Tvbänken

 
Jag är så glad över att Albert är som han är, har jag en idé eller han själv, förverkligar han den, han löser ALLT! och att han tycker det är kul (för det mesta) gör ju bara saken tusen gånger bättre. Han är allt bra han min Albert.
 
Nu är tvbänken klar, ä n t l i g e n. Spotlightsen lyser och fungerar att dimra och hittade korgar/lådor som passade. Båda är super nöjda, det blev bättre än förväntat. Så nu får vi se va nästa projekt blir, haha.
 
 

29 november

 
Igår gick jag upp super duper tidigt och följde med Albert till jobbet för att få ha bilen. Åkte sen hem och slängde mig i sängen igen, för att sedan bege mig till Morfar och Inger, har nog aldrig fått så många vattenplaningar i mitt liv, jisses var så nervös ibland att jag trodde ungen skulle hoppa ut, medans jag satt och spännde mig och var livrädd för att åka av vägen så låg den där inne och sparkade för kung och fosterland kändes som magen skulle vändas ut och in.
 
Väl framme i Sommen satt vi och myste i båthuset, tittade på gamla kort från när mamma var liten, badade sen badtunna, satan i gatan så skönt. Sen lagade Inger lunch, potatisgratäng, sås och vildsvinskött som morfar skjutit, jag tror jag dör så gott det var, det bara smälte i munnen. La oss sen och tittade på big mommas, haha tills klockan ringde dags att åka hem och hämta Albert. Var sen hembjudna till Alberts mamma och pappa på mat, där även Åsa och lilla Benjamin var.
 
 

26 november

 
I lördags efter jobbet åkte Albert och jag in till staden, gick till Hamlet och åt plankstek och hade det trevligt. Hade reserverat biljetter till breaking dawn part 2, men vi kände inte för det så gick istället och fikade efter maten och åkte hem, och Oscar kom sen och gjorde oss sällskap, fixade ihop tvbänken (nu saknas bara korgar och spotlights).. Gick sen och la mig och dem drog ut på stan, vaknar när dem kommer hem igen vid halv 4 kanske, går verkligen inte att somna om, och sen kommer karln och lägger sig i sängen och stinker alkohol och tydligen tål han inte alkohol eller så blev det kanske lite för mycket av det goda? Somnar ialf vid halv 7 och när klockan ringer vid 9 tror jag att jag avlider, helvete så trött! 

 
Igår åkte jag in till stan och åt med mamma och Anders på ming, Albert var för bakis? haha. Sen gick jag och mamma på Pernilla Andersson. Födelsedagspresent hon fick av mig, satt längst fram och de va jätte bra. Hon är inte direkt någon jag lyssnar flitigt på, men såg henne på hamburger börs och några låtar fastnade.. Mysigt avslut på en grå söndag. Åkte sen hem och tittade solsidan med min solstråle.

framtiden

JAG vill jätte gärna bo i en bostadsrätt/radhus/villa, få äga själv och ha en säkerhet ett säkert boende, något som är MITT (vårt), en investering. Idag när vi bor i en hyresrätt kastar man mer eller mindre pengarna i sjön. De du gör om har ingen betydelse och du får inte göra som du vill. 
 
Men för att köpa något idag, krävs ju en kontantinsats. Och vi sparar varje månad, Albert sparar ungefär lika mycket som jag får i lön varje månad, vilket jag ABSOLUT inte kan göra, jag försöker att spara 5000 kr varje månad. Och om man ska dela lika på den där kontantinsatsen tar det mig ca 1-2 år att få ihop till 100.000 kr, 150.000-200.000 är ungefär vad som krävs i 1 miljonsklassen. Så om vi ska dela lika, kommer vi få bo här ytterliggare 2 år med ett barn som tar plats, som kräver plats och behöver ett eget rum. Jag köper helt och hållet att de första månaderna klarar man av att bo i en 2:a som vi gör idag, då den kommer att sova i vårt rum, behöver inga leksaker och endast ligger/sitter. Men sen då.. ? Är allt så jävla viktigt att man delar 100% lika på? Jag vet att hans pengar är hans pengar, det är pengar som han har tjänat ihop. Men sorry jag har inte "turen" att tjäna lika mycket som han gör och klarar därför inte av att spara lika mycket som han.. 
 
Betyder pengar så mycket? Visst man kommer jävligt långt med pengar, men vad är ett boende, något eget i jämfört med pengar som bara ligger på ett konto, som man kan gå in och titta på lite då och då. Blir man lyckligare utav de? 
 
Det här är bara tankar som snurrar i mitt huvud, de här med att köpa något är vi överens om i sinom tid. Och vi bråkar inte om pengar, men ena dagen är det på ett vis, nästa dag ett annat.. Ventilera av sig.. Och ibland är det "roligt" annorlunda att höra det från en annan sida.

i väntans tider ..

 
Idag är det 2 månader kvar tills jag går hem ifrån jobbet (om allt "är" som det ska). Vafan gör man när man går hemma? förut har jag sagt att jag ska jobba till samma dag som ungen vill ut, men en vecka innan får det bli, kommer klättra på väggana och säkert gå låångt över tiden.. 
 
Idag är det 1 månad kvar till julafton, kändes som det nyss var 3 månader kvar, vår sista julafton utan ett barn i fokus. Sista året innan vi blir mamma och pappa till vår son, finaste julklappen.
 
Idag är det 1 vecka kvar till julkalendern och chokladkalendern, få räkna ner dagarna och varje dag få äta choklad, tiden kommer gå fort. Mysteriet på greveholm 2, kan de verklligen toppa de första eller blir det världens flopp? 
 
Och det här med att räkna ner till snön blir då lite svårare, jag längtar efter snö, pulka och skridskor. Kan man åka skridskor som gravid, otymplig och jordens sämsta balans? kanske får skippa det om jag inte ska slå ihjäl mig..

sådärja..

 
Det här med att vara gravid är världens häftigaste upplevelse, jag bär på VÅRT barn, mitt och Alberts alldeles egna, vi har gjort ett barn tillsammans, hälften ditt, hälften mitt. Jag är lyckligt lottad, men mitt i allt av denna lycka kan jag inte få bort vissa tankar, jag blir nu tjock utav en fin anledning, jag ska bli tjock, man blir det av en graviditet. Men sen då.. tänk om jag inte kan gå ner, tänk om allt fett bara kommer hänga där? det är då jag går igenom bilderna på mobilen som ser ut såhär, inspiration ifrån andra,
kan hon, kan jag, kan dem, kan jag!

Önskelista

 
Jag älskar julen, jag älskar julklappar. Men satan i gatan va svårt det är att önska sig saker, speciellt eftersom jag har "krav" på vissa saker, jag vill ha en mängd olika saker till lilleman i magen men eftersom jag vet hur jag vill att det ska va / ska se ut, köper jag hellre själv dem sakerna. Men när mamma vill ha en önskelista klart hon ska få det, haha

v 30 (29+4)


Tycker inte det hänt alls mycket på 5 veckor med magen, möjligtvis att den sjunkit något.
Men jag trivs med min lilla mys mage. Och idag blir det ett besök hos barnmorskan och träffa Ida :)

Du är den finaste jag mött

 
Igår efter jobbet åkte jag, Albert och johan hem till mamma och Anders och åt mat, raggmunk och fläsk och jag slutar aldrig förvånas över hur mycket det går i Alberts mage, jisses, haha. Och lillebror fick känna på för första gången hur det känns när miniman i magen sparkar och bökar runt i magen, "haha oj kände du?" äh jo jag gjorde väll de, hahaha

20 November

 
Igår fyllde min stora syster år, eller skulle ha fyllt 23 år, va uppe på graven med mamma innan jobbet och tände ljus. Saknar dig min älskade ängel, grattis på födelsedagen! 
 
I lördags drog jag och Albert runt på tornby, kollade i affärer och köpte nödvändigheter på byggmax för vår betongskiva. Åkte sen hem tittade på cockpit och sen hem till Hägg och Tilda med Ida och Oskar, för att sedan bege oss till strandgatan där det blev bowling och mat, sjukt gott! 
 
I söndags gick vi upp skapligt och tog ytterliggare ett varv på tornby, Albert fick förtidig julklapp, iphone 5, helvete vad jag är snäll, och fan va skönt det ska bli att slippa allt tjat om telefonjävlar som inte har batteri, som stänger av sig, som inte fungerar som dem ska! haha. jag älskar dig! 

betong

(bild lånad från google)
 
Påtal om betong golvet jag slog i, vet inte om det är därför men igår satt jag och Albert och letade runt på hela google för att finna inspiration, material och lösningar för att göra en ny tvbänk. Ena stunden skulle vi göra utav stenar och träskiva. Sen kom vi överens om att skivan ska vi gjuta i betong och sen har vi velat fram och tillbaka om vi under skivan ska använda oss utav trälädor, sten, bordsben.. Men nu blir det betongskiva och lastpallar målade slitet vita. Hejja, får se hur det här blir.. Rastlösa själar? Försöker vi boa in oss innan Emil kommer till världen eller tror vi tiden går fortare fram? haha. 

vad är väll ett par skrubbsår och blåmärken?

 
 
Igår började dagen som vanligt, jag satte mig på en heltäckningsrulle medans jag pratade med Tomas som skulle kapa en rund matta, som vilken dag som helst. Medans jag sitter där på rullen som är på en ställning ca 1 m från betonggolvet känner jag att rullen börjar rulla, så försöker snabbt rätta till mig med benen för att få tillbaka balansen, men eftersom jag inte når ner till golvet får rullen mer fart och duns faller jag baklänges ner i betong golvet. Det är inte långt till backen för att hinna tänka men genom mitt huvud hann det svisha förbi en jävla massa tankar, hur ska jag skydda barnet, hur ska jag ta emot mig, ska jag slå i bakhuvudet, ska jag ta i med ryggen, med armen, försöka vrida på mig? Jag hann tydligen få ur mig ett skrik och vända mig halvt så jag tog emot med armbågen och sidan av ryggen. AJ SOM FAN, aldrig sett Tomas bli så rädd och mamma fick bara fram ett skrik.
 
Den där armbågen som skrapades upp och ryggen som precis sluta göra ont fick en ny "skada". Men nu är det iinte det som gör ont, det är inte bara jag längre, jag har en till inom mig, jag bär på ett barn. Jag blev så rädd, så chockad, att jag bara satt och skakade, mådde illa, blev yr. Som att jag fått en hjärnskakning fast att jag inte ens slog i huvudet.. Fredagen blev kort .. 
 
Nu sitter inte jag på några fler ställningar längre, och så snart isen kommer och fryser till på backen, cyklar inte jag längre till jobbet, då jag är ett proffs på att slå omkull med cykeln. De enda jag fick upp i huvudet är att nu är det kört, det var för bra för att vara sant, 11 veckor kvar och nu dödade jag dig. MEN som tur var ligger vår skatt så inbäddad och skyddad inom mig att det där fallet var nog bara som en liten extra hög våg. 

Säljare

 
Känner du någon som är serviceinriktad och behöver ett jobb eller vill jobba extra?

15 november

 
Igår hade jag tvättdag, sen på kvällen kom mamma och Anders hem på mat, bjöd på bakadpotatis, lövbiff och röra. Och efterrätt körde vi på mjölkchokladpannacotta med daim crunch, mums!

stödstrumpa check!

 
Nu jäklar är jag  gravid "påklädd" i förebyggande syfte med både gördel och stödstrumpa, köpte stödstrumpor igår. Inte för att jag är svullen, men jag står så mycket upp på jobbet att jag ibland får små ont i smalbenen på kvällen. Och på min app har det nu kommit upp att man kan få åderbrock, jag blev livrädd så här ska inga åderbrock eller svullna ben komma "peppar peppar". Känner mig som en gammal tant om mornarna när jag klär på mig allt, haha!

v 29 (28+4)

 
 

200 dagar

 
I 200 dagar har jag nu haft ett litet liv i magen, lika länge som vi höll dig hemlig är det nu kvar. Därför ska jag nu njuta av mina "sista 12" veckor som gravid. Njuta av känslan att få bära liv och ha detta lilla mirakel allra närmast, strax under mitt hjärta!
 
Tänk det är endast 80 dagar kvar, plus minus noll. ungefär 2,5 månad kvar, utav 9 månader är det ju typ ingenting, och dagarna bara springer förbi, snart sitter jag väll här och säger att det bara är en vecka kvar till beräknat förlossningsdatum. Vågen står fortfarande "bara" på + 5 kg, märker att låren har vuxit till sig något, jag har blivit bredare över magen och höfterna och känner mig något otymplig ibland på jobbet. Och när jag cyklar ligger magen typ på låren och blir sparkad, haha. Mini i magen är nu vaken natt som dag eller ger sig tillkänna med sparkar och buffar både lite nu och då. Och det här med att vara kissnödig, jo tack jag vet hur det känns, så fort jag varit och kissat och bara dragit upp byxorna är jag straxt kissnödig igen, usch så jobbigt! 

feel alive


I fredags
var jag helt slut i kroppen, spenderade kvällen hemma i soffan med mcdonalds, lussebulle, glögg och xfaktor, Albert gick till Oscar och drack öl och väckte mig som vanligt mitt i natten, åh helt förstörd när jag vaknade på lördagsmorgonen haha. På lördagen skulle vi gått ut och ätit, men det var fullbokat dit Albert ville så då tjurade han och vi beslöt att ha en hemma kväll m. kallrökt fläskfilé, potatis i ugn, tsatziki och sallad framför det 2 sista filmerna i Johan Falk, så så så så himla bra! 
 

I söndags
 blev det jobb igen, köpte sen med oss stångebro och åkte hem till Björne och Sture, spelade 3D tv spel, blev helt yr i bollen och sen solsidan såklart. 
 
För varje dag som går, så minskar mina kläder bara mer och mer, eller ja magen och hela jag kanske växer, nu glipar nästan nästan alla t-shirtar och tröjor vid magen, faaan.. snart får jag kanske låta min garderob vila helt och gå på Alberts helt och hållet.. haha
 
 

vardagsrum

 
 
Nya soffkuddar, filtar och kandelaber. Ska även byta ut tavlan inom en snar framtid, om jag hittar vad jag söker, haha. Men jag är sjukt nöjd, eller vi båda är nöjda med vardagsrummet, blev mycket större, ljusare och luftigare. 

Maggördel

 
Jag har ju små ont i rygg och mage i mellanåt, främst ryggen. Och då tipsade Inga-lill om en gördel, aldrig hört talas om innan, men sen satt jag och läste om det lite på internet, och det har hjälpt många som haft ont i rygg, mage och benen, det ger ett bra stöd åt både mage och rygg. Så nu ska jag testa. Och många använder det även efter förlossningen för det hjälper tydligen kroppen att återhämta sig snabbare. Väl värt ett försök.

8 november

 
Igår tog jag sovmorgon, spenderade sen förmiddagen med Emilia, för att sedan tillbringa kvällen hos Alberts mamma och pappa, där det bjöds på mat och äppelpaj m. vaniljsås, yummie! Slocknade sen som en korv inlindad i min karls armar.
 
Idag kunde morgonen ha börjat bättre, skulle ta bussen till jobbet, då cykeln står på jobbet, busskortet hade 3 kr för lite på sig, sms biljett fungerade inte av någon konstig anledning, inte var det telias fel och inte var det östgötatrafikens fel, busschauffören tillät mig inte att gå på, mamma hade redan cyklat till jobbet, då fanns bara ett alternativ kvar, gå till jobbet.. som tur var har man världens bästa karl, som erbjuder sig att skjutsa mig, TACK TACK TACK! (ännu mera jävla tack, då det började regna)
 
Gick in i månad 7 idag, fan va tiden går, läskigt. Så nu är jag i 7: de månaden, 5 kg rikare och snygg som fan! man måste boosta sig själv. För snart får jag väll dubbelhaka, hängtuttar, feta lår, daller mage och ser mer eller mindre ut som en flodhäst.

Lufsa

 

Jag hade aldrig ätit det här innan, men Albert hade pratat gott om det, Lufsa är tydligen Ölands landskapsrätt en öländsk ugnspannkaka. Gillar du raggmunk så tycker du om det här också, för det smakar precis likadant. Bara det att du slipper stå och steka utan kastar bara ihop alla ingredienser och slänger in i ugnen.
 
Ingredienser
15 stora potatisar
4 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 ägg
1 kg rimmat fläsk (eller så det täcker plåten)

Gör så här
Riv de råa potatisarna på rivskiva eller rivjärn. Vispa mjölk, ägg och mjöl till en smet, som blandas i den rivna potatisen. 
Hälles i väl smord och mjölad långpanna.  Lägg på fläskskivor. Grädda i 250 grader ca 1 timme.

6 november



 
Igår flög jobbdagen förbi, ändrade om lite på jobbet, och hjälpte gubben att ändra mattorna. Sen bjöd han med mig på lunch till de fyra årstiderna, super god svampsoppa och pyttipanna. Han är helt fascinerad utav lille Emil i magen, han gissar vikt och längd och ska se ultraljudsbilderna hela tiden och man ska hälsa och klappa och känna, haha. Hans första riktiga barnbarnsbarn, Inger har redan en drös på sin sida, så det är väll lite speciellt.
 
Albert kom och hämtade mig efter jobbet, och han hade köpt nytt ljud till vardagsrummet, soundbaren duger tydligen inte längre, nu ska vi ha bakhögtalare och hela köret. Så länge han är glad och jag slipper stora sido högtalare är jag nöjd, haha. och att höra den här meningen är ju underbart "det här gör jag bara för dig älskling". hihi. Vägde mig igår kväll, 64 kg, har alltså gått upp 5 kg, så länge jag ligger på 60+ är det lugnt men när man kommer över 70 kommer jag få panik, fel och säga så kanske, men att dessa siffror ska göra mig så "nervös".. 
 
Idag fick jag gå upp halv 7, 2 timmar tidigare än vanligt, bara för att några ska hit och byta ut kyl, frys och spis till nytt. Så kommer dem vid 8? suttit uppe i onödan. Och så tog det sådär 10 min? Aja skönt med ny spis med induktionshäll och större kyl och frys.
 
 

Helgen

 
I fredags på kvällen lagade vi bakad potatis och lövbiff, tittade på xfaktor och gick och la oss skapligt, för att sedan gå upp kl 05.00, sviiintidigt med andra ord, som tur var körde Albert ner till ullared och jag sov nog mer en halva biten, haha roligt sällskap. Sen var det bara att bli en del utav kaoset, jisses, har nog aldrig varit där när det varit så mycket folk, får panik. Men vi hittade ialf det mesta vi behövde, inget vi köpte ångrar vi oss, blir ju lätt så att man plockar på sig och köper en massa skit, men inget denna gången.. Blev flera tusenlappar billigare än vad vi trodde också, haha tummen upp! 
 
Fick med oss babysitter, skötbädd, babykläder, nödvändigheter till lillen och lite inredning hem, kuddar, ljus, kandelaber, lite julklappar osv..  Kom hem packade ur bilen, åkte till Sebbe och lämnade vårt gamla soffbord, matta och lampa (något gammalt för oss, är något nytt för någon annan). Köpte sen med oss en pizza hem och dog i soffan framför så mycket bättre. 
 
 
Igår tog vi sovmorgon, åkte sedan ut till tornby, shopping nerven var väll inte helt lugn. Köpte fleeceoverall till mini, strumpor och lite annat, sen fick det bli en runda på Ikea, nya filtar, nytt porslin och annat som behövde förnyas. Kommer hem och tallrikarna får inte plats i skåpet, haha så de får stå i ett underskåp, alltid är det något! Sen kom Emilia och Olivia förbi och sa hej, åh dem är så söta de små  trollen, speciellt när de kan prata och komunicera. 

2 november

 
Igår slet mamma och jag som djur på jobbet, lassade av heltäckningsmattor, kapade x antal m2 heltäck och kunder kunder kunder. Lillebror kom förbi jobbet, åkte hämtade upp Albert och sen åkte vi till åtvidaberg hälsade på Yvonne och Philip. På kvällen fick jag så ont i magen, så när vi åkte hem höll jag på att dö, antar det var sammandragningar, men helvete så ont, och sen ska karate kid ligga och sparka i magen också, usch. Men nu är en ny dag och jag mår prima ballerina förutom denna jävla försylning som satt sig! 
 
Jag är så jäävla lycklig att det är just du som är far till vårt barn, att det är du som alltid finns där för mig, alltid. Att det är du som står ut med mig, att det är dig jag kan luta mig imot, att det är du som torkar mina tårar, håller min hand, delar min glädje, att det är du som är min, jag älskar dig! 

v 27 (26+4)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus