28 februari

 
 
Albert är hos min jobbarkompis och hjälper han riva och bygga kök i ett par dagar nu så E och jag myser själva här hemma. Idag hade vi Li här och Emil var överlycklig över att ha någon mer att busa med, sitta i knä och få uppmärksamhet utav och försöka flirta till sig en iphone, han är tokig i dessa jäkla telefoner, går runt och trycker på dem och pratar i. Vi planerade lite babyshower, för "snart" kommer det en till liten mini till världen :) 

Torsdag

 
Emil röjde runt som vanligt på öppna förskolan idag, var massa små bebisar idag och E är såå intresserad utav dem vill klappa och pilla på dem hela tiden, han kan lixåm inte slita blicken ifrån dem och jag litar ju inte riiiiktigt på honom, så ska han va gullig ge dem leksaker men dem tar ju inte riktigt emot dem då släpper han den bara, haha. Han total däckade i vagnen på vägen hem och sov sen i 2 timmar och 20 minuter, herregud blev nästan lite rastlös.
 
Åkte sen till ikano och köpte 2 nya pyjamas till lilleman och så fick det slinka med 2 tröjor också. Emil fick åka hiss och rulltrappa så han var nöjd. & nu har mamma och Anders precis åkt hem bjöd på pulled pork i pitabröd m. massa grönsaker (vi "fuskade" och köpte färdig pulled pork för att testa och jag tyckte det var precis lika gott som när man gör eget) och till efterätt gjorde jag kladdkaka m. after eight & grädde, kalas gott ;)

13 månader ♥

 
Idag är den här skrutten 13 månader, 1 år och 1 månad. Fyllde han inte nyss 1 år? undra hur länge man ska hålla på och säga åldern i månader, han är 16 månader, 24 månader, 59 månader. Man är väll typ 1 år tills man blir 1,5 sen är man 2 tills man blir 2,5 sen är man 4 år hela året, eller? inte säger jag att jag är 22,5 år ialf haha, eller .. ;)
 
♥ älskar att gå och allra helst utomhus, upptäcker världen på två ben :)
♥ storlek 80 i kläder, börjar lite smått m. 86
♥ sover ca 19/19.30-07/08 
♥ storlek 5 i blöjor

Han är så jäkla rolig att vara med nu, han förstår lixåm vad man säger, får jag en puss då kommer han och pussar en, gå och hämta kossan då kommer han med den, får mamma bollen då rullar han den till mig, ge pappa bollen då ger han den till pappa, han hämtar saker, lämnar saker, ger tillbaka, ber man honom städa gör han det, han vet att man vinkar när man säger hejdå, säger man ringring tar han det han har i handen eller telefonen och tar mot örat och pratar, kan rörelserna till imsevimsespindel, jag kan fortsätta i evigheter men så rolig han är, sen är han ju fruktansvärt envis så humöret vänder fort ibland men de går lika fort åt båda hållen så det är skönt ;)

27 februari

 
Igår hade vi en hemma dag, lekte, tittade repriser och gick en sväng till affären, Emil ska ju gå själv helst hela tiden, det är det absolut roligaste som finns och plocka upp lite stenar på backen här och där haha han är såå sööt. Men fybubblan så kallt det blivit igen häromdagen var det 12+? frös ju fingrarna av sig, burr.. Åkte och tränade på kvällen med Tilda, grundfys kanske inte de roligaste passet men det är ju bra att lära sig hur man gör rätt vid benböj, utfall, press, lyft och hej och hå. Idag blir det öppna förskolan, en sväng till stan och sen kommer mamma och Anders hit på mat :)

26 februari

 
Igår ringde jag till grebos förskola och frågade hur det gick med dagisplats till april, VI HAR FÅTT EN PLATS I GREBO! så fort vi har adressändrat och står skriva på våran nya adress blir allt klart, asså så jäkla skönt en stor sten föll från mina axlar. Slipper jag grubbla på det där mer. Vi åkte sen till jobbet och fikade (tur att en säljare var där dem har alltid så gott fika med sig ;) 
 
Åkte sen till stan och fyllde på min verktygssamling, hade en hammare sen innan nu har jag köpt sticksåg och en cirkelsåg, undra hur mycket jag kommer använda det, kanske ska låna ut det till min andra hälft, hahah. När vi kom hem svirade jag om till träningskläder och gav mig ut på en springtur 2,25 km det gåår framåt men så mycket jobbigare det är ute en på gymmet. Och jag har verkligen inte kommit till det där stadiet att jag tycker det är skönt att springa. Jag mimar och sjunger och försöker göra massa för att få tiden/meterna att gå sen dör jag och efter att andningen kommit tillbaka och man tagit en dusch DÅ är det skönt, att man rört på sig och gjort något bra, hahah..

25 februari

 Alvin, 1 åringen, liten blir stor
 
I söndags kom dem och hämtade vår garderob vi sålt, hej och håå vad mycket större sovrummet blev dock inte lika kul att ha alla kläder i soppsäckar och kartonger fram till typ maj?! men de överlever man kanske, haha. Åkte sen hem till Alvin som hade kalas, av oss fick han skor och lite kläder. Smaskade i oss lite tårta och ungarna lekte, skönt att se att det finns fler barn som är lika pilliga och nyfikna på allt som Emil ;) På kvällen gjorde vi hemmagjord pizza.
 
Igår började morgonen med några timmars jobb, vi ska göra om hemsidan på jobbet och jag skulle träffa han som skulle hjälpa oss och vad jag inte visste var att han pratar ENGELSKA! haha jag dööör, jag förstår engelska men jag är då fan inge bra på att prata, låter bra i huvudet men så fort de ska ut genom munnen blir jag så osäker att det blir rena rama pannkakan. Det som var skönt är att han förstår svenska gaaanska bra. haha jisses. Men det blir kul att lära sig lite nytt och kunna göra om sidan lättare, förhoppningvis ;)
 
en mini E hos gammelfarmor&farfar (tror jag det blir?!)
 
Åkte hem hämtade upp grabbarna och så åkte vi hem till Alberts mormor och morfar på lunch, raggmunk och Emil åt som en häst och sen såklart fika på det, gick därifrån så där proppmätta att man mår illa. Var sen bara att åka hem slänga i Emil lite middag och sen gick vi bort till dagiset för inskolningsmöte, E började leka på en gång det där med dagis oroar jag mig inte ett dugg för, inte att han inte skulle trivas eller skulle ha kul mer att jag inte ska vara med honom varje dag, men han är så framåt, nyfiken och älskar barn och vuxna så blir kalas bra för honom. DOCK är jag väldigt glad att vi ska flytta härifrån, dagiset verkar jätte bra och personalen MEN deras öppettider är 07.30-17?! jag som jobbar till 18? Dem hade inga andra föräldrar som gjorde det, fanns ingen efterfrågan alls att hålla öppet längre, vafan är alla kontorsnissar som slutar 16 eller?! nää det där skulle inte fungera för oss eftersom A's jobb inte har någon direkt sluttid om dagarna dem jobbar tills dem är klara. Så hoppas hoppas hoppas grebo kan fixa en plats till oss, i "värsta" fall får vi försöka lösa det 1-2 månader att han får börja här så länge, lite trist att behöva skola in två gånger bara, meeeeen allt löser sig, babbel babbel.. 

22 februari

 
 
Hade inte behövt ha så tråkigt igår och vara ensam, ett samtal till Kimpan så skulle kvällen va räddad men de är ju bra att vara efterklok, hah. Albert kom inte hem såå sent ialf, en ny fläkt rikare och det blir nog kanon snyggt fick även en babyvakt, lär ju behövas sen när sovrummen är på övervåningen, den ska va bäst i test så det hoppas jag, haha.. Ja natten var väll inte den bästa, Emil sov så oroligt så slutade med att jag och han la oss i soffan och försökte somna om efter 1,5 timme somnade han som en stock, dööd..
 
Albert åkte och körde hockey idag med en massa grabbar och jag längtade bara tills Emil skulle sova igen, klockan 10 fick jag honom att sova 2 h, efter den vilan var jag människa igen. Skulle ha tränat med Tilda idag men vi har sålt våran garderob eller dem ska komma och hämta den imorgon så var tvungna att montera ner den och det klarade inte A själv och mamma fick komma och ta lilleman. & iförrgår sålde vi en cykel haha undra vad vi ska sälja härnäst, pengarna rullar in ;) hahah.. Emils lilla krypin är ett minne blott, ser mer eller mindre ut som ett flyttkaos här hemma, men som tur var kan vi slänga in all skit där inne så länge.
 

21 februari

det går inte att tjata tillräckligt om hur mycket jag saknar sommaren va, sol, bad, fiske, båt, glass, lättklätt, sommarkvällar, åååh... hatar vintern, kylan, slasket och blasket .. 
 
Morgonen började lugnt, jag och Emil gick upp käkade frukost, lekte och satte sen på en film som han somnade till, runt 12 vaknade A till liv, snacka om sovmorgon, han har det bra han.. Kom hit en "tant" och kollade på vår lägenhet hoppas fan inte hon tar den, hon skulle inte ha heltäckningsmattan, vi skulle sätta upp hyllorna i klädkammaren igen, "allt skulle återställas" och så finns det inga persienner i vardagsrummet så träääligt, nä fyfan haha så tam.
 
Albert åkte sen till skövde för att köpa en ny köksfläkt till nya köket, har man inget annat för sig så visst, haha. Jag och Emil gick till Moa för att skriva på några papper, hon ska om några veckor ha praktik för en dag på mitt jobb, kul :) Gick hem och badade skumbad, lagade mat och nu har jag precis lagt lilleman, A kommer hem senare ikväll och det finns inget på tv och ingen bra film, haha fyfan..

20 februari


Idag började vi morgonen på öppna förskolan med Tilda och Alvin, Emil sprang som vanligt runt på sångstunden runt runt och pussade och kramades med en massa föräldrar, haha. Ungarna somnade på vägen hem så A fick det skönt medans vi var och tränade. Åkte sen ut till tornby och köpte ett par gummistövlar till lilleman, fick prova ett x antal stycken innan vi hitta ett par som var riktigt bra vissa var ju sjukt trånga, jätte långt skaft och hel knas. Men nu kan han få hoppa och plaska i vattenpölarna och slasket bäst han vill ;) Resten utav dagen/kvällen blir det tydligen städ här hemma, ska komma en och kolla på lägenheten imorgon så kanske trevligt om det ser någorlunda ut då ..

19 februari

mina grabbar ♥
 
Lugn och skön dag idag, efter lunch klädde vi på oss och gick ut och gick en stund, jaa man kommer ju inte sådär jätte långt med en 1 åring som ska gå själv, men såå duktig han är för någon vecka sedan tog han några steg och sen bara ställde sig som förstelnad nu vandrar han runt i sin egna lilla värld, skit nöjd och glad. Roligast av allt är ju att gå i snön och i vattenpölarna, stövlar nästa. Liten blir stor så fort .. Dock var det någon som kysste backen idag, E tittade åt sidan medans han gick framåt och vipps slog han i huvudet och näsan i astfalten med en duns, åh stackars liten. 
 
Åkte sen till jobbet och fikade och medans A hämtade en frys stannade vi kvar och Emil sprang omkring överallt hel nöjd. Åkte sen och handlade, lagade mat och hade ställt in mig på ett träningspass men Andreas jobbar över så blidde inget, så fick bli soffan ikväll igen, haha. Meeen imorgon blir det gymmet efter öppna förskolan så musklerna får jobba lite ;)

18 februari

 
Igår åkte vi hem till Ida och Oskar blev bjudna på semlor, vaniljsemla sååå himla gott! Åkte sen och lämnade Emil hos sin mormor och morbror och vi åkte till Ikea, planerade lite kök och beställde bänkskivan som har ca 4 veckors leveranstid, så nu är det klart. Åkte sen hem till mamma och Anders där det bjöds på mat, tittade farmen och åkte sen hem.
 
Idag åkte jag och Emil hem till Kimpan och Melissa. Lek, bus och massa babbel. Kom hem till maten på bordet och nu sitter vi som två soffpotatisar och söker runt på internet efter inredning, belysning och försöker få lite inspiration haha, 1 månad kvar!

16 februari

 
I fredags jobbade Albertså jag och Emil fick besök utav Kimpan och Melissa och dem är ju så söta de där små, jagar varandra, kramar, pussar, klappar och lite dra i håret och slåss hit och dit, haha.. När A kom hem fick man lite alla hjärtans dag rosor och oxfilé till middag, gottigotti!
 
Igår jobbade jag och direkt efter hämtade jag upp Tilda så körde vi ett jympa pass, första gången både huvud, armar och ben fungerade tillsammans haha och så mycket roligare och jobbigare det blir då. Kom hem till Björne, Albert och Emil som satt och myste framför filmen flygplan och till kvällen blev det tacos och melodifestivalen, de var såå dåligt, skjutsade sen hem Björne och tog natta. Emil var helt tokig i Björne han skulle bära honom hela tiden, sitta i knät och gav Björne alla sina leksaker, så skönt att han tyr sig till ALLA! :)
 
Idag blev det jobb igen, A och E skjutsade dit mig och skulle bara stanna på en kaffe, slutade med att E somnade på jobbet så han fick sova på några dynor medans A åkte till stan en snabbis, hihi. Efter jobbet åkte vi ut till Åtvid och hälsade på Malin och Hampus blev bjudna på gotti fika och så inspekterade Albert deras golv och kök, haha. Och det är galet så fort dem kommit iordning i deras hus nytt projekt hela tiden och något nytt rum klart varje gång ;) snaaaart är det vår tur.. På vägen hem köpte vi med oss donken hem och sitter nu och goooglar kök, kommer på nya idéer varje dag, blir tokig snart haha.. 

träning

 
Nu har vi snart hållt på med träningen i 1,5 månad. Jag trodde alvarligt talat inte att jag skulle tycka de va kul, att jag skulle tröttna och tappa suget redan efter några gånger. Målet från början var att köra pass/gym minst 2 gånger i veckan, men de har snarare blivit 3-4 ggr. Det kommer väll bli en utmaning när man börjar jobba och få ihop träningen och fortsätta men jag ska, jag vill! Innan jobbet och något pass på kvällen, allt går bara man vill, de ska bli en del utav vardagen, en självklarhet. 
 
Sen jag började har jag minskat i vikt, midjan och höfterna har tappat några centimeter precis som jag velat. Nu vill jag bara tighta till mage, rumpa, lår. Ska jag vara ärlig så har jag nog starkare och snyggare kropp idag än innan jag blev gravid och bara det är ju toppen! Jag menar jag som aldrig har tränat innan förutom någon månad hit och dit på gymnasiet vilket jag inte vet om det gav något, haha babblade väll mest ;)

14 februari

 
Igår åkte jag och Albert ner på stan och satte oss på Mörners och åt mat i "lugn och ro" de va inte Emils gnäll utan utbytt mot massa gamla gubbar och tanter som skulle överösta varandra, haha. Men de va mysigt och välbehövligt att komma hemifrån om så bara för 2 timmar, pratade pratade och planerade. Köpte med oss godis innan vi åkte hem och trodde vi skulle komma hem till en sovandes kille men han och mamma/mormor satt i soffan och myste, haha. Tack för hjälpen ♥
 
Idag jobbar Albert så mamma kom hit på morgonen igen, Emil fick ett stort gosehjärta och jag och Albert fick blommor och lotter, tacktack :) Idag blir det att leka med Kimpan och Melissa. 

13 februari

det här är mannen jag vill göra allt med, hoppa på, äta upp, skratta med, gråta mot, krama, pussa, bråka, tjaffsa, leva, älska, hålla hand & gifta mig med.. dela dåtid, nutid och framtid med, åh vad jag älskar dig ♥ 
 
Igår började jag morgonen med att hoppa i träningskläderna och gav mig ut på en springtur innan frukosten, så sköönt och så kul när man börjar se resultat. Sen hade vi besiktning utav lägenheten, är bara tvugna att tapetsera om 4 våder på en vägg där vår klocka sitter, så sköönt.. Hoppas dem som tar över den här lägenheten vill ha heltäckningsmattan i sovrummet så slipper vi ta bort den också, jaja.. På kvällen åkte vi hem till Ida och Johan, dit även Li kom så blev vi bjudna på hembakad pizza, så gott! 
 
Idag startade vi morgonen på öppna förskolan med Tilda och Alvin, Emil röjde runt som vanligt. Min karl kom hem med kebab till lunch gotti och nu inväntar vi att mamma ska sluta jobbet så kommer hon hit och är barnvakt åt lilleman medans jag och min stora kärlek ska ut och äta och ha lite efterlängtad egentid, mys! ♥
 
 

11 februari

garanterat bildbrist..  
 
I måndags kom Tilda, Hägg och Alvin hit, jag och Tilda stack iväg och gymmade och sen käkade vi lunch här hemma. Åkte sen med Tilda och handlade medans grabbarna åkte till tornby. Kvällen spenderade vi hemma hos mamma och Anders där det bjöds på raggmunk och onyttigheter. Lilleman fortsätter att inte äta, han vill inte ens ha frukt så han lever på välling och man är nöjd om man lyckas trycka i honom en smoothie under en hel dag, tydligen vanligt bara att invänta aptiten igen. Riktig gnällpelle vilket är förståligt med ingen mat i magen i flera dagar...
 
Idag skulle jag haft tvättstugan hela dagen men fick nöja mig med 6 maskiner då vi åkte och sa upp lägenheten så nu är det gjort, besiktning utav den redan imorgon! och sen va Tilda super snäll och tog Emil medans vi åkte ut till huset och tog mått på köket och alla rummen så vi har det gjort, så nu är det bara att beställa köket! :) Tilda bjöd på mat och sen åkte vi och tränade, skulle kört ett stationspass men de va fullt när vi kom dit så testade aerobics, men aldrig mer assåååå min kordination nä vi gick till och med innan det var slut och körde på crosstrainern så man fick svettas lite.. 
 
(tilda, hägg, alvin, tilda, tilda, tilda, andreas, alvin, matilda, andreas, hägg, tilda, alvin... haha känns som jag skriver det hela tiden, ses typ M I N S T 3 dagar i veckan, tänk om grabbarna grus kommer avsky varandra sen, jobbigt för dem haha)

9 februari

en utslagen krigare.
 
I fredags åkte A och köpte räkor till middagen för att fira att vi köpt hus, något var man ju tvungen att lyxa till det med då man inte kunnat äta något på 1,5 dygn och det gick och det var gott! Tappat 3 kg, vägde 55 kg och fyifan så svag jag var kroppen orkade ingenting, huvudet var någon helt annanstans, usch usch usch.. men äntligen börjar de gå uppåt igen.
 
Igår spydde E på morgonen igen och han var riktigt hängig och så TRÖTT (tror de beror på att vi bara hade fullkornsvälling hemma, ett stort no no vid magsjuka) vi ringde 1177 och dem sa att det inte var någon fara så länge han kissade, så vi skulle inte ge någon fast föda överhuvudtaget endast vätskeersättning, saft och blaska ut majs vällingen. På eftermiddagen var han så hungrig så han fick lite pannkaka och spydde inte upp det, så sen dess har det bara blivit bättre. Dock äter han fortfarande ingenting, något rån hit och dit, men dricker som tusan. Och de kunde fortsätta såhär några dagar utan att det var någon fara, SKÖNT! Köpte hem kebab igår och tittade på melodifestivalen och QX galan.
 
& idag vaknade vi upp och var typ normala, mår bra, lite seg i kroppen fortfarande men vi åkte ut till krauta och ikea, kollade kök och golv, äntligen börjar lite saker klarna, man är så velig och ena stunden vill vi ha köksö nästa "barbord" sen inget utav det sen bara de ena och köksbord hit och dit och lalala, ska bara åka dit och mäta så ska väll saker och ting bli bra ;) Ikväll ska A på bio med Oscar skönt för honom att komma ifrån oss, haha. Och imorgon börjar en ny vecka, en FRISK vecka nu har vi vart hemma för länge.

Vi har köpt hus

 
åååååh va glad jag är, i tisdags var vi och kollade på ett kedjehus i Grebo och la bud där på plats, sen har det varit någon mer intresserad hit och dit som dragit ut på det men igår bestämde sig säljaren för att skita i budgivningen och tog vårat bud, så idag har vi varit och skrivit på alla papper, WOOHOO! & vi får tillträde redan 1 april. Det är lite läskigt att lämna ullstämma, trivs här men den här 2:an är alldeles alldeles för liten för oss, så det här blir perfekt att börja med för oss tills vi hittar vårat drömhus om några år :) Sköna gröna grebo 

7 februari

 
I måndags och tisdags jobbade jag heldag 10-18 det är läskigt va fort man kommer in i det igen, som om man inte ens har vart ledig, saknar jobbet samtidigt som jag vill fortsätta vara hemma med miniman. Emil och Albert hängde på leos lekland båda dagarna med Tilda och Kimpan, haha :) 
 
I onsdags blev det gymmet med Tilda på morgonen och på eftermiddagen åkte jag och Emil hem till Saga och Ella och busade. På kvällen kom Tomas hem och Albert och så hade vi gjort fläskfilé och klyftpotatis tills dess. På torsdags natten/morgonen vaknade vi av att Emil spydde, så ställde in dagens aktiviteter, öppna förskolan och gymmet. Han spydde x antal ggr fram till kl 12 typ, han var sig själv hela tiden förutom när han kräktes då blev han jätte ledsen, sen var det lek och bus igen. Och jag skulle åkt in och jobbat 2 timmar men hade ont i magen, A trodde jag inbillade mig, tur att jag inte åkte för sen sprutade det ifrån alla hål, asså fiiifan jag har aldrig haft magsjuka, Emil är en riktig krigare och jag var helt förstörd ont i hela kroppen och visste inte hur jag skulle överleva om det fortsatte. Kvällen var lugn men sen vaknade jag i natt, svimmade i köket och lyckades krypandes ta mig in i badrummet och spy i toan. Ni vet när man mår så dåligt och det skönaste stället att sova på är badrumsgolvet, usch usch usch.. Nu har jag inte ätit på ett dygn, fått i mig något glas cola och blåbärssoppa, men mår såå mycket bättre. Dock har Emil spytt 2 ggr idag igen, hoppas A klarar sig! Emil har ju smittat mig, Alvin och Saga :(

2 februari

 
Då var denna jobb helg över, igår lämnade jag Emil hemma hos Alvin så han fick leka där hela dagen, puss och kram kalas när man inte setts på en vecka, gulle :) Albert kom hem vid typ halv 5, mer död en levande, käkade bakad potatis och när lilleman lagts för natten gosade vi ner oss i soffan och jag somnade före Albert, hahah.. & ikväll blir det hem till mamma och Anders, käka mat och så ska ja slänga i lite färg i hennes hår.
 
För nästan en vecka sedan fick min "mormor" Inger en stroke, samma dag som Hilton somnade in. Allt händer samtidigt. Men som tur var gick det bra, eller så bra som de kunde tror jag. Hon ligger fortfarande på sjukhus och lär nog bli kvar där ett bra tag till. Men fick prata med henne idag och hon var så glad att hon lär sig nya ord varje dag.. Jag har alla mina "äldre" kvar, ingen mormor, morfar, farmor eller farfar har gått bort och det ska ingen göra på många många år ♥

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus