) Kimpan och dem stannade kvar till kvällen så A köpte hem Max som vi tjockade i oss och Tommy var snäll och fixade photoshop till mig, så nu jäklar ska jag försöka lära mig lite igen .. den där tjejen med tålamod och tid .. 

20 november

 
Burrr så kallt, grått och trist vädret är, fybubblan! Nä nu längtar vi till snö och första advent och alla mysiga kvällar med tända ljus, glögg, pepparkakor, lussebullar, choklad, knäck och allt som hör vintern och julen till. Fast vi har ju redan tjuvstartat lite ;)
 
Idag skulle vi åkt till jobbet för att fika med Petra, men hon fick förhinder, så eftersom vi var inställda på det åkte vi dit endå, perfekt ställe för E att leka av sig på, öppna stora ytor att krypa, klättra och gå bland alla podier. Och så var ju Bossen inne och det var ett tag sen vi sågs, så Emil fick busa med gammelmorfar och dem matchade ju varandra fint ;) Ska läsa klart mina sista 40 sidor om Mr. Grey och sen påbörja andra boken om jag hinner innan lilleman vaknar.. spännande
 
& måste bara berömma mig själv hur teknisk jag egentligen är. E pillar på A L L T, ingen nyhet men han hade lyckats ta bort ljudet från ena datorn, men det stod att det var ljud och gick in på allt som hade med ljud att göra, inget fungerade, ringde A han hade ingen aning. Och utan att googla så löste jag det, han hade lyckats byta "ljud enhet?!" 1-0 till morsan...

19 november

 
 
Idag beslutade vi oss för att ta en hemma dag, mysa, busa, bada, leka. & så har vi byggt
torn efter torn efter torn, jag bygger han river. NÖJD och koncentrerad kille. 

Lille Emil

 
 
Hur goo får man vara lilleman.
Den där tungan och resultatet av att alltid dricka ur glas ;)

18 november

 
Igår åkte vi hem till Emils farmor och farfar på fika, sen slappade vi oss igenom resten av dagen. Åkte bara ut till tornby för att A skulle få välja en farsdagpresent från att han skulle ha en juicepress blev det 2 eltandborstar, hah.
 
Idag började vi morgonen med öppna förskolan, gick hem åt och sov 2 timmar sen åkte vi ut till jobbet för Petra var där och hälsade på (en gammal jobbar kompis). Ikväll fick E smaka blodpudding för första gången, han tok älskade det, i lördags fick han världens godaste oxfilé och potatisgratäng men han föredrog blodpuddingen långa vägar, tur det kanske ;)

julmarknad

 
 
Albert hade planerat att vi skulle på julmarknad i Ekenäs, vi har varit där varje år sen vi blev tillsammans, dock inte förra året då vädret bjöd på regn, inte så mysigt. Dock får man inte någon vidare värst julkänsla när snön inte ligger på backen, men vi kom dit när det var mörkt och då är det mysigt med alla marschaller, julgranar och lyktor. Dock är "marknaden" ingenting att ha för vår del. Men vi strosa runt och gick ner i en "grotta" och köpte en glögg bricka med 4 olika sorters glögg, E fick smaka sista droppen i en mugg, g o t t ! Nu står karln och lagar middag, oxfilé, potatisgratäng och whiskey sås :)

16 november

 
 
 
 
Idag vet jag inte vad som står på planeringen, började morgonen med att titta på några avsnitt av homeland, A somnade i soffan och var tydligen inte på humör för att göra något och att sitta hemma och invänta honom, nej tack. Jag och E hoppade in i bilen och åkte bort till Hjulsbro gick en sväng och satte oss sen på bryggan, tänkte att det kunde finnas några ankor, änder?! att mata, men dem kanske har gått i ide haha.. 

Fredag

 
Igår kom Kimpan och Melissa hit på e.m, ungarna busade som vanligt, förut var Melissa den tuffa, som slogs, drog i håret osv nu är det tvärtom, dessa ombytta roller byts hit och dit, haha. När Albert kom hem från jobbet fick han agera barnvakt, jag och Kimpan åkte och köpte pizza och onyttigheter. Sen åkte A iväg till Sebbe så vi "tittade på idol" och tjattrade. M somnade typ direkt när idol började och E fick jag inte att somna förens typ kl 22. övertrött.com

15 november

 
Idag hämtade vi upp Marcus på jobbet och sen åkte vi till corren, han skulle ta kort. Så vi följde med som sällskap, vi fick inte titta på under tiden haha så Emil gick på upptäcksfärd nere i källaren och vilken fart han fick till när han fick syn på trapporna, ö v e r l y c k l i g ! Stannade sen kvar på jobbet en stund tänkte att E kunde sova men det tyckte inte han, så han kröp omkring bland mattorna, drog i en kunds käpp och charmade alla tanterna som vanligt. 3 timmar senare än vanligt somnade han äntligen, helt utslagen :)

yesterday

 
 
 
Igår kom mamma och Anders hit på kvällen det blev söndagsstek, potatis, champinjonsås och kokta grönsaker, gottigottgott! Och till efterrätt lyxade vi till det med hallon och björnbärspaj m. vaniljvisp. Jag beställde hem lite kläder till lilleman och köpte en tomtedräkt, A kom hem med en pulka till Emil, så nu längtar vi efter snön. Av mamma och Anders fick han en bok Här kommer Lastbils Ludde, haha och roliga nappar (han som inte har några va, har nog 15-20 st nu och försöker få honom att bara ha napp när han är trött och ska sova, går sååådär va..)

Emils namnsdag

 
hade dörren lite på glänt och vips var någon ute på vift, haha jisses.
 
Idag firar Emil sin första namnsdag (på självaste Astrid Lindgrens födelsedag, häftigt!) Får se hur vi ska lyxa till hans dag idag, mamma och Anders kommer ialf hit på mat ikväll, tänkte slänga ihop söndagsstek m. sås och potatis till middag.

14 november

 
 
 
Hämtade upp tjejerna när dem slutat skolan, åkte hem och fikade på kladdkaka m. grädde. Sen var det fullrulle, spelade "fotboll", dansade, tittade på dagotto, lässtund, sångstund, flygplan osv osv.. Med andra ord Emil var helnöjd :)

13 november

 
 
Slängde ihop en jätte god broccoli, bacon och fetaost paj till middag igår som jag ska smaska i mig till lunch nu. Sen tänkte jag baka en kladdkaka och sen åka och hämta Saga och Ella från skolan så ska vi åka hem hit och fika och så får dem leka slut på lilleman ;)

12 november

 
Vi somnade om straxt efter 6 till 9, helt klart godkänt, men båda två har nog varit lite sega, det märks väldigt tydligt när E är trött han blir så klumpig, vet inte hur många gånger han har ramlat och slagit sig idag och hans humöör, det vänder fort, haha..
 
Har ialf lärt mig att tabort fläckar på kläder nu, vet inte hur många plagg jag har kastat för jag har inte orkat hålla på med de, går det inte bort i tvättmaskinen har jag inte haft ork. Men gav det ett försök, vita/ljusa kläder med köttfärs, banan, tomat ja sådana där roliga fläckar. La det i blöt och gnuggade sen med diskmedel yes och knögglade ihop de i ett dygn och sen körde ja de i maskin med vanish oxi action. 

gooooodmorgon

 
Klockan är 05.10 och vi har tagit morgon, aldrig hänt, och hoppas det aldrig kommer hända igen. Natten har inte varit någon höjdare ungen har vaknat x antal ggr men somnat om ganska fort igen men jag lyckas bara inte, så sammanlagt 2 h sömn om man pusslar ihop alla små snuttar, jisses. Lilleman höll på att vända upp och ned på sängen och sin pappa så kände väll att jag kunde vara lite snäll att gå upp, min förhoppnings är att han kan leka av sig lite och sen kan vi sova 4-5 h till om någon timme, funkar inte så va men kanske 1-2 .. Zzzz

Farsdag

 
 
E's nya min, haha asså jag dööör..
 
Igår var det pappans första fars dag, världens bästa pappa idag och alla andra dagar ♥
 
Började morgonen med att få sovmorgon, vilken lyx, gjorde sen iordning en god frukost framför tv:n satte sen på en film och så myste vi hela dagen. På kvällen kom Oscar hit, han fick va lekgubbe och klätterställning, haha undrar var den där lilla skiten får all sin energi ifrån, snacka om att vara sugen på livet han ska upptäcka nya saker hela tiden. 

11 november

 
I lördags kväll hade jag bjudit hem tjejerna på en tjejkväll, pulled pork till middag och vanilj och choklad pannacotta till efterrätt och sen lite onyttigheter på de. Och sen massa skratt, minnen, babbel och sånt där som vi tjejer är så bra på, haha. Lilleman och Albert kom hem runt 12 tiden och Emil fick leka av sig en stund han blev väll helt chockad att vardagsrummet var proppat med massa tjejer, först lite blyg sen var han överallt som vanligt haha tur att han slocknade på en gång när alla hade gått ;) Tack för en mysig kväll ♥

9 november

liten tvätt hjälp ;)
 
Igår hade vi tvättdag, hann "tyvärr" bara med 2 maskiner, var tvungen att åka in till stan och gå till banken för jag har råkat slå fel pinkod tre ggr, tog 1 min att fixa det men varenda parkering var ju full, huuja! Och sen var jag ju tvungen att åka förbi på jobbet, Marcus fyller år idag så han hade med sig cheesecake, det var nog den godaste jag ätit, så gott! Kvällen fortsatte sen med tacos och idol mys som vanligt ;)
 
Nu på morgonen har jag börjat med maten för kvällen, slängde in köttet i ugnen som ska stå och gotta sig i ugnen i 8 timmar, för ikväll kommer hela tjejligan hit på middag, mys och babbel, h ä r l i g t ! Barn och karl fritt, skönt ;)

plockat löv

 
Vart ute och plockat de sista små stackars löven som finns kvar på buskarna, skit kul tycker E!
Nu ska vi slänga i oss lite mat och sen åka och fika :)

7 november

 
Natten gick bra, lilleman vaknade en gång för att komma in till oss och sen välling, så skönt, dock inte lika skönt att få en puss på kinden utav karln när han gick till jobbet, AJ SOM FAN! Slut pratat om den där jävla "tanden" nu det gör ont, punkt, haha.
 
Emil har nu övergett ålandet nästan helt, ska han ta sig fram gör han det genom att krypa, häftigt att det bara slår om sådär dag för dag och allt sker över en natt. Han sätter sig upp själv nu också, och gör knappt något annat än står upp om dagarna, går längs tvbänken, går runt runt runt tv bordet och vandrar runt med gåvagnen, stora killen :)
 
Idag skippar vi öppna förskolan nu på morgonen, vi tar det lugnt och går en sväng till affären och handlar tills på lördag och i e.m åker vi hem till Alberts mormor och morfar med E's farmor på fika, mysigt! 

badkillen

 
 
vi var så frusna idag när vi kom hem från affären så vi hoppade i ett skumbad, mys ♥
hoppas hoppas att natten blir lugn, nu har värken kommit tillbaka igen i örat och hela kinden, strååålar skönt.

new clothes

 
Hämtade ut ett paket med kläder till lilleman idag, fyllde på stl 80 garderoben, massa härliga stickade koftor, byxor och skjortor. Att det kan vara så kul att köpa kläder till dem små, en själv glömmer man ju bort och strosar runt i gamla kläder haha. 

6 november

 
Många som hörde av sig igår och frågade hur jag mådde, jag mådde kanon bra, inget ont över huvudtaget, bara jäkligt svullet, ser ut som jag hamstrar. + att Emil sov hos mamma och Anders så jag var barnfri, kanon skönt. Men sen kom natten, lilleman vägrade sova han skrek, grät och var glad omvart annat, han skulle bara inte sova, från 01.30-05 var vi vakna och där i mellan mådde jag såå illa, sprang fram och tillbaka till toan för att försöka spy men gick inte, en timme bosatte vi oss på toan jag hukandes över toan och E stod bredvid, vilket stöd haha herregud men när man äntligen lyckats spy, såå mycket bättre man mår, förutom frossan som kommer. Var så irriterad på A för hans sömn är såååå viktig att jag skulle vilja .... Skulle han må dåligt/va sjuk vad som så skulle han tvinga mig vara vaken och hjälpa honom men det är skillnad, fy fan. Inte nog med att det är jobbigt att må dåligt det är så mycket värre när man har ett barn man måste ta hand om samtidigt. A på natten och på morgonen skulle jag kunna vara utan, det humöret och han är helt veck? normalt?!
 
Idag är jag helt slut i kroppen, står jag upp svimmar jag typ och får knappt i mig någon mat, och tar jag värktabletter spyr jag och tar jag dem inte så har jag så ont att jag mår illa, vad väljer man? A var snäll och kom hem på sin lunch bytte kläder och blöja på Emil, & vi har ju inte en stilla sittande grabb här hemma han är överallt och det går inte att bara ligga från soffan och titta på honom, ååh låt mig vakna upp imorgon och va normal!

4 november

ensam kväll, ensam natt utan lilleman, som förr, här med E i magen.
Var livet lika tomt förut som det är nu utan vår son?
 
Idag har vi bara haft en lugn dag hemma, gosat, busat, lekt och myst för lilleman ska sova hos mamma och Anders i natt. Tooomt, nu var det ett tag sedan vi sov utan trollet, men kommer nog tycka det är grymt skönt. Har ju opererat bort en visdomstand idag. Mamma följde med, hon fick sätta på sig en rock och mössa, haha så snygg. Jag skakade som ett asplöv, när jag hade fått mina 4 sprutor med bedövning fick jag panik, kändes som halsen svullnade igen och jag inte kunde andas och på pricken över det slår dem in mig i ett jäkla paket, så jag ser inget, usch och så visste jag ibland inte om jag andades, kände bara mitt hjärta som jag trodde skulle hoppa ur kroppen. Gjorde inte ett dugg ont men dem rent utav misshandlade min käke, usch kan tänka mig smärtan imorgon eller i natt när bedövningen gått ut. Och inte nog med de, jag glömde att äta något innan, bara käkat lunch kommer hungra ihjäl, jag vet, jag är såå smart.. smärta 7-10 dagar, jippie sen är det bara påt igen på vänstra sidan i december, wooohoo!

3 november

 
I fredags kväll åkte vi ut till Malmslätt hem till Ida och Oskar där dem bjöd på mat, Kräftor, räkor, pajer, sallader, baguetter, ost och kex såå gott. Proppmätta satte vi oss i soffan och slötittade på idol, alla konstaterade ialf att varenda jäkel var ju uurdålig. Fyllde sen på magarna ytterligare med kladdkaka. Lilleman somnade gott i soffan efter massa bus. Trevlig kväll med bästa vännerna ♥
 
Igår åkte vi hem till mamma och Anders en sväng på fika och bestämde oss för att åka och handla och A skulle göra en trerätters middag, slutade med att klockan tickade iväg alldeles för snabbt när vi satt hemma hos dem så bestämde oss för att bara köra på förrätt och efterätt hur galet det än låter ;) MASSA TOASTSKAGEN och när A skulle göra efterätten sufflé så blev det pannkaka så slutade med endast förrätt, haha jag dööör..
 
Idag kom Andreas och Alvin hit på dagen, åkte sen och kollade på hus och sen åkte A på bio och jag åkte hem till Kimpan där även Elin var och gottade i oss tårta och kakor. Sen lekte Missan och Emil av sig och precis innan vi skulle hem ramlade E och M direkt efter på honom haha sååg så roligt ut.

1 november

 
Igår var det roligaste att klinka på gitarren, spelade in när han satt och prat/sjöng samtidigt som han drog i strängarna, helt inne och koncentrerad, smäller av så sööt! Han bjöd även på en bra natt, bugar och bockar vi för, vaknade endast en gång för välling, men att han sen tyckte det var morgon klockan halv 7 får man väll bara gilla läget. Får se vad vi hittar på under dagen, skulle behöva ordna lite saker och ikväll är vi bjudna hem till Ida och Oskar på mat, såå länge sen så ska bli super duper mys :)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus