lördag

 
Kimpan och jag + de två små skulle åka till tornby idag, eller vi hamnade där bara att vi skulle åkt i varsin bil som vanligt, slutade med att vi tryckte in allihopa i en bil, behöver inte säga mer än att jag hatar vår bil, fyifan... Båda ungarna fick sig varsin pusselmatta/bilmatta landar lite mjukare än filten på golvet förhoppningsvis när det slääänger sig. 
 
Ska ta BUSSEN hem till mamma och Anders nu där det bjuds på tacos, de tackar man inte nej till när det andra förslaget är att sitta hemma själv en lördag kväll, och skönt med lite avlastning då helgerna är enda gången man brukar få armarna fria en stund. 

31 augusti

Igår kväll kom Oskar, Ida och Otto hit på mat det fick bli kallrökt fläskfilé, hasselbackspotatis och tsatziki. Och eftersom jag fyllt år bakade jag ihop en tårta, gjorde den som vi misslyckades med på dopet och såå god den blev, alla gav den en 10 poängare. Fick vinglas och utomhuslykta i present av dem också, tusen tack underbara ni :) 
 
Imorse åkte Albert till Sebbes och Nettans land för svampplocks tävling, öl drickande och sova tält,
haha så vi får sakna honom tills imorgon. Och så får vi se vad dagen har att erbjuda för oss.

30 augusti

 
Idag kom Missan hit vid halv 6 igen, fick ta över Kimpans försök till att få henne att somna om, så hon kom iväg till jobbet, 20 minuter senare somnade hon och jag gjorde detsamma, klockan 7 tyckte hon att vi skulle gå upp och E sov en timme till, skönt, börja morgonen lugnt haha. Vi har badat, busat och dem där två asså, dem ä t e r upp varandra, haha jag smäller av så söta dem är.

gunga

 
Min glädjespridare, jag älskar dig så det gör ont, fina du ♥

krypställning

 
Låg på golvet och lekte med Emil och helt plötsligt från sittandes slänger han sig framåt och ställer sig i krypställning och står sen där helt chockad och vet inte riktigt vad han ska göra innan armarna viker sig och huvudet dunkar i dynan haha, sätter han upp igen och göra lika dant igen, lillevän. (fram med kameran, alltid i siiista sekund)

ljusparty

 
Igår kväll hade vi ljusparty hemma hos mamma med lite folk, är inte såå mycket för sånt där egentligen men det är klart vi ville hjälpa Lina att komma igång och det blev en lyckad kväll och maten räckte så det blev över, tuur haha, & tack alla ni som kom :)

28 augusti

 
Igår åkte jag och mamma och handlade och gjorde sen pajer efter pajer, så nu finns det mat tills ikväll ialf, hah. Tråkigt bara att det var två som hoppade av idag, men men vi blir ju ett par stycken endå, så det blir nog kalas bra :)
 
Inatt blev det inte mycket sömn alls, vaknade av ett gallskrik och sen tog det inte slut, stackarn är helt täppt i näsan och svårt att andas genom näsan. Så la honom i vår säng men han kom inte riktigt till ro förens klockan var typ 04 och vid 05 kom Kimpan och lämnade av Melissa hon sov i sin vagn en liiiiten stund så blev att försöka lägga henne i Emils säng i vår säng, buffa, vagga, klappa men icke, gav upp satte henne i vår säng och där var hon nöjd ett tag tills hon börja dra mig i håret, hoppa på mig, dra i min kind jaaa hon ville inte sova och inte att jag skulle det heller, och Emil sov som en stock. Vid halv 8 gick vi upp och lekte eller det som är rätt gött med två barn är att dem underhåller varandra så låg och vila i soffan tills dem blev hungriga och nu har jag precis vaggat båda till söms i varsin vagn SAMTIDIGT, fan skulle ju klara det där med två barn galant, haha. Jag är sååå trött! 

babblarna

 
Emil verkligen ä l s k a r babblarna, så skönt när ingenting annat duger och humöret börjar svajja så sätter man på dem och han blir en solstråle igen, viftar med armarna, sjunger och pratar med. Själv har jag tröttnat för länge sen på dem två låtar som finns, haha.

27 augusti

vad skulle jag göra utan dig?
 
När man är sjuk/mår dåligt vill man ju inget annat än slänga sig i sängen och dra täcket över huvudet, sova sova sova och se film efter film. Det funkar definitivt inte när man har en liten knodd, igår var kämpigt riktigt kämpigt. Att gå till bvc var ju rena rama maraton passet och när jag kom hem ville jag bara lägga mig och dö men nej E ville leka, busa, prata. Efter 2 timmar fick jag äntligen ungen att sova, jag tvärdäckade i soffan i en timme sen hämtade jag honom och la honom i soffan med mig och vips somnade vi i en timme till, det behövdes verkligen! & att A inte var hemma förens vid 19.30, jisses var helt slut, Emil är verkligen inte jobbig någonstans men när man inte vill något annat än bara "vara ifred" tar det på krafterna mer än något annat och jag skulle vilja se Albert vara sjuk och ha honom en hel dag, bara dem har lite ont i huvudet håller ju dem på att dö? puuuh.
 
Idag mår jag såå mycket bättre, ska hem till mamma om en stund handla och göra mat för imorgon då vi har ljusparty, kul att det var så många som kunde komma, såå ses imorgon :)

26 augusti

 
Idag är ingen vanlig dag för det är min födelsedag, hurra hurra hurra! Ookeej det är precis vad det är, en helt vanlig dag, och den kunde inte ha börjat bättre, duunder förskyld. Kliet i halsen är helt borta men snorig och täppt som jag vet inte vad, jag som "aldrig" blir sjuk, fybubblan.. Orkade ta mig till BVC idag ialf, 7 månaders kontroll, Lillen hade bara gått upp 135 gram, haha (var iofs bara 2 veckor sen jag var där sist) Så han väger nu 8345 gram och 69,5 cm
 
Men igår var mamma, Anders, Johan, Morfar och Inger här efter jobbet och fikade. Hade inte "tid"/ork att göra en tårta, jag som ääälskar tårta?! men svarvade ihop en morots"tårta" och sååå god den blev. & tack snälla ni för alla gratulationer per telefon och sms. Och det är nog som dem säger, när du får barn är din födelesdag inget speciellt, haha. 

jag älskar dig

I fredags kväll grillade vi färsk lax m. färskpotatis och romsås, i love it! Hamnade framför någon film som vanligt och jag började få kliii i halsen, så jobbigt, så svårt att somna. De enda jag tänkte var att jag får inte vara sjuk imorgon då vi skulle ha en dag för oss själva.
 
På lördags morgonen överaskade vi Albert med frukost på sängen och lite presenter. E hade köpt en onepiece till sig själv fast för sin pappa, I ♥ dad, den va så söt så kunde inte motstå. Och så fick han ett familjefoto i ram + trisslotter, standard! Gjorde iordning oss och käkade lunch innan vi åkte och kollade på ett hus, måtte vi ha lite tur någon gång ialf, det där huset kan jag se mig själv gå runt och bo in mig i. "håll tummar och tår".

Sen åkte vi hem till mamma och Anders, stannade på lite fika och lämnade sen E där för natten. Åkte vidare och skulle köra gokart, har aldrig åkt det innan, och när jag ser alla de som åker innan oss hur det krockar, åker in i varandra, snurrar, kör upp på kanterna och kör som dåårar blir jag skit nervös. Innan vi sätter oss i "bilarna" frågar jag han som har hand om det, kommer jag att dö? han bara garva och släppte iväg oss, men SÅÅÅÅ KUUUUUL och jag hade min egna lilla hejjaklack som tyckte att det såg ut som om jag inte gjort annat, WOOHOO! & till Albert går han fram sen och säger "hon var ju döööö nervööös, haha" 
 
Åker hem slänger på oss några andra kläder och åker sen in till stan för mat, bara det att jag hade inte i tanke att det var stadsfest och var proooppat överallt, men fick oss ett bord på mörners. (han har listat ut att vi ska ha picknick sen) & jag lurar i honom att vi ska åka någonstans, får honom sen att sitta kvar i bilen medans jag bara ska hämta lite saker hemma, men det är såå kallt ute på kvällarna så dukade upp med picknickfilt, ost, kex, vindruvor, choklad doppade jordgubbar, god dricka och lite annat smått och gått på golvet i vardagsrummet, tända ljus, rosenblad, you name it! Önskar jag hade en bild, så fint, så mysigt och han hade inte en blekaste, mys! ä l s k a r , d i g ! & att sen få sova en hel natt utan att bli väckt en enda gång, bara det är ju rena rama lyxen..

älska sig själv


23 augusti

 
Igår åkte jag en sväng förbi jobbet och hjälpte morfar med att skriva ut och lägga in saker på datorn, han som inte ens vet hur man startar en dator, haha. åkte sen och handlade lite för mamma och Anders kom på mat, fläskfilé i ugn, hasselbackspotatis och champinjonsås, mums! Sen drog jag och mamma på bio, hur många kramar finns det i världen. Den var fin, lite sorglig/deppig men bra, fast lingon är ju så mycket bättre, men dem är ju så sööta :)
 
Idag ska jag fixa det sista tills imorgon, jag och Albert firar 4 år så vi är barnfria och så har jag bokat Albert hela dagen, hade först tänkt att åka bort över helgen, men ekonomin som mammaledig är ju inget att hurra för, men vi kör på hemmaplan istället, och hur som blir det nog hur mysigt som helst, ä l s k a r d i g !

22 augusti

 
Igår var vi m. Kimpan och Melissa, åkte till tippen och slängde lite skit och sen åkte vi hem till henne och hängde med vilddjuren. Sen var det bara hem och vända igen för att åka till A's mamma och pappa på mat, egen gjorda lax hamburgare så gott och såklart efterätt på det. Emil har ett tag nu haft så svårt att komma till ro och somna i vagnen hos andra för kvällen (på dagarna är det nemas problemas) lite jobbigt då han är så trött, gnällig och gnuggar sig i ögonen hela tiden och så kommer man hem ungen somnar i sin säng på två röda. Känns ju gott att han trivs i sin säng ialf, hah.
 
Idag blir det att fixa lite små ärenden och ikväll ska jag och mamma på bio, hur många kramar finns det i världen :)

21 augusti

 
Idag blir det lek och bus m. Kimpan och Melissa. Hade ju hoppats på att det skulle vara lika fint väder som igår så man kunde slänga sig på en filt någonstans och njuuuuta men det ville sig inte.. & ikväll blir det hem till A's mamma och pappa på mat. 
 
& mitt drömhus blev bara ett drömhus, det var ett stort fel som man var tvungen att åtgärda, tänkte att det kanske fick folk att hoppa av och man kunde få det hyffsat billigt, fel fel fel, det gick upp över vår gräns endå så det sket sig. Men då var inte det huset menat för oss och det kommer ut en massa hus nu så någon gång ska det väll vara vår tur. 

Tisdag

 
Idag har vi promenerat, eftersom det inte blev någon igår körde vi på en timme idag, svettigt och sköönt. Gjorde lunch och sen tog lilleman sin andra tupplur så då slängde jag mig i en solstol och solade/sov 1,5 timme, fööör skönt. Känns som att sommaren tog slut när vi kom hem från Öland, har knappt gått i shorts/klänning sen dess, bor i jeans och t-shirt, så tråkigt. Nu sitter vi på golvet leker, läser och myser ♥ Väntar på att pappan i huset ska sluta jobbet så vi kan åka och storhandla, ekar i kyl och frys, skulle ha tvättat idag men när jag precis ska gå upptäcker jag att sköljmedlet är slut, jippie.

Inbakad pestolax

Jag älskar lax, men vi brukar bara steka eller slänga in den i ugn med lite kryddor
men det här var riktigt gott och enkelt, älskar allt som är enkelt och går fort

Du behöver, 1 rulle smördeg, laxfilé lagom stor bit (har du frysta bitar ta det) 
salt & peppar, tomatpesto/basilikapesto, skivad tomat, fetaost, mozzarella

Sätt ugnen på 175 grader. Lägg i smördegen. Skär bort skinnet på fisken och lägg den ovanpå smördegen, salta och peppra. Vik in kanterna på smördegen så att laxen ligger som i ett “fack”. Smeta ut pesto ovanpå laxen. Täck med smulad feaost. Grädda i 10 min. Skiva mozzarellan och tomaten, täck laxen med mozzarella och tomaten och grädda ytterligare 10 min. Servera m. färskpotatis, en god sallad och romsås 


20 augusti

 
Igår åkte vi in till staden efter vi vaknat och mötte upp Ida, shoppade lite, E fick sig ett par nya jeans och sen satte vi oss och lunchade och fortsatte in och ut genom alla affärer haha, farligt för plånboken men klarade det där riktigt bra ;) Påvägen hem fick jag väärldens skallebäng ögonen kändes som dem domnades bort och vibrerade i läpparna, sprang typ hem och slängde i mig en migräntablett, skönt nog stannade det vid bara huvudvärk, hujeda mig! 
 
Kom sen ett par och köpte bilbarnstolen, skönt blev man av med den. Lagade mat och slängde oss sen i soffan och tittade på Idol och gottade i oss ost och kex, SÅ GOTT! Nytt beroende det där, godare än godis..

Söndag

 
Idag har vi varit och lämnat vårt gamla bord hemma hos Kimpan, åkte sen och lämnade tillbaka stolarna och fällarna och åkte och köpte nya skinnstolar istället, ååååh så mycket finare det blev, är kalas nöjd! Längtar bara tills man får ställa saker på bordet så man kan göra lite fint. v ä r l d e n s . f i n a s t e . f ö d e l s e d a g s p r e s e n t ! 
 
Nu har vi rensning här hemma och slänger ut både det ena och det andra på blocket/tradera, bilstol, universalfjärkontroll, kamera, tangentbord, klockor och allt vad som ligger och samlar damm. Kanske man blir några kronor rikare, hah. Sitter och väntar tills vi ska på husvisning, så fint hus att vi bara kan drömma, men man vet ju aldrig :)

18 augusti

 
I fredags kom Kimpan och Melissa hit en stund innan hon skulle åka och jobba, och så hade hon paketet från zara med sig som vi beställt lite kläder ifrån, kul! Och de små var vänner igen, tar varandras nappar, leker dragkamp, skrattar och pratar med varandra, haha så roligt att bara sitta och titta på när dem håller på, undra vad som försigår i dessa små huvuden ibland. & på kvällen blev vi hembjudna till Anderas och Matilda på grillat och heta diskussioner hahaha, lilleman fick hålla sig vaken tills sent in på kvällen, ville inte sova i vagnen hela kvällen.
 
 
Igår hoppade jag in och jobbade, när man väl tagit sin första kund, så känns det som om jag aldrig varit ledig, som om jag var där igår och allt "var som vanligt" skumt, men lite skönt endå och roligt! Emil och Albert hängde på tornby hela dagen och kom hem med stolar som vi trodde skulle passa till bordet, men de blev bara så fel som det kunde bli. Mamma och Anders kom förbi på kaffe och lekte av sig lite med E, han har sååå mycket energi, ska göra allt annat än sitta still, lilla vän. På kvällen grillade vi och tittade på iron man 3.

16 augusti

woohoo, happy girl
 
Började morgonen kl 05.15 typ blev väckt utav A's alarm men försökte somna om men hörde då små söta ljud ifrån sängen bredvid och lyfte lite på huvudet och där ligger världens sötaste unge på mage och kikar upp super glad, & Albert bara ta upp honom ta upp honom, haha så hade lite morgongos och mys med välling tills A åkte till jobbet och vi somnade om igen. 
 
På tal om att ligga på mage, Emil har börjat sova på mage, men det är väll ingen fara Albert går och vänder honom till rygg när han ser det, men det var väll i början när de var små "det var farligt?" ja menar när vi var små skulle man ju ligga på mage. Och det är inte det lättaste att styra över honom för han ligger på rygg, nästa sekund mage, nästa på sidan och far runt som tusan, aja han verkar inte ta någon skada..
 
Har precis gått till östensons handlat mat för helgen och tog sen en oooomväg på vägen hem, efter en dusch provade jag precis att sätta på mig mina tightaste jeans (provade senast för 2 månader sen hade typ 10 cm kvar tills jag kunde knäppa haha) men se på faaan idag sitter dem som ett smäck, kunde knappt ha dem innan jag blev preggo, SÅ JÄVLA KUL, nu märker man att promenaderna ger något.

 
 

glada du.

 
Världens gladaste, nöjdaste och sötaste unge ♥ 
Tycker fortfarande att det är overkligt att han är min, att han är vår, att jag är mamma, hans mamma. 
 
Har precis gjort den vardagliga vardagsmotionen och nu sover lilleman gott där ute i vagnen.
Än så länge har vi inget planerat för dagen men får se vad som händer och sker. 

14 augusti

Första mötet mellan dem här två
 
Idag hängde vi gäng hos Kimpan och Melissa igen, lunchade och sen hade kvinnan bakat cheesecake också, så gott. Idag blev det inga krokodiltårar alls, båda var väldigt intresserade utav den andra och den andras leksak är roligare än sin egna, älskade små.
 
Var även på k-rutan för typ 10de gången på 4 dagar, så nu lackar Albert bordet för sista gången sen är det klart, får ju dock vänta ett tag innan det kan användas, men så fint det blev så mycket finare än vad jag trodde att det skulle bli och att A är nöööjd också känns förjävla bra ;) Nu ska jag bara hitta 6 st stolar, hittade dem perfekta på blocket men självklart hann en annan före, letandet fortsätter .. Ena dagen vill jag ha "sådana här" nästa dag "dem här" och nästa dag har jag ingen aning, haha får panik på mig själv.

Du är det vackraste jag vet


Hade lite dö tid innan vi åkte till jobbet, så slängde fram kameran och skulle knäppa av några kort, var ett tag sen sist. Och tänkte att det är lite enklare nu när Emil är så klängig och vill kramas och va i famnen hela tiden bara det att han är i en "jag ska hångla/äta upp dig period" tar händerna om ens huvud och gnuggar sitt ansikte med öppen mun och dregel över hela facet, mys! Visade sen att det fick vara nog med att peka fuck you till kameran, gullet hihi
 
Åkte till jobbet idag som sagt, Lina hade bakat hejdå fika för det är hennes sista dag imorgon och morfar och Inger hade köpt tårta så blev ett riktigt tårtkalas, passade ju perfekt en tisdag som denna för en tårtälskare som jag! 

Bordet

 
Vi började i lördags att bygga bordet, det som stannade upp det hela var betsen, jag ville ha drivvedsbets men den säljs tydligen inte längre, så efter att köpt hem 3 olika betser blev det grafitsvart, var verkligen inte vad jag hade tänkt mig men det blev kanon snyggt, svårt att få färgen på bild då det är hälften skugga/sol ute just nu, men den är en blandning av grå, svart och brun typ. Nu ska vi bara sätta dit ramen runt bordet ikväll och sen lacka den 3 ggr sen måste de stå ett par dagar. MEN SÅ NÖJD JAG ÄR :) Min man han kan han ♥

13 augusti

 
Igår kom Kimpan och Melissa hit, pannkakslunch, lek, bus och gråt. Mamma och Johan kom förbi en stund och hade fika med sig och gödde oss lite till, haha. Asså det där små, det händer ju så mycket mellan varje gång man ses och då ses vi endå ofta, nu sitter båda upp och båda har börjat "skrik prata". Först blev Emil ledsen/rädd när Melissa kom igång med sitt snackande och sen när E kom igång var det Melissas tur, haha. Och E har sen några dagar tillbaka blivit så klängig och mammig, drar i mina ben, tar upp armarna och vill att jag ska bära upp honom och annars gråter han tills jag gör det, endå rätt mysigt, hihi, men det är tur att när pappa är hemma funkar han lika bra ;)

bygga matbord

 
Det jag älskar med Albert och mig är att vi kommer så jävla bra överens med t y p allt. Vi har aldrig behövt slå oss blodiga för att få våra viljor igenom. Jag kommer med ideér och A utför dem och om jag tycker att jag är impulsiv ibland så kan ibland A vara tuusen gånger värr, haha. Jag har länge länge velat ha ett maffigt, rustikt, gammalt, slitet träbord. Och igår tog jag upp det igen, vi bygger ett eget, någon timme senare var vi och handlade plankor och allt som behövs, jag kommer få världens bästa födelsedagspresent. Hoppas det blir som båda tänkt sig, att bilden i huvudet blir verklighet ;) Sen att vi inte har det köket vi vill ha, skiter jag fan i just nu, vi ska inte bo här "så länge till" så att allt inte går handen i handsken just nu får bli lite charmigt, haha.
 
Så medans A bygger sitter jag och sliter mig i håret, hittade den perfekta betsen, såklart finns den inte längre att köpa. Så vi får pröva och hoppas på en annan som ser likande ut. & stols letande, Albert skulle kunna tänka sig att blanda olika stolar men jag vet inte om jag är så modig, we will see..

år efter år

 
Sitter och rensar datorn på bilder, har så sjukt sjukt sjukt mycket bilder från flera år tillbaka och allt ligger huller om buller så försöker strukturera upp allt, hamnade i Louise mappen och hade bilder från 05 och framåt, så roligt att gå tillbaka och se hur man såg ut. Gömmer mig typ bakom skämskudden ibland, hahahah egoobilder och hur såg man ut? Ja man har gått igenom en del för att bli den man är idag ;)

9 augusti

 
Igår åkte jag och Emil till jobbet m. Saga och Ella, skulle ta kort till något utskick, fikade och tjejerna hade krig om Emil, jag ska hålla, ja ska bära, jag ska ha honom nu, jag ska mata, jag vill, jag ska! haha tur att E älskar att bli buren och få uppmärksamhet kooonstant ;) Åkte sen och hämtade upp Albert och så åkte vi hem till mamma och Anders på mat och sen tryckte dem i oss massa onyttigheter. Albert jobbade natt igår också, så jag fick sova ensam, varför spökar det alltid när man sover ensam, visst jag hade med mig Hilton hem och har vildingen i sängen bredvid men att det alltid ska låta och knaka och knarra haha.
 
Idag började vi morgonen med en powerwalk om man nu kan kalla det när man har en hund som ska stanna och kissa och lukta vid var femte meter, haha. När Albert äntligen vaknade till liv åkte vi in till stan köpte lite fler burkar till all Emils välling, ersättning och de ena med de tredje och E fick en minikonken av pappa. Köpte sen med oss mat hem från wokaway och nu sitter jag här ensam, har precis lagt vår vilding, Albert åkte för några timmar sen till stan med Oscar så jag har ensam kväll, mys ♥

Önskelista

 
 

Varsågoood mamma, här kommer min önskelista
. Jag älskar att få presenter, jag älskar att ge presenter. Jag fyller snart år 26 augusti och vad jag har grubblat på vad jag önskar mig, allt skulle vara så mycket lättare om jag hade ett hus, ett nytt boende. Egentligen så säger dem att nu när jag fått barn så är inte min födelsedag så viktig längre, men så fan heller haha!

8 augusti

 haha, jag döör ibland på hans miner!
 
Igår var det dags för BVC 6 månaderskontroll, han blev godkänd. & nu väger den här knodden 8210 g och är 68 cm lång. Så på 1,5 månad har han gått upp 1 kg och växt 1 cm, jag trodde typ han hade växt minst 3 cm ialf, alla byxor som tidigare varit lagom är nu för korta, men 1 cm gjorde stor skillnad, så nu blir han bara rundare och gooare ;)
 
Åkte sen med Andreas, Matilda och Alvin till skänninge marken. Egentligen förstår jag inte varför man utsätter sig för det där, jag hatar att trängas, hatar när det är mycket folk och varmt som fan och allt blir bara ett enda stort virrvarv, men endå åker man påt år efter år, haha. Hittade ialf mina strumpor och coccosbollar, blev ett jäkla liv om att jag inte kom hem med några remmar, men vafan finns godare godis i affären! & Emil sparkade ut sin blåa keps från vagnen och vi har sökt igenom hela internet typ på ny keps men finns ju inga fina, alla är så "töntiga" jaja. När vi kom hem stannade Tilda, Andreas och Alvin kvar på mat, gottade i oss tacos och babblade tills man höll på att frysa ihjäl, vilka jäkla sommarkvällar Sverige bjuder på, fifan.. 

7 augusti

 
Igår hade vi tvättdag och hann precis gå en runda på 45 min innan regnet vräkte ner. När Albert kom hem från jobbet åkte vi och hämtade volvon som varit inne på lagning, 8000 kr fattigare sitter fint såhär efter semestern, pöhö. Åkte sen förbi ute i Sturefors och sa hej, grabbarna grus hade krig om A's mobiler haha, sist låg dem där bredvid varandra nu sitter dem bredvid varandra, snart kryper dem ikapp och sen går dem hand i hand. Ibland går tiden lite för foort, endå är jag så nyfiken på vad det ska bli av dem där små, men man kan aldrig spola tillbaka tiden just därför får ni inte växa upp för snabbt!
 
Nu ska jag straxt ge mig ut och svettas lite och få Emil att somna, sen blir det 6 månaders kontroll på bvc och sen följer vi med Andreas, Tilda och Alvin till skänningemarken, köpa strumpooor och coccosbollar :)

Före - Efter

 
Jag känner många som oroar sig över att bli gravida, just för att kroppen kan/kommer att förändras. "Jag kommer aldrig kunna gå ner" "kommer aldrig kunna visa mig i bikini" "mina bröst kommer bli hängiga" "kommer få bristningar överallt" osv... & man vet ju inte innan vad och hur kroppen kommer förändras. Jag trodde jag skulle vara en av dem som svullnade upp till max, och skulle gå upp minst 20 kg med bristningar på hela kroppen. Istället skötte sig min kropp det där rätt bra, 2 pytte små bristningar på magen, (på låren hade jag sen innan som blev lite värr) 14 kg + och svullnade typ inget. MEN skulle jag fått 167579 bristningar, 25 kg + och spytt som en gris så hade det varit SÅ VÄRT DET! Du har varit med om det häftigaste du kan va med om, bära ditt barn, föda ditt barn.
 
Jag var inte super nöjd över min kropp innan, (speciellt inte mina "kärlekshandtag" men har alltid haft kommer alltid ha antar jag) men jag är mer nöjd med min kropp nu en innan, just för att jag burit på mitt barn i nio månader, min kropp skapade vår son, min mage var Emils hem i nio månader, häftigt! 

måndag

 
Efter promenaden och lilleman vaknat upp från sin tupplur hoppade vi i badkläderna och hängde i poolen, Emil roade sig sen i skuggan ett bra tag så jag fick sitta och sola en bra stund, så skönt. Och det är så kul nu när E kan sitta upp, han blir lixåm mer "med" nu istället för att han ligger där på filten. Har även hunnit med och göra lite egen barnmat fick bli kyckling och purjolök, får se om han godkänner de, haha (man behöver inte oroa sig, än så länge äter den där ungen ALLT som går att äta) Och ikväll när vi gör köttfärsås m. pasta gör jag en egen till honom och fryser in. Har läst på som en tok nu man behöver inte krångla till allt, man spar pengar och spar tid på att göra egen barnmat av den egen mat du äter och lagar själv. 

5 augusti

 
Hej då semester, välkommen vardag!

Den här semestern har varit så bra som den bara har kunnat bli. Vi har endast haft 2 veckor semester med varandra förut och i år fick vi 3 underbara veckor tillsammans, vi har näästan varit med varandra dygnet runt och båda två trodde nog att vi skulle gå varandra på nerverna om inte två men en gång ialf, men icke! Jag som trodde vi redan kände varandra utan och innan har kommit varandra ännu närmre endå. Vår första semester som en familj. Jag skulle inte kunna vara lyckligare, älskar er över allt annat!
 
Då var det måndag igen, semestern är slut, iofs har väll jag "semester" tills jag börjar gå och jobba igen, men det är vardag för A igen och lika så för oss. Så som han längtar till helg, längtar vi också. Så jag har precis kommit hem från en raskpromenad på 40 min och 50 squats, det blir en del av vardagen nu minst 30 min promenad och minst 50 squats VARJE DAG! Det finns det alltid tid för.   

Igår när vi kom hem tömde vi poolen och fyllde på med nytt vatten, åkte och handlade och hoppade sen i poolen 38 grader, så sköönt, grillade sen och avslutade kvällen framför filmen Kung liljekonvalje av dungen. 

4 augusti

 
Igår var det sista kvällen här på Öland, så det blev till att gå ut och äta, bokade bord i Köpingsvik på Sinus, (åt lite ost och kex medans vi gjorde iordning oss) jag är inte stor i maten meeen började med en förrätt toast skagen, sen en ceasar sallad och avslutade med bananasplit, det enda som var att dööö för var efterätten, det var jordgubbar till och dem var sååå röööda och så gooda. Men behöver jag säga att jag typ höll på att spricka efteråt, hamnade i matkoma och magen såg ut som den var gravid i 6 månaden, jisses. 
 
Jag sa till Albert för ca 3 veckor sen, målet den här semestern är att Emil ska kunna sitta upp själv (han hade redan visat att han kunde sitta korta korta stunder). Och ungen har gått i mål, han är så duktig och han tycker det är så kul. 
 
Grabbarna ligger och sover och här sitter jag, ska snart börja packa ihop allt och sen drar vi. Albert sa att det var en bra dag att åka hem på för det skulle va/bli dåligt väder men jag ser bara strålande sol utanför. Men hem till vardagen igen, jobb, matplanering, storhandling, tidiga kvällar, alarmklockor och vardagsrutiner, haha..

sommarkväll


Igår efter vi ätit typ v ä r l d e n s godaste räkor gick vi ner till vattnet och satte oss och myste på en filt och såg solen gå ned, så fint! Gick sen hem och satte oss på altanen och spelade skitgubbe, standard! Trängde ihop oss i sängen och satte på filmen bäst före, hann inte se klart filmen innan kroppen sa godnatt, haha.

Idag vet jag inte riktigt vad som står på planeringen, vi bestämde oss för att ligga och slappa här ett tag på förmiddagen ialf innan vi ger oss ut för att sola och bada. Albert vill prova på flyboard så får se om dem gör det idag och ikväll hade vi velat se Ken Ring, men självklart har han ställt in, så vi tar dagen som den kommer :)
 

2 augusti

 
Idag slängde vi oss på stranden och låg och solade på förmiddagen, gick upp käkade lunch och gjorde iordning oss och åkte sen till kamel ranchen, klappade på alla djuren minigris, lamor, kameler, kaniner, getter och massa gulligull, trodde inte Emil skulle "uppskatta" det där, men han räckte fram handen hela tiden och skulle klappa och känna och skrattade och log hela tiden. Albert tänkte rida kamel men var sådan lång kö så vi sket it, men fick se Bengt från bonde söker fru ialf, haha.
 
Åkte sen till färjestaden och fikade på ett super mysigt och fint café och gick sen längst vattnet innan vi åkte hem, ikväll blir det färska räkor och rökta räkor att gotta i oss. Vart klarblå himmel hela dagen, så denna kväll blir nog lika skön som igår, varma sommar kvällar har man inte blivit bortskämd med i år.. 

Öland

 
Bilfärden gick kanon hit, förundras hela tiden av vilken snäll och ENKEL unge vi har. Han sov nästintill hela vägen hit, stannade och käkade lunch och sen vaknade han när vi nästan var framme, lite gnällig men då sätter man på babblarna så blir han nöjd, haha, funkar alltid!
 
Stannade i Borgholm och gick runt och strosade innan vi åkte till campingen, grillade, spelade minigolf (vet inte hur många baner vi provat i år, haha) och nu avslutar vi kvällen med ost och kex, älska semester! Emil är extra glad för vi har fått ett par grannar som har en hund och en dotter som han är helt fascinerad utav ;)

1 augusti

 
Igår åkte jag hem till mamma och Anders och hängde där hela dagen, på kvällen kom Albert med mat, grillad kyckling och potatisgratäng och sen satt typ alla med varsin mobil och spelade words in a pic, haha sociala. Och Emil sitter nu jätte bra själv, förutom när han försöker ställa sig upp från sittande då åker han bakåt, men nu sitter han en lång stund och kan böja sig framåt och hämta grejer, så kul :) Köpte även glass från hemglassbilen vet inte hur länge sen det var sist och lilleman fick sig en söt liten glass han också utav glasskillen, hel tokig!
 
& igår kväll runt kl 23, bokade vi stuga på Öland, så nu har vi packat här på morgonen och drar när som helst, skööönt. Och det ska ju bli kanon väder, vi kommer hem på söndag, och på måndag går allt tillbaka som vanligt igen, jobb för Albert och mammaledigt för mig, hha ;)

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus