Melissas dop

 iordning gjord morsa, pyjamasklädd liten
 
Idag var det Melissas tur att döpas. Liten kyrka i Johannelund var typ så liten att det blev mysigt och inte kändes sådär överdrivet kyrkligt hahah. Mini sköttes sig bra trodde typ att han skulle gallskrika eller bli sådär överdrivet rastlös gnällig men han kastade lite saker i golvet och pratade bara. Och det här med att ta kort, vi satt typ längst bak, zoomen inställd på max, och kände inte att vara som Frida som studsa fram och tillbaka upp och ned överallt och ingenstans haha. Så blev gräsligt dåliga bilder. Blev sen fika, tårta och paketöppning :)
 
 
Vi åkte sen till valla och spelade minigolf JAG VANN, ja fick 61 och Albert 62, satan i gatan så jäävla bra jag är. Kollade lite på djuren och åkte sen hem satte oss och mumsa vattenmelon och spelade skitgubbe, gick typ inte lika bra där, fått min vinst för idag, haha.

Blöjtårta

 
 
Idag ska vi på Melissas dop och till de pysslade jag ihop en blöjtårta. Jag vet inte om det passar sig till dop, kanske man bara ger när någon precis fått ett barn eller på en babyshower, vad vet jag. Men det är ju tusen gånger roligare än att bara slå in ett paket rakt upp och ner. Och blöjor går ju ALLTID åt så vad fan jag skulle bli glad, haha. "Bakade" in ett prinsessa matsett, tallrik, skål, mugg och gaffel och sked, lekmat i trä (pusselklossar) och en tröja.

29 juni

 
 
Imorse gick jag upp duschade, badade lillen och dukade fram frukost till mig och Albert, vilken tjej den där Albert har, haha. Sen kom Kimpan och Melissa och hämtade upp mig. Vi åkte till lokalen där dem ska ha sitt dopfika imorgon, ställde iordning bord och fixade lite, åkte sen hem hit och käkade våfflor, alltid lika nyttigt. Sen hem till Kimpans mamma och pappa för att göra tårtorna till dopet, kan väll säga så här jag var inte så delaktig i det där slängde på lite sylt typ, tyckte mest Sofie gjorde allt, haha ;)
 
Albert kom sen och hämtade mig, han och Emil hade haft en grabb dag på tornby. Åkte och köpte toning till mig fick bli mahogny och nu har Albert slängt i färgen i håret, vågar inte föna håret en, hahaha. Gullig som den där karln kan vara ibland kom han hem med en tröja till mig och 2 nya jeans, tröja och skjorta till lilleman, så blir det om pappa får bestämma kläder, han ville köpa ett par hängslen också men vågade inte för han visste inte vad jag skulle tycka? hahah ja dör.. men faaan så stort de ser ut, stl 68, visst han har 62 i stl nu men kan ha 68 också i mycket, h j ä l p ! 


fredags kväll

 
Ikväll blev det grillat här hemma och lilleman är äntligen sig själv igen så skönt hoppas natten blir som vanligt den med, jag behöver sömn. Och det är ju ingen hjälp att Albert är hemma och inte ska upp och jobba han är klippt oduglig han hör ingenting, haha herregud! 
 
Har suttit ute hela kvällen och myst, liten har provat banangröten hann inte svälja innan han ville ha mer, haha. Kör fortfarande bara smakportioner (typ 2 matskedar). Och sen satte vi upp A's gamla hoppgunga som han hade när han var liten som hans mamma sytt! Eftersom den vi köpte är för stor för honom fortfarande tar imot i armarna och gör så han knappt får blod i fingrarna. Men den här var perfekt och såå roligt han tycker det är, hoppar jämnfota och snurrar runt och blir alldeles till sig.

28 juni

(det här om att prata om va åren går..)
 
Igår åkte jag och mamma till stan, lunchade på subway, köpte lite nya kläder till mini och de sista till Melissas present. Åkte förbi på jobbet och hämtade och skrev ut lite saker för att sedan åka hem, Kimpan kom förbi och lilleman var på bristningsgränsen typ hela tiden visste inte om han skulle skratta eller gråta, galet trött men somnade sen och blev på något bättre humör efter de. Pysslade ihop Melissas present, så nu är det klart, finemang! 
 
och i natt har jag haft den värsta natten jag upplevt, det var säkert inte jobbigt men jag och mina timmar sammanhängade sömn om nätterna är typ d ö d.. Ungefär en gång i timmen/halvtimmen vaknade lilleman och gallskrek, stoppade i nappen och låg och buffade och så somnade han om igen, men jag hann knappt somna om innan nästa skrik, ja jag kan ju bara gissa mig fram men så som den där ungen bökar runt i sängen antar jag att det var benen som ömmade, stackars liten men fan så seeeg jag är..
 
Idag blev det att åka hem till Sara i Tallboda med Ida och kolla in hennes nya lägenhet. Blev bjudna på lunch och fikade och tjattrade som vanligt. assåå jag vill också flytta, inreda, boa in sig, FÅ STÖRRE, renovera och inreda ett BARNRUM, men någon gång är det väll vår tur också, men det känns j ä v l i g t långt borta just nu, gaah.. 
 
& nu sitter jag här och filurar på vad jag ska tona/färga håret i för färg. Insåg nyss när jag kollade i spegeln att jag har sådan grotesk utväxt, hur fan kan jag missat den? Albert sitter och pushar på att jag ska tona i rött, snyggt, läskigt, har haft de men hur blir det med massa ljusa slingor i håret, orange och rött? eller ska jag fega brunt eller va tusan för färg.. impulsiv som jag är kommer jag inte hinna tänka igenom innan det är färgat, men allt blir väll bättre en det här, hha..

5 månader

 
Idag blir den här grabben 5 månader (om 1 månad är du ett halvår, så fort som tiden har gått så är du ju snart 1 ÅR! galet, tiden kan få sakta ner liite granna ialf..) Var på BVC imorse, så jäkla glad att A är med när sprutorna ska tas, Emil är hur duktig som helst men jag vill inte va den han kopplas ihop med att man är dum, haha. Han gav ifrån sig ett skrik i några sekunder sen blev han samma gamla goa unge. Bvc tanterna säger hela tiden att han är så nöjd och glad hela tiden, min kille! Han väger nu 7230 g och är 67 cm lång (växt 4 cm på en månad, inte konstigt att många byxor blivit för korta i benen)
 
Hoppas att febern håller sig borta, vi slapp den förra gången så hoppas vi slipper den nu med, förra gången va han bara kinkig och ville ha närhet heeela tiden man fick inte gå någonstans utan att han satt fast på en och ont i benen. Nää nu ska jag till stan med mamma och byta en dop present till Emil och köpa en sista present till Melissas dop, sen får vi se vad dagen har att bjuda på!
 
 

High Chaparall

Blev visst en jääkla bildbomb, haha.
 
I måndags morgon packade mamma, jag, Johan och Emil in oss i bilen och åkte till High Chaparall. Familjen barnslig, först trodde jag man skulle få låtsas att man hade en unge man sprang efter hela tiden för att inte behöva skämmas, hahah. Men var hur mycket ungdomar och föräldrar som inte hade några barn, så vi var nog inte så mobbade. Kastade yxa (jag träffade ingen, Johan träffade alla och han som hade hand om det träffade typ var tredje, haha han får ju ta och skämmas), gosade med djuren, tittade på showerna (förra gången för x antal år sen, stod jag högst upp på läktaren och fick publiken att vända sig om för att jag svimmade, de här året satt jag längst ner och såg hela showen, haha). Hade det ialf hur bra som helst, hyrde stuga och sov över en natt. Men en dag på high chaparall hade räckt nu när man inte har en unge som ska se precis allt. Och jag har tamigtusan världens duktigaste unge, han har inte sagt ett pip, jag trodde de skulle va lite kämpigt åka bil dit och hem och gå runt där bland ungar som skjuter med sina pistoler hela tiden och stoj och stök överallt, men han såg ut att trivas i vagnen och ibland bli buren och se sig omkring. Och hörselkåporna under showerna brydde han sig inte ett smack om han låg och tittade eller somnade. Duktiga, älskade du!
 
På vägen hem igår stannade vi på A6 och shoppade lite, eller ska väll säga som så att mamma stod väll för den biten, jag fick bara med mig en påse, haha hon som inte ens gillar att shoppa? TACK ÄLSKADE MAMMA för dem här dagarna. Hon betalade allt, jag har jätte svårt för de, jag vill betala för mig själv, jag är vuxen och har egna pengar så känns så dumt att hon ska betala för mig nu. men tacktack!
 
Släppte bara av mamma och Johan hemma och åkte till Ljungsbro hem till Johan och Ida där Albert var och hjälpte Johan med bilen och blev bjudna på grillat, Åkte sen hem och tittade klart på filmen warm bodies så dålig så den blev bra, sen somnade A som en stock, rolig kille ;) & här hemma har vi tagit sovmorgon till halv 11 idag, legat och gosat i sängen och somnat om lite då och då, mys!

Midsommar

 
I fredags åkte vi till Ulrika för att fira midsommar på Idas sommarställe. Kom dit runt halv 12, åt jordgubbstårta och gick sen och kollade på midsommarfirandet, godisregn och dans runt midsommarstången, nästa år kan man springa runt där och jaga Emil, haha. Gick sen hem och åt midsommarbuffé, så gott och så mätt! Och sen fylla magarna med ännu mer jordgubbar och glass. Grabbarna spelade sen fotboll och vi satt och titta på. 
 
Åkte sen hem till Oskars mamma och pappa, spelade trädgårdsyatzy, gick typ åt h e l v e t e, tog sådan tid med 6 tärningar så blev väll inte super seriöst mot slutet, haha. Dukade sen fram, kräftor, räkor, baguette, ost, kex, melon, chips och dipp och satt och gottade oss framför öppna spisen, fyfan vad jag har saknat brieost, d ö r sågott! Sen hoppade alla i poolen förutom Ida som vaktade Emil, haha. S å å å mysig midsommar, allt var toppen, solen skulle kanske visat sig lite mer och myggen kunde hållt sig borta, fick typ 30 st den kvällen, annars 5 tummar upp, avslutade kvällen med att gå en nattpromenad hem till Idas stuga.
 
 
Vaknade upp klockan 9 på lördagen, förutom de där som hände klockan 4 på morgonen, vaknade mådde illa, försökte somna om, slutade med att jag slet upp en blöjpåse från skötväskan och spydde i, jag drack typ 2 glas rosé thats it, okej om jag hade druckit mig vingelkantig, men tur att man mår bra efteråt, haha äckligt! Ida och Oskar dukade sen fram en brakfrukost och gjorde oss sen iordning och åkte hem till Oskars mamma och pappa igen åt jordgubbsbakelse och åkte sen och fiskade, alla fick fisk utan Ida för hon lekte i vattnet, haha. Åkte sen tillbaka till Idas stuga där hennes kusin kommit med hennes barn på lite mer 1 år, lekte lite med henne, hon var typ livrädd för Emil haha stackaren. Spelade kubb och jävlar vad jag är bra ;) Lekte lite lekar och grillade för att sedan åka iväg och bada, alla skulle bada utan jag, var myggbiten så det räckte, bara det att det visade sig att det var 16 grader i sjön (lite skillnad mot Oskars pool där det var 26 grader, haha) så Ida bangade, såg nästan ut som grabbarna skulle göra det också. Jag, Albert och Emil packade sen in oss i bilen vid 22 och åkte hem. Så skönt att kommit hemifrån 2 dagar och varit med sina bästa vänner och fått skratta så man får ont i magen, tusen tack för allt! 

20 juni

 
Igår hade jag tvätt dag hela dagen, så tråkigt, men rätt så välbehövligt när man gör det typ var tredje vecka, dens garderob de märks på att man m å s t e tvätta är lillemans, han äger tyvärr inte lika mycket kläder som sin mamma och pappa, iofs brukar albert påpeka att hans strumpor börjar ta slut, men brukar sluta med att man köper fler, haha. Albert sa här om dagen att jag inte får köpa mer kläder, för min garderob svämmar över, fast man har så mycket kläder känns det ibland som man inte har något att sätta på sig, endå är jag jävligt duktig på att rensa, så jag fyllde en påse igår och skickar iväg till Lina, haha. 
 
Idag kom mamma hit på morgonen och har hängt med oss på förmiddagen, agerat lektant och suttit ute och gluffsat glass. Skickat över lite bilder till henne och nu åkte hon iväg för att fira midsommar på en båt på sjön? i några dagar så hon ville väll träffa mig innan hon åkte, eller ja Emil kanske det var, haha snacka om att man är tredjehjulet nu för tiden.. 
 
Så nu sover lilleman i vagnen, jag sitter ute i solen och steks och ska beställa hem bilder från den senaste månaden till mig, till mamma, till morfar, till ... sen måste jag packa och Albert ska handla för imorgon åker vi till Ulrika och firar midsommar med världens finaste vänner och jag hoppas på kalas väder!

Emil & Nalle

 
Den här fina färgglada nallen fick Emil utav Ingalill i doppresent, s å f i n !

gosebjörn

 
Nybadad gosebjörn, han börjar bli så "rund och go", åååh kan pussa sönder den där goseungen, tänk att han är min, att han för 4,5 månad sen låg i min mage, hur fick du plats? har du inte alltid varit såhär stor. älskar dig över allt annat.
 
(ignorera den groteska uringningen, haha, innan har ni inte tänkt på det säger Albert, men nu kommer ni se de, bara det att det är de enda jag ser, haha, allt sitter inte riktigt som de ska nu för tiden, armar, ben åker ner i tröjan, de slits, de dras, de bits, de dreglas, de spys på t-shirt, tröjor, byxor, haha.)

18 juni

 
Idag har Emil och jag hängt m. Kimpan och Melissa hela dagen. Satt hemma hos henne och tjattrade och gick sen till ica köpte onyttigheter och gick och satte oss på en AVSKILD plats, haahah i gräset och gottade oss i solen. OM Emil är avis på Melissa att hon kan sitta upp helt själv? grabben du har lite att träna på, haha. Han fick prova en majskrok idag, den försvann på typ en sekund, Emil ger de tummen upp! Så kul att se att dem ser varandra nu, förut har dem typ skitit fullständigt i varandra, men nu utforskar dem varandra, håller varandra i handen, pillar på varandra, drar i varandras kläder, tar varandras leksaker, haha.

Köttfärs & Potatisgratäng

Jag är just nu inne i ett stadie när jag måste laga ny mat, hitta nya maträtter, så trött på alla våra vanliga vardagsmåltider. Och igår gjorde jag köttfärs och potatisgratäng, gott och det gick hem hos Albert också, så det lär vi göra om. (Så ni anonyma vänner, ge mig recept på ert favorit recept, pizza, tacos och sånt kan ni ju skippa, haha :)

Du behöver:
500 g köttfärs
8 medelstora potatisar
1 gul lök
2 köttbuljongtärningar
2 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
salt
svartpeppar
paprikakrydda
vitlökskrydda
2 dl creme fraiche paprika & chili
2 dl creme fraiche (gillar du starkt ta 4 dl paprika & chili)
1/2 paket fetaost
2 dl grädde
3 dl riven ost

Så gör du:
Sätt ugnen på 200 grader. Skala och fräs löken. Tillsätt köttfärsen och bryn den. Krydda med salt, svartpeppar, paprikakrydda & vitlökskrydda, tillsätt tomatpuré, buljongtärningarna & krossade tomater, låt de sedan puttra på svag värme medans du skalar potatisen & skivar den tunt eller kör dom i matbredaren. Blanda sen cremefraichen med ca 1 dl grädde (för att få den lite lösare) & mosad fetaost. Häll sedan 1 dl grädde i botten på en ungsform och varva sedan med köttfärs, potatis, köttfärs, potatis osv, tills det tar slut & toppa det sedan med creme fraicheblandningen. Låt det tillagas i ugnen ca 35-40 min, ta sen ut formen, tillsätt den rivna osten och sätt tillbaka formen i ugnen tills osten fått fin färg. Låt sen stå i rumstemperatur för att dra till sig lite i ca 15 min innan servering. Servera med god sallad 


17 juni





 
Idag kom Sarah och Edwin hit, satt och pratade och tjockade våfflor m. jordgubbar och grädde, Emil fick en tyg bok man kan sätta i bilder i och bita och leka med, tack! Och Edwin fick en påse med kläder Emil har växt ut, känns bra när man kan ge någon kläderna när dem är för små, vart och slängt en massa känns så tråkigt när det inte är något fel på dem, så det är tur vi har lilla Edwin, haha :)
 
& jag inser ännu mer vad tiden flyger iväg när man ser Edwin, skiljer nästan exakt 2 månader på dem, det där var Emil för 2 månader sen, så liten, så söt, så go. Va det har hänt saker på 2 månader, killen ska ha uppmärksamhet HELA TIDEN, han ska stå upp, sitta upp, tar tag i allt som kommer i hans närhet, kastar saker, slår runt alla leksaker, tar ut och i nappen själv, rullar nu från både mage till rygg och rygg till mage, pratar, skrattar och gör allt så mycket mer än innan. Dessa älskade små liv, så kul det är att få se deras resa, vara med om deras resa. 
 
Det är knappt så jag tror på det här själv, men ska snart till vidingsjö och spring spåret med lillebror, jag vill, jag ska bli bra på att springa.. 

helgen

 
 
I fredags åkte jag och mamma och hämtade bänkarna till dopet, sen kom Ida hem hit, bakade alla tårtorna, tack så hemskt mycket för all hjälp! Kommer aldrig aldrig aldrig köpa färdigkavlad marsipan någon mer gång ialf, jisses haha. Sen tog hon med sig Emil när hon åkte hem och jag och Albert hoppade in i bilen, åkte och hämtade mamma och Anders och åkte sen ner till Sommen, skulle sätta upp tälten, trodde de skulle ta typ en timme, bara det att till 2 av tälten fanns det ingen beskriving, 3 män med lika starka viljor, efter ett bra tag gick det ialf, pööh, haha.
 
I lördags hade vi ju vårat dop och jag säger det igen, så lyckat, så underbart fint, tack igen för allt! När vi packat ner allt och kommit hem kom Andreas, Tilda och Alvin hit och hängde med oss, satt ute hela kvällen och tjockade chips och choklad och vanilj mjukglass, gott!
 
 
I söndags slappade vi, tog en vända till tornby köpte en flytväst till lilleman, så nu är han redo för att åka båt. Åkte sen hem och grillade, grillspett m. färskpotatis åååh såå gott! Tittade sen på filmen Here comes the boom, haha såå bra! Sen fick jag Albert till att ge mig massage innan vi skulle sova, herregud, knappt så jag tror det var sant, haha!

Emils dop

 
Skriver inte ner en massa här nu, Emils dop var p e r f e k t, så underbart fint och lyckat allt blev, han har fått världens finaste gudföräldrar och jag är bara så jävla glad att det är just dem. Tusen tack för alla fina presenter och för att ni kom och gjorde denna dag så j ä v l a l y c k a d ! låter bilderna tala för sig själva .. 

...

 
Ska jag berätta en "hemlighet" för er .. Imorgon kunde Albert och jag varit gifta. HAHA WHAT?! Jag tog upp förslaget att vi kunde gifta oss samtidigt som Emil döps, utan att någon vet om det, att det blir en överaskning. Jag har alltid kännt att bröllop ligger väldigt långt borta, men jag vill endå gifta mig, någongång. Så jag kände att det där skulle vara ett p e r f e k t tillfälle. Jag behöver inget stort tjohej med massa planering och allt var det innebär. Spontan och impulsiv som jag är, men för Albert kom det liiiite tätt inpå, han skulle vilja ha de lite mer uppstyrt, lite finare, lite mer planering. Han som endå brukar vara impulsiv som jag, haha. Jag har sagt att jag skulle lika väl kunna gå till kyrkan gifta mig med mina närmsta och sen gå hem och käka tacos? haha men näää eller jooo, eller asså det skulle ju bara bli så kul om det skulle blivit imorgon, men när som var som kanske det sker endå. PUSS!

grodan

 
Sitter och pillar med lite dekortioner till tårtorna. Jag vet inte hur många gånger jag har ändrat på hur den där jävla marsipan tårtan ska se ut, om den ska vara med vit marsipan eller ljus blå, det blev vitt så slipper man färga. Om jag ska ha det eller det eller det på den, men nu blev det en groda, eftersom lillen kallas och har kallas för grodan sen han låg i magen och guppade. Och ni vill inte veta hur många olika grod jävlar det går att göra, hur ful man kan lyckas åstadkomma och hur sne och hur stort de ena benet kan bli och till slut satte jag stopp såhär får den se ut, tänker inte röra eller ens titta på den något mer. Jag och mitt tålamod och jag och pilliga saker går inte ihop. Och sen vet jag att det är ingen som kommer bry sig om den där jävla grodon sen ialf, haha.. 
 
Tur att Ida kommer hit imorgon och hjälper mig med att baka, och tur att jag valde att bara göra en marsipan tårta, när jag fyller år önskar jag mig liiiite bättre tålamod, haha jisses och sen har man en liten skit unge som vill ha uppmärksamhet och vägrar prata med sig själv utan man måste svara på allt gurgel, h j ä l p ! 

12 juni

 
Hämtade upp Ida i stan och sen gick vi runt och lallade, fick med mig ett par "klänning leggings" haha, blommor till håret och 3 bodys till lilleman, han badar snart i kläder. Men vi gick runt ö v e r a l l t och skulle hitta något fint till dopet, fanns varenda jäkla storlek förutom 62, och provade jeans och jeans skjorta i 68, men han badar ju i det, typiskt men till slut så hittade jag ialf en söt body, och Emil fick ett par brillor utav Ida, tack snälla! 
 
Gick sen till Linds och tog oss varsin räkmacka innan vi åkte till maxi för att handla allt till tårtorna, så nu är det fixat, super duper skönt! Nu är det inget mer som måste ordnas till dopet, förutom baka på fredag och sen åka ner och fixa med tälten, sen jäklar kan ungen döpas!

12 juni

 
Igår åkte jag land och rike runt för att hitta en sista present till Ida, till slut fick jag bygga ihop en själv, men det blev bra endå, haha. Sen kom Kimpan och Melissa hit en stund och hängde lite ute. Sen kom Albert hem och då åkte vi och köpte mat på nangs kitchen och åkte hem till Ida och Oskar, gott men starkt och var inte bara jag som tyckte det, haha. Och sen mumsade vi tårta, kan man tröttna? Och Ida blev nöjd med sina presenter ialf, skööönt haha, hon fick en spets t-shirt, korg med färska kryddor i och en sådan där lykta man tänder med "bränsle?" haha. 
 
Idag blir det snart att åka in till staden och möta upp Ida och hitta något fint till lilleman och sen köpa alla ingredienser som behövs till tårtorna, fick hjälp igår att välja ut vilka 4-5 tårtor vi ska göra, så nu är det bara att baka, haha.

love ..

 
JAG skulle göra allt för Albert, när som, var som, hur som. JAG skulle göra allt för Emil när som, var som, hur som. Om det så är att klia på ryggen, gå in på biltema, köpa något han vill ha, lägga mig för att han ska få som han vill, tvätta hans kläder, ha maten färdig tills han kommer hem, frukost på sängen, tvätta bilen, ge han egentid, sovmorgon, köpa de och de och de, jag skulle gå från ystad till haparanda bara för att få va med dig.. och jag lovar dig, den dagen vi har köpt vårt hus ska jag köpa en camaro ss till dig, för det är du värd. ALLT FÖR ATT GÖRA DIG LYCKLIG, ALLT FÖR ATT FÅ SE DIG GLAD!
 
Säg aldrig att du skulle göra allt för någon, om du inte gör det.. 

Balloons







Sitter och pysslar lite till dopet. Beställt hem ballonger vita och ljusblå, 150 kr dyrt! Viker servetter och provar hur jag ska knyta ihop ballongerna haha Emil tyckte de va svinkul med ballonger, söta unge!
 
Sitter här och funderar lite vad jag ska göra för tårtor tror typ jag bestämt mig. Först hade jag tänkt göra bara marsipan tårtor men när jag sen frågade om jag ska göra några "sommar tårtor" har typ alla sagt då tar jag av sommar tårtorna för jag gillar inte marsipan, inte så kul att bara göra marsipan och så tycker inte folk om det, haha. Men jag gör EN bara för att jag har köpt saker till de, haha.
 
& ni som ska på dopet, det blir inte smörgåstårta som vi skrev de blev en ändring i sista sekund, de blir exotisk köttbricka. Hoppas ingen dör utav lite ändring, haha. Och alla håller tummar och tår att de blir fint väder på lördag!

Ullared

 
shiiit va många ni var som tittade in här igår, ibland undrar jag vilka ni är, men som vanligt vill ni väll vara med i anonyma klubben, hah.. 
 
I lördags lämnade vi av Emil hos mamma och Anders och åkte sen hem och satte oss på framsidan och gottade i oss kräftor och vitlöksbröd, namnamnam.. Gick in och skulle se en film innan vi hoppade i sängen, jag har väntat så länge på att röjar ralf ska komma ut med svenskt tal, den skulle ju vara sååå bra, jag älskar barnfilmer, men de där var ju fan de sämst jag sett, så dålig! 
 
 
Satte klockan på ringning klockan 5, bara det att det var någon som stängde av alarmet, så jag vaknade med ett ryck klockan halv 7, haha, men vi var framme vid typ halv 10 så det var lugnt och vi är ju inga som går där inne hela dagen endå så. På vägen hem vid gränna blir det tvärstopp på motorvägen 4 bilar hade krockat på E4an.. åh jag som bara ville hem till pyret och pussa sönder honom. Köpte med mat hem från saigon, hämtade hem lillen och myste och packade upp allt, när man väl kommer hem känns det ju som man knappt köpt någonting haha vart tog alla pengar vägen? Lillen fick pröva sin hoppgunga tyckte han var skit kul, men han är nog liiite för kort ännu för armarna "tar i". 

8 juni

 
Idag tog hela familjen sovmorgon, kollade sen klart på filmen jack the giant slayer, tyckte faktiskt den var bra! Packade sen in oss i bilen och åkte till berg för att spela minigolf, eller ja äventyrsgolf då. Jag var grym i början men de 2 sista banorna jämnade de ut sig, så Albert vann med 1 fjuttigt jäkla poäng, så retligt haha!
 
Ikväll ska Emil sova hos sin mormor och Anders, så vi blir barn lediga och myser till det med kräftor, åååh. Blir väll en tidig kväll för sen ska vi upp och hoppa tidigt som sjutton för att bege oss till ullared, tror typ Albert är den enda killen jag känner som tycker det är roligt, hah! 

Ramboo

 
Igår kväll kom Oscar hit med massa gott kött, så vi körde på en grillkväll även denna kväll asså jag dööör så gott med färskpotatis, m a t o r g a s m! Han hade även blivit utvald som någon testperson för arlas nya mjukglass så vi prövade den, super god, fast smälte ganska fort, men den får riktigt högt betyg! Drog sen med långeman och spelade lite basket (vi har visst en korg 50 m från där vi bor, haha) lite fusk att han är så lång, behöver typ bara sträcka lite på armen och lägga i bollen i korgen, haha. 
 
 

7 juni

 
 
 
Igår satt jag hemma rastlös som en jag vet inte vad tills klockan slog 15 och mamma slutade jobbet, åkte hem dit där även Gun och Eskil var. Gav Emil till Gun och sen satte jag mig i en sol stol käkade jordgubbar och tittade på när dem grillade och Hilton och Milou busade. När Albert ä n t l i g e n kommit hem från gränna åkte jag hem där även Björne var, startade grillen och körde grillkväll, så gott! Satt sen ute hela kvällen och tjattrade. 
 
Idag åkte jag och plockade upp i Ida i ljungsbro, köpte på oss jordgubbar, vindruvor, baguetter, naturgodis och dricka och åkte ut till sandvik och satt där hela dagen och solade, pratade och bara hade det gött. Kommer hem och ser mer eller mindre ut som en sönderbränd tomat. Halva ansiktet är bränt, ryggen, axlarna, bakbenen, knävecken, ajj soom faan! Skyller på Albert eftersom han tagit med all solsmörj till jobbet. pööh..

6 juni

 
Igår hängde jag och Emil utomhus hela dagen, rensade mellan plattorna på framsidan, gick till affären och sen gav jag mig ut på en springtur, det går framåt. Sen satte jag mig och läste en bok i solen, tills det var dags att bege sig till jobbet ett par timmar. Emil sov någon timme ute annars var han med i vagnen hela tiden och hade alltid någon kund att prata med, skit kul tyckte han, haha!
 
Åkte sen hem till karln som duktigt bytte däck på volvon och jag ställde mig och lagade mat, asså det är ju helt galet va god mat den här morsan kan laga, Albert älskade champinjonsåsen, haha. Den här maträtten är super good och relativt enkel att göra..
 
Ugnstekt fläskfilé Jag gör marinad på vatten, soya, grillkrydda och lite matolja. Lägger hela fläskfilén i en ugnsform, penslar på marinaden. Kryddar lite extra med svartpeppar och allroundkrydda. In i ugnen på 225 grader, i ca 30 min. Sen skär jag upp den i lite tjockare skivor.
 
Hasselbackspotatis Skalar potatisen och skär tunna skivor. Jag brukar lägga en penna bakom potatisen så skär man inte igenom helt. Lägger potatisen på en plåt, med skivorna uppåt. Penslar med smör och in i ugnen ca 20 min, på 225 grader. Sen tar jag ut dom penslar på med mer smör, som jag blandat ihop med pressad vitlök. Och sen på med lite ströbröd och in i ugnen igen i ca 20 min till. 
 
Champinjonsås Köper färska champinjoner. Steker dom ihop med finhackad gullök. Kryddar med massa vitlök. Sen över i en kastrull och i med grädde och creme fraiche. Sen lägger jag i 1 eller 2 st oxbuljongtärningar, lite kalvfond och soya. 

4 juni

 
Åkte hemifrån vid halv 10, hade klätt på mig liite för lite, såg ju hur jäkla skönt ut som helst när man tittade ut genom fönstret men ack så kallt det var med bara shorts och tunika, tur att jag tog med mig byxor haha, jag som alltid sätter på mig för mycket annars! Hämtade upp Inger på vägen till tranås som snällt följde med mig till prästen, planerade dopet. Så kort och enkelt som möjligt så jag är hel nöjd, hoppas bara vädret vill visa sig från sin bästa sida nästa helg, annars vet jag inte vad jag gör. 
 
Åkte sen hem till morfar och Inger, där det bjöds på super god sallad till lunch och sen hjälpte jag gubbarna att dra upp någon grindsten ifrån botten, tyckte mest synd om Hasse som fick stå i vattnet till bröstet i typ en halvtimme, fybubblan.. Satte mig sen i en solstol resten utav dagen, så skönt när solen var framme, men när molnen kom blev det ju svin kallt! Så nu ska väll den här morsan ställa sig och göra raggmunk och invänta karln. 

Tennis & Basket

Idag klippte jag gräsmattan (tydligen inte helt godkänt enligt Albert, jag visste det så jag lät gräsklipparn stå kvar,  haha) Sen kom mamma och hämtade Emil så jag satt själv här hemma, lagade mat för kvällen, solade och läste lite bok. Sen kom A hem, hoppade in i bilen och åkte till johannelund, grabbarna skulle spela tennis, tyckte mer dem sprang utanför plan och hämtade bollar haha, jag var ju till och med bättre än dem! Sen kom Tilda och Alvin, så vi turades om och spelade en stund. Innan vi drog hem kasta vi lite boll, gick ju åt h e l v e t e, haha allt är på blodigt allvar för mig!

plocka gräs

 
Den här grabben har ju ett bra tag kunnat greppa saker, han siktar även in sig på saker och ska gärna ta tag i hår, armband, halsband, örhängen och nypa tag i skinnet. Idag satt vi ute på baksidan (ja på altanmattan då) gräset är som en äng som jag nog duktigt nog ska ta och klippa idag. Och att plocka blommor och gräs tyckte Emil var skit kul. 
 
Mamma kommer snart och ska hämta Emil, dem skulle ha en dag för sig själva. Och vad fasen ska jag göra då? haha. Ikväll blir det ialf att glo på grabbarna när dem ska spela tennis om dem nu ska göra det och sen kör vi tjejerna mot killarna på basket! 

Det här med att få barn ..

 
Vi blev uppskrämda med att när man får barn får man inte sova om nätterna, passa på att sova nu, vila upp er för sen blir det inte mycket sömn. Ta vara på er tid tillsammans nu, som bara Albert och Louise, för sen får ni ingen tid för varandra, ingen egentid. Spara pengar för barn kostar pengar.. osv 
 
Det här är mina ord, alla har det såklart olika, inget barn är den andra lik, ingen förälder är den andra lik.. Från dag 1 har Emil sovit bra om nätterna, han har aldrig haft svårt att somna om efter han ätit på natten, för varje dag har nätterna bara blivit bättre och bättre, nu väcker han mig 7 på morgonen och somnar om till 9-10, jag är medveten om att det kan vända snabbt, men en så länge har jag bara haft en natt då jag känt mig mer död än levande. Albert fick rekomendationen om att han skulle köpa öronproppar så han skulle få sova om nätterna, hahah tyvärr det kom aldrig till användning.
 
Det här med att man har svårt att hitta tillbaka till varandra har jag inte känt av över huvudtaget, jag tycker varken vi "gled" ifrån varandra under graviditeten, att han inte var delaktig eller att han hade svårt att komma in i pappa rollen, eller att han har blivit åtsidosatt, utstängd, eller inte lika delaktig. Vårt förhållade har bara blivit bättre. Att man inte längre unnar sig mys, gos, sex och tid tillsammans på samma sätt skriker jag fett NEJ på, jag tycker allt sånt har blivit mycket bättre. Och det finns fortfarande lika mycket tid för sånt, allt blir vad man gör det till. 
 
Att allt tar dubbelt så lång tid nu när man har barn, nej men kanske 5 min. Vi behöver bara koka vatten till termosen sen är man redo. Ammar du har du ju alltid maten med dig. Byta blöja tar 1 min? Jag tror att bestämmer du dig för att det är jobbigt och krångligt så blir det också det. Emil har alltid fart och flängt runt med oss, det enda "jobbiga" är i bilstolen, ur bilstolen, ut med vagnen, i med ungen i vagnen, in med vagnen, i bilstolen osv, haha. Som sagt allt blir nog vad man gör det till, jag och Albert har alltid fått höra att vi är så trygga och säkra i oss själva att det speglar av sig på Emil, absolut, blir du stressad blir ungen stressad.. 
 
Barn kostar pengar? Absolut, allt kostar pengar. "De enda" som är en stor kostnad är innan barnets ankomst, barnvagn, säng, skötbord, bilstol, babygym, babysitter osv och det mesta kan du köpa begagnat om det är så. Ni har endå 9 månader på er att boa in er. Albert trodde blöjor kostade 4000 kr i månaden, HAHA, det kostar inte ens 4000 om året. Vi lägger ungefär 200 kr i månaden på blöjor, det är de enda som kostar i början om du inte ger ersättning det kostar ungefär 300-400 kr i månaden (beroende på hur mycket ungen äter). 
 
En sak som typ alla sa var köp inte mycket i 50/56 "den" hinner knappt använda den, köp i större storlekar, dem växer. Klart som fan dem växer men då kommer man hem och ungen har istället INGET att ha på sig, ungen drunknar i alla kläder. Emil hade stl 50 i ca 2 månader, han är nu 4 månader och kan fortfarande ha vissa i stl 56 och 62. 4 månader är väldigt lång tid och har man en grabb som vår som spyr titt som tätt behövs 1-2 ombyten om dagen, det räcker inte med att bara ha 5-6 bodys om du inte vill tvätta varje dag. Och köp klädpaket på tradera för 200-300 kr med typ 100 plagg i, knappt använda, i affären får du typ 3 bodys för det priset. 
 
Att få barn, att bli mamma är det häftigaste du kommer få vara med om. Hälften du och hälften av den du älskar. Ett barn gjort av er kärlek som du ska få se växa upp, ta hand om, älska och alltid få ha vid din sida. MAGISKT.. & ta kort, man glömmer så fort. "Man kommer bara ångra dem korten man aldrig tog". 

3 juni

 
I lördags hade jag ingen bra dag, var så rastlös, uttråkad och ingen hade tid med mig, Albert var iväg och jobbade så när han kom hem på kvällen, åkte vi och handlade mat för kvällen grillad kyckling och potatis i ugn. Sen började vi tjafsa som blev till bråk, fyfan för att bråka, vi gör det inte alls ofta, bara små tjafs, men usch, förstår inte dem som bråkar var och varannan dag. Får så ont i magen, måste prata ut på en gång, kan inte gå och lägga mig osams. Men vi pratade ut och för varje gång kommer man varandra lite närmre, slutade med att vi hamnade på baksidan spelade yatzy och drack öl, jag älskar dig!
 
Igår gick Albert upp med Emil vid 7 och gav han mat sen somnade dem om igen och vi vaknade vid 10. Gick sen upp och såg klart filmen vi inte såg klart igår, bullet to the head, helt ok. Sen kom Andreas och Alvin förbi och Andreas följde sen med till tornby, Dem handlade lite och jag fick 2 par jeans shorts och leggings utav Albert, fjäsk? haha. Sen fick grabbarna för sig att dem ska börja lira lite tennis, så Andreas köpte ett racket och så fick vi med oss en basket hem. Så igår kväll åkte vi bort till lasses och kastade lite boll. Albert har spelat basket i flera år, visserligen var det kanske 10 år sen sist, hahah så i början gick det hyffsat bra för mig, sen när A "värmt upp" var det inte lika kul då jag inte hade en chans, hah men så kul! 

1 juni

(Det roligaste Emil typ vet är att flyga och "kasta" upp honom i luften, värsta flinet och skrattet, hah)
 
FÖRSTA JUNI IDAG, då är det ju sommar nu! Skulle ha jobbat i helgen, men blidde inte så, jag som ställt in mig på det, sett fram emot det och lite extra pengar sitter ju aldrig fel, alla jobbar idag, så jag och Emil får väll vara duktiga och städa, klippa gräset och sola typ. Hoppas Albert kommer hem hyffsat tidigt så man kan göra något utav dagen..
 
Igår kväll åkte vi hem till Ida och Oskar blev grilla pizza kväll, dem invigde pizza stenen Oskar fick utav oss i födelsedagspresent, gottgott! Och sen kladdkaka m. bär och glass, rullar snart fram, men så gott och man måste unna sig godsaker. Tack för en trevlig kväll mina bästa <3 och hur underbart är det inte när man kan sitta ute hela kvällen utan att frysa. 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus