29 juni



Idag efter jobbet kom min farmor och farfar hit och hälsade på. Fikade, gick en promenad ner till dagis och sen hem. Påvägen hem hittade farfar smultron som vi smaskade på. Var ett tag sen så var jätte kul :)

Kolmården
















Igår var vi på Kolmården med la familia. Kanon bra dag med fint väder hela dagen. Kunde dock skippat huvudvärken jag fick tampas med hela dagen eller den släppte när vi kom till bamses värld sista stoppet alltid något. 

Ungen var i himmelriket ialf. Rovfågelsshowen wow, delfinshowen woow, klappa getterna, titta på björnarna och tigrarna. Ja ögonen var såhär stora och han var hel nöjd hela dagen. Inte ett endaste litet hyss hittade han på, hade inte tid med tanke på allt som fanns att titta på ;) han inte ens ut ifrån parkeringen innan han hade somnat i bilen. 

Lördag







Jobbade i lördags till 14 sen kom Missan och Kimpan hem hit. Fikade, solade, kidsen lekte och badade. Sen åkte vi in till staden och satte oss på yellow fellow och åt svin god mat, babblade, drack drinkar och åkte hem skapligt! Skönt att komma hemifrån en kväll slippa laga mat, slippa läggning och sitta ensam en kväll! :)

26 juni





När Emil får välja hoppar han på cykeln och drar med sig mamma ut i skogen och cyklar spåret. Stannar och tittar på alla småkryp som finns, cyklar lite, stannar lite. Så nöjd!

Innan molnen kom lekte vi på altan med Emils vattenbana, vatten, bilar och båtar kan inte bli annat än kul ;) och mitt i leken kom pappan i huset ä n t l i g e n hem ❤️

Blommor






Idag efter jobbet åkte vi in till tornby. Emil fick en mikrofon/blink grej som Melissa hade med sig igår som han blev kär i. Och lite t-shirts han hade ju inga innan lixåm men äre 20 kr paret så är det, lager 👍

Sen tog vi en vända på plantagen lite jord och blommor för 900 kr som snart vissnat bort. Jag har ju inga gröna fingrar för fem öre men fint är de ju. Ser så kalt och tråkigt ut utan blommor men dem lever så länge dem lever. Kan ju hoppas man får chans att sitta lite ute med för någon sommar känns de ju inte som... Men gräset på framsidan tar sig ju ialf, alltid något 😅

10 saker om mig

10 saker om mig

1. Jag älskar fjärilar det påminner om min syster. 

2. Har alldels för mycket kläder i min garderob, tycker endå att jag aldrig har något att ha på mig.

3. Jag känner mig som en ensamstående morsa. Enda skillnaden är att jag har någon att dela ekonomin med. Det känns endå skönt att veta att jag skulle klara det galant. Bara det att jag vill dela resten utav mitt liv med A ❤️

4. Aldrig haft ett distansförhållande men om jag tänker efter har jag nog det nu. Så nära men endå så långt bort. Jag bor i hus, A i husvagn. 2,8 mil ifrån varandra. Vi ses endast på helgerna..

5. Man märker när jag inte ätit på länge (måste äta var 3dje timme typ) dels för mitt blodsocker och mitt humör! Haha

6. Jag gillar inte folk som vill få sig att framstå som bästa hela tiden, kom igen lixåm släpp fasaden. Alla är bra som dom är, jag är bra som jag är och jag tror absolut inte att man mår bättre utav att försöka trycka ner andra för att få sig själv att framstå som bättre. 

7. Jag är en känslomänniska, så så så mycket känslor.

8. Jag älskar tårtor, fika, bakverk. Hellre mumsa i sig en tårta än en godispåse. 

9. Jag är ärlig, säger vad jag tycker och ganska frispråkig.

10. Jag svär väldigt mycket. Fan, jäklar ..... Existerar i x antal meningar om dagen. Tänker inte ens på det själv men mamma och Albert påpekar de hela tiden. 


Ullared



I lördagskväll kom A på att vi skulle ta en tripp till ullared på söndagen. Ja har alltid sagt man släpar ju inte med sig barn dit. Dels är de så jäkla mycket folk precis överallt en annan blir ju helt virrig och låta Emil springa runt där nä man är ju ivägen själv hela tiden + bra många timmar bilresa. Men fan vi prövar! 

Sagt och gjort ungen sa inte ett pip på hela vägen ner, sov mestadelen och kollade film. Väl framme satt han så snällt i vagnen hela tiden förutom när han shoppade leksaker till sig själv och tog ett break i leklandet. Lyckad shoppingdag med andra ord. Förutom kläder och leksaker till Emil fick vi med oss en hel del till husvagnen bra och ha och utekrukor till altanen letat som en tok, 5 st för 650:-!! Toknöjd. Resan hem gick lika bra som dit förutom att Emil fått sin dumma hosta igen :( 

Midsommar








Midsommar firade vi hemma hos Malin & Hampus med Sandra & Rikard & kidsen såklart. Midsommarlunch, missade dansen runt stången men körde chokladhjul, fiskdamm & kastade pil i regnet. Jordgubbstårta, rabarberpaj och Grillat till kvällen och tipspromenad (ja kom tydligen sist hur gick de till?!) och Emil höll ut hela kvällen men istället var det A som somnade när vi försökte lägga honom så vi sa tack och godnatt runt 23 tiden. Tusen tack för en mysig, trevlig, regnig, grå, bra midsommarafton! 😘

18 juni


Igår efter jobbet hade vi "sommar fest" med jobbet hemma hos mamma. Mamma, Anders, Tomas, Saga, Ella, Marcus, Fredrik & Emil. Massa god mat, jordgubbar&glass och en trevlig kväll. Saknades bara sooolen.

& idag ville Ella jobba med oss så de fick hon. Inte världens rusch på jobbet dagen innan midsommar lixåm, ialf inte som gröna skylten och mataffärerna va, höhö.. Tomas gick precis på semester och jag får vänta 3,5 vecka till. Men med det här vädret kan man ju likaväl jobba 😁

Så sant så sant



?!





Hur gammal var du när du blev gravid? 21 år, skulle fylla 22.
Var graviditeten planerad? Ja :)
När var det beräknat? 2 februari 2013
Tog ni reda på könet? För nyfiken för att inte göra det, så yes!
Hur mycket gick du upp? 14 kg
Trodde ni en tjej eller kille? Var inte bombsäker men magkänslan lutade mer åt en grabb, som det var! :)
När föddes han? 27 januari 2013, 5 dagar förtidigt, dagen efter sin pappas födelsedag.
Vikt & längd? 48 cm 3310 cm kärlek
Hade ni något namn? E m i l, från att vi fick reda på att det var en pojk var det en Emil.
Var förlossningen som du tänkt dig? Både jag och nej, enda ja oroade mig för hela graviditeten när ja tänkte på förlossningen var "tänk om man bajsar på sig", haha. Det gjorde ont, men man klarar av det. Direkt efter sa ja han får inga syskon men det tog inte lång tid efter då man kände wow, det där vill jag vara med om igen, så häftigt!
Hur länge stannade ni på bb? Ett dygn från att vi åkte in med värkar. Han föddes 20:30 på söndagen, på måndagen efter lunch åkte vi hem. 
Ammade du? Cirkus 2 veckor. Mjölkstockning, "för små bröstvårtor" och amningsnapp gick åt skogen mådde så dåligt så jag gav upp.
Delade du och pappan på föräldraledigheten? Nej, A har inte vart pappaledig. Då han endast jobbar cirkus 8 månader om året och är hemma cirkus 3 månader på vintern. Så nej han har inte tagit ut några dagar men hemma har han vart på vintern så kalla de va man vill :)
Är han döpt? Ja, han döptes 15 juni 2013 i min morfars trädgård.
Har han någon/några faddrar? Ja det har han men dem har han inte sett skymten av på ett år så han minns dem nog inte.. Tyvärr
Vad var hans första ord? Mamma har jag för mig 🙈
När började han gå? När han var 1 år
När började han på förskolan? Han var 15 månader.
Hur gammal är han idag? Snart 2,5 år
Har han några syskon? Nej inte ännu.
Hur är det att vara mamma? Det bästa man kan vara. Jag skulle inte kunna tänka mig ett liv utan barn och jag är så glad, lycklig och tacksam att vi fick våran Emil. Att få vara mamma, häftigt, man är lika cool som Batman, superman, Spider-Man i sitt barns ögon. ❤️

Meja 1 år







Igår var de kalas för Meja! Stora tjejen har redan hunnit fylla 1 år. Tänka sig att det var ett helt år sen vi satt på den där altanen en lördag och en trollslända satte sig på Idas mage. Ett dygn senare är lilltjejen ute. Tiden går för fort! 

Det var en kanon kväll, härligt väder, grillade hamburgare, tårta, massa paket och glada kids. Tack för att vi fick komma :) 

11 juni

sötprutt va tiden flyger iväg..
 

Idag var det n å g o n som kastade min mobil i backen, - Emiiiiil! Lagade den för någon månad sen så var bara att åka och lämna in den igen, kunde ju gjort så mycket roligare för dem där pengarna... Och inte nog med den när jag hämtade ut den så inser jag nu att tangenterna är ju mongo (displayen) ska man skriva något så trycks två tangenter ner samtidigt, suck.. bara lämna in igen då imorgon
 
Påtal om något helt annat.. Det pratas mycket om hur länge man har sitt / sina barn på dagis (förskolan). Man ska ha så lite som möjligt men endå ha en bra månadslön.. Emil går 09:30-18:30 två dagar i veckan 9:30-14:30 två dagar i veckan och ledig varje onsdag. OOOJJJ går han enda till halv 7 på kvällarna, det var sent.. Min går senast till 16:30. Emil går 28 h i veckan på dagis, jag jobbar 80%. Alla har olika förutsättningar och vissa kanske måste jobba 100% och vissa kanske bara väljer 50% inte ska väll jag säga till dem vad som är rätt eller fel?! 
 
JAG väljer alla dagar i veckan att E går till 18:30 två dagar i veckan och börjar 9:30 än att stressa på morgonen för att lämna vid 6:30. Men det är någon annans vardag, jag har aldrig prövat. Men för mig är jag toknöjd med dem tider, dagar vi har. När E går till 18:30 är han oftast ensam från 17:30 med en fröken. Dem har fruktmys, filmmys, han får välja vilken avdelning han vill leka på, idag gick dem ner till vattnet och kollade när hundarna badade. Självklart skulle jag hellre vilja vara med honom men så mycket uppmärksamhet och lek han får på dagis är jag glad för. Som hans fröknar säger vilken relation man får, va nära man kommer Emil. 
 
Men det kommer alltid finnas dem som ska tycka och tänka åt en, som vet vad som är rätt och fel. 

10 juni








Onsdag våran lediga dag mitt i veckan. Åkte hem till Li på morgonen och fick min utväxt färgad behövdes om man säger så, hon är grym! Fick även fika innan vi for vidare in till staden och mötte upp Kimpan och Melissa. Lunch på Steves och sen hängde vi i trädgårdsföreningen. Emil skippade att sova lunch vilket han verkligen behöver så han var lite gnällig sen när vi skulle gå på stan men de gick. Kidsen fick glass och vi smoothie. Sen gick Kimpan loss och shoppade en massa 😅 

Shorts premiär idag, h ä r l i g t v ä d e r ! :)

9 juni


Igår hämtade Emils mormor honom på dagis hon brukar göra de endel måndagar och så får jag / vi mat när jag slutar skönt ;) dem hade gått till stallet och fick gå in och klappa hästarna i spiltorna han pratar om de hela tiden om hur hästen "brrrrr:ade" haha.

Och nu leker ungen ute och jag passar på att sola lite. Skönt väder, snart sommar kanske 😏


Tropicarium











I lördags åkte vi till Norrköping till tropicarium i Kolmården. För en kille som älskar djur visste vi en som skulle va nöjd spelar iofs ingen roll om det är en myra eller krokodil lika mycket wow men lite roligare att titta på ;) ögonen var såhär s t o r a hela dagen, mamma titta, pappa titta, w o w ! Hajar, krokodiler, apor, fiskar, ormar, spindlar, rockor och allt möjligt. På vägen hem tog vi bilen över med färjan och köpte med oss Kina Thai och åt ute på altan, m y s ! 

Fredags



I fredags åkte vi hem till Johan, Ida & meja. Vi blev bjudna på grillat och jag skar in deras altanmatta åt dem, blev kanon snyggt! 

Och Emil åkte åkgräsklipparn och fyrhjulingen, först med pappa men sen ville han åka själv, drog iväg i full kareta. Enligt Johan skulle han inte kunna köra full gas. 2 sekunder senare är gasen i botten och han kör rakt in i buskaget och flyger av som en vante. Haha kanske taskigt att skratta men vi garva så vi tjöt och han klarade sig utan en endaste skråma men mer fyrhjuling ville han inte åka sen 🙈😅🙊 

Och dem där två kryper efter varandra, pussas, kramas, ska sitta i samma knä och Emil stod och gungade hennes vagn när hon skulle sova. Vänta bara tills hon börjar gå då skiljer de inte längre så mycket på dem 😅


SWORKIT




Finns ju hur många "träningsappar" som helst att välja bland men ja kör med sworkit och tycker de är 👌 

Eftersom ja inte kan ta mig ur huset efter ja lagt Emil så "finns de inte så mycket annat" än soffan som kallar. Så innan jag har tillåtelse att sätta mig där kör jag antingen på crosstrainern och kör med vikter eller sworkit framför tvn! 😉 brukar köra 30-40 min och är helt slut! Sen är de absolut okej att sätta sig i soffan. 

3 juni




Idag myste vi hela morgonen innan vi orkade klä på oss och sätta oss i bilen för lunch på donken och sen spendera några timmar i tornby. Tanken var ju att han skulle somna efter lunchen men han satt 3 h i vagnen utan att klaga så snacka om att man kunde shoppa lugnt och samtidigt ha någon att prata med. TGR har ju öppnat i Linköping så vi fick med oss en hel del "onödigt". Avslutade med en bulle på ikea och så fort ja startade bilen däcka han. Sen har vi målat och pysslat lite här hemma, snart ska kiddot sova så var den här dagen slut..

2 juni






Bildspel Emil l u k t a r på en blomma verka lukta gott ;)

Vi skulle va duktiga och klippa gräset idag men fick inte igång gräsklipparen måste man va sjukt stark och snabb eller är ja klippt värdelös?! Imorgon är vi ialf lediga så får se vad vi hittar på då. Tycker dagarna går skit snabbt nu känns som de blir helg hela tiden, vilket är positivt :) 

Hej igen..


Hej igen.. Ni verkar ha saknat mig om man tittar på statistiken, hihi! Nä men jag kan inte bara sluta jag väljer ju själv vad jag vill dela med mig utav. Men bara de lilla kan skrämma mig. Men alla ni som går in här och läser borde ju vara intresserade utav vad som händer i mitt / vårt liv. Annars borde man ju inte läsa kan tyckas. 😄 och Jag behöver min dagbok för att minnas.. 


Morsdag







Morsdag började med frukost på sängen (mina grabbar hade smugit sig iväg och åkt och köpt nybakade frallor och massa gotti) 

Efter jobbet åkte vi till Söderköping som alltid på morsdag. Men istället för att sätta oss på smultronstället som alltid beställde vi glass bredvid och satte oss på bryggan med ankorna. Som tur var slapp vi undan regnet och sen när vi åkte hem blev de ju strålande sol?! 

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus