31 januari

En sömntuta & en härmapa

Idag var både jag och A tvugna och jobba. Så Emil fick vara hos hans farmor & farfar. Inte han emot lek och bus hela dagen! Nu väntar vi på att pappan i huset ska komma hem med middagen och sen blir de lördagsmys! 

30 januari






Fikade lite när jag kom hem från jobbet. Sen gick vi ut i backen och åkte snowracer. Eller vi och vi jag fick åka med en gång. Sen ska ungen åka själv och gärna högst upp. Han ska dessutom dra upp snowracern själv! Kan själv, ingen hjälp här inte. Envisa unge men visst fasan är han stark, den där väger ju typ mer än han! 😊

Djur



Förra julen när Emil var 1 år fick han en låda med massa bonngårdsdjur av sin mormor. Dem har varit en favorit sen dess. För några veckor sen var Emil och A på biltema och han fick syn på dinosaurierna i lådan och bar den hela vägen till kassan och har inte släppt dem sen dess. Från morgon till kväll leker han med dem radar upp dem flyttar på dem pratar med dem sätter ett snöre runt halsen och går runt med dem. 

Och dessutom kostar dem bara 119 kr för en låda med alla djur. Förutom bilar är det här det bästa Emil vet.

Traktor





Idag har vi shoppat lite på tornby och åkte förbi garaget där As traktor står. Lycka att se traktorn, lyckan att sitta i traktorn men när A startade den och dem åkte fram och tillbaka den LYCKAN! ☺️

Emils födelsedag





Igår fyllde vår lilla kille 2 år! Eller stora kille kanske ... Jisses va tiden springer iväg, samtidigt som de känns så långt borta den där söndagen, dagen efter din pappas födelsedag när jag vaknade upp med värkar så känns de endå som att de inte va alls länge sen, ialf inte 2 år sedan. Den bästa tiden har de ialf varit, de bästa 2 åren ❤️

A jobbade hela dagen och jag var tvungen jobba 10-18. Som tur var kalasade vi ju i helgen och dem hade firat dig ordentligt på dagis! Så vi avslutade kvällen med en sockerkick och wooow eld! :) 

Grattis älskling







Idag är det mitt stora ❤️ födelsedag! 27 år fyller karln! Måste vara en härlig ålder då alla äldre är "sjusjuu". 

Började morgonen med att bli väckta av Alberts telefon. Han skulle ut och sanda. Så blev ingen frukost på sängen inte. Men han hann ialf öppna sina presenter vi hade köpt en lyxig morgonrock & handdukar som han tjatat om att gå runt i nu när han är ledig ;) & ett presentkort på tandemflygning. 

Mamma hämtade Emil på dagis så när jag slutade jobbet gick jag och A ut och åt på tapas baren. Asså så himla himla gott, vi beställde in 8 olika tapas rätter och varenda än var fullpoängare och avslutade med efterätt! Matorgasm! Proppmätta deluxe! 

Tvättstugan





Albert har haft projekt tvättstuga. Ja ni ser ju hur den såg ut på första bilden. Haha kastade in all skit där inne och golvet & väggarna var såå fula. Det blev så fint, helnöjd! Det är inte helt klart ännu med tvättkorgar & sortering. Men nu kan man ju till och med ha dörren öppen in dit ;) 

2 av 2 kalas







Igår körde vi kalas 2 av 2 för Emil & Albert med familj och släkt! Jag började dagen med att jobba med mamma. Sen hem där alla redan kommit. Tårta, fika, lek och bus och paketöppning för både Emil & Albert. 

När alla åkt hem stannade mamma och Anders kvar och vi köpte hem pizza och mumsade på. Födelsedagspizza ;)

-



2 års kalas












2 års kalas för vår lilla skrutt! Idag blev det kalas 1 av 2 med kompisarna. Kokt korv med bröd till lunch, lek & sovning och sen tårta & fika och ännu mera lek. Härliga vänner underbara barn. Emil tackar för alla fina presenter, tusen tack!! 

21 januari



Haha barn alltså. Skit kul ner sen bara men hjälp oss upp igen då!!




Jobbade halvdag idag. Hämtade Emil på dagis och sen körde vi upp på uppfarten precis samtidigt som larmkillen kom hit. Vi har skaffat larm så idag installerade dem dit de. Så mycket ensam som jag är om kvällarna/nätterna känns de tryggt och när man inte är hemma! Och att man kan se/göra allt genom mobilen också. 👍

Vi gick sen ut i pulkabacken tillsammans med Sarah & Millan. Ner och upp, upp och ner i backen. Ungarna ska ju bara åka högre och högre upp från backen för varje gång. Och dem är ju inte proffs på att styra direkt hah. Kanon bra att de finns en strålkastarlampa i backen dock blir inte bilderna dem bästa med de ljuset haha.. Vi gick sen hem hit och lekte en stund innan de var dags för mat. Ensam kväll i soffan då A skottar snö.



20 januari


För några dagar sen kanske en vecka?! Blev klädkammaren klar. Vi målade allt vitt och fräscht och la in en mörk heltäckningsmatta hade helst velat ha samma som vi har i sovrummet men den har vi inte hemma längre så fick bryta av med en mörk istället blev bra endå! Helst hade jag ju velat ha en fotölj där inne och ni vet sådär fint man ser när man googlar men vi har nästan inga garderober förutom den här så har man kläder i överflöd går de inte bara att hänga in 3 skjortor och klänningar och tro att de ska se snyggt och stilrent ut ;) 
(Rummet är så långt och smalt så svårt att få till en bra bild...)

Ja igår var en sådan dag då jag helst av allt skulle viljat skjuta mig. Ja åkte på magsjuka spydde och sket om vartannat. Och att ha träningsvärk i magen på de trodde seriöst att ja skulle dö. Albert mådde bara illa och hade ont i magen men klarade sig och Emil mådde kanon! Men satan i gatan va synd ja tyckte om honom jag och Albert låg helt döda i soffan om inte på toan. Emil lekte själv hela dagen och kvällen och va så kramig och ville ligga nära hela tiden, stackarn fatta ingenting.. Men idag mår alla kanon! Peppar peppar. Hoppas de är lång tid till nästa gång igen. Jag som aldrig haft magsjuka / vinterkräksjuka fick de första gången förra året. Ska man åka på de varje år nu?! .... 

18 januari

😂

Vaknade med sådan hejdundrande träningsvärk benen värker och magen gör så ont. Kan inte skratta, hosta eller nysa utan att man vill avlida, haha.. 

Idag blev det pannkakslunch och så kom Li hit som slingade håret på Sarah och jag fick håret klippt och fräscht igen. Nästa gång kör jag på brunt! 😄 härligt med babbel och massa tjejprat "sådär som bara tjejer kan" eller?... Haha 

& Albert håller på med sin/vår tvättstuga ;) åkte nyss till ikea för att köpa bänkskiva, skåp, förvaring, diskho, blandare och allt som behövs. Han har fått fria händer på de där, typ! Kan inte bli sämre än var de va ialf :)

Lördag

Va fort tiden går den där tjejen ligger inte längre hon har lärt sig att sitta och snart kryper hon ..

Ikväll kom Johan, Ida, Meja & Hugo hit och chillade med oss. Fick i oss lövbiff i vitlök och örter med skivad potatis till middag. & så lite lördagsgodis såklart haha. Bra lördag, fina vänner! :)


Hemmaträning




Fybubblan så skönt det är att ha ett hemma gym. Behöver inte ta mig någonstans behöver inte barnvakt eller att A måste vara hemma. Jag passar på när Emil sover på dagen eller för kvällen eller så leker han eller tittar på tv under tiden. Finns alltså inga ursäkter för att inte "ha tid". Men man behöver ju inget gym eller massa hantlar och vikter för att kunna träna hemma. 

Måste bara tipsa om en tjej som jag följt länge på instagram. Hon lägger upp massa videos på olika övningar hemma, ute och på gymmet. Pröva dem med handdukarna under fötterna oh jisses. Kul att pröva nya saker! Alexajeanfitness 

17 januari

 
Igår när jag kom hem från jobbet gick jag och Emil hem till grannen och lekte en stund. När vi kom hem igen hade Andreas och Alvin kommit och sen kom även Kimpan. Käkade mat och de blev fläskfile, hasselbackspotatis och champinjonsås den är så jäkla god men så äter ingen av dem svamp haha! 

A och jag har ju slutat med onyttigheter i veckorna och får nu endast bara äta på helgerna så då hetsäter vi istället typ haha. Och Kimpan hade med sig den hääär godispåsen tagit varenda sort, ja ni fattar. Alvin ville inte somna så dem åkte hem, så de fortsatte med youtube klipp A glor hela tiden på "fail videos" och sen kom vi in på djupa ämnen, slutade med att Kimpan och jag knappt vågar gå utanför dörren, och så åkte hon hem lagom till spöktimmen 😁

Idag drog vi igång projekt tvättstuga. Så jag och Emil har varit och handlat lite och snart får byggare Bob fixa med resten! :)

Simhallen





Emil älskar att ta kort, blir inte alltid så bra men här kom ialf "hela jag med" ;)




Idag åkte vi till Norrköping och spenderade dagen i simhallen. I början var Emil lite försiktig, (sist han var i simhallen var ca 1 år sedan) så han visste inte riktigt hur han skulle reagera. Tills han fick åka rutschkana en gång, om och om igen och helst själv! Se glädjen i ungens ögon, åh lycklig kille! Bra dag, nöjd kille! 😄

12 januari


Selfie killen!

Igår jobbade jag när jag kom hem var Emils farmor och farfar hemma på fika. När dem åkte körde vi ett träningspass och ni vet en sådan där maggrej/rullgrej?! Aj som fasan va den tar i magen.. Lagade lite mat och sen var det läggdags för lilleman. Vi började se filmen Gone girl, 2,5 h lång?! ögonen orkade inte hela filmen.. 

Leos lekland






Undra vem som hade roligast? ;)

Kvällens planer var barnfritt, mat på stan, bio och kanske något glas ute med A. Medans jag jobbar blir Albert utringd på snöjobb, jippie hatar snö!!! Gud så irriterad jag blev. & mina fina vänner hade andra planer för kvällen så det fick bli Leos lekland m. Mamma och sen hamburgare hemma hos dem. Spelar ingen roll hur irriterad eller ledsen jag blir går inget att göra åt endå... 

Liten växer


Det var läääänge sen jag rensade i Emils garderob. Men nu måste han ha växt på en natt för jag rensade ut 5 par byxor idag som blivit för korta. Han har länge legat på 80/86 i byxor och 86/92 i tröjor men nu är 92 för stort i byxor och många byxor i 86 börjar bli för små ..

Så jag beställde hem 6 par mjukis / leggings från zara idag. Hört så gott om dessa och var och varannan unge ser man ju ha dem. Skönt att ha mjukis på dagis och under overallen. Sen är dem ju snygga med!! :) 

Busfabriken






Idag är det min lediga dag & studiedag. Så vi åkte till busfabriken med Andreas & Alvin. Kidsen lekte tills det var dags för lunch och sen lite mera lek och sen slocknade dem i bilen. Fullt ös! 

Albert fick åka iväg och skotta idag så han är väll inte hemma förens inatt när vi sover. Hatar att somna ensam ... 

6 januari

Lillskrutt, Det händer saker på 1 år ..

Skönt det varit med klämdagar och röda dagar, korta jobbpass. 11-15 idag sen hem och fika med mina grabbar och tog sen ett bad med Emil innan jag svettades lite (lite fel ordning kanske;), mina armar kommer kännas imorgon ialf... Måste säga att det är förjäkla skönt att kunna ligga i soffan med gott samvete ikväll och jag har inte ens behövt lämna huset, bra köp! 👍😄


5 januari


Jobbade igår 11-15, Emil hade haft feber på natten och lite på morgonen/dagen men helt normal. Så när jag kom hem slappade vi bara. Gjorde hemmagjord pizza och tittade film. Jag som aldrig somnat när jag lagt Emil har gjort de säkert 4 ggr på 2 veckor. Blir helt förstörd när A kommer upp och väcker mig .. & dessutom kastade vi ALLT godis i förrgår som vi hade hemma. När jag kom på att vi hade en chokladkaka i kylen som vi glömt trodde jag att jag skulle dö. Asså sockerberoende, vi satt här som på nålar men vi klarade det. Jag kan typ inte minnas sist vi inte åt något någon kväll. Det är lixåm vardag för oss att sitta och smaska på kvällen efter maten. Så onödigt så onödigt..

Men nu har vi gjort om ena rummet där uppe till ett hemmagym. Så kan man inte ta sig till gymmet får gymmet komma hem! Så körde mig svettig på crosstrainern och sen inveg multigymmet. Kanske man kan träna bort julgodiset som satt sig ;) 

3 januari



Igår jobbade jag 10-14. Alvin och Andreas var här och stannade hela kvällen. Kidsen lekte non stop, höll låda och lekte härmapor hela tiden (med ett litet break, stilla i soffan) Var inte lätt att lägga Emil på kvällen han var helt uppe i varv. Alvin somna i soffan och vi kollade på filmen sex tape! :)

Mys





Nyårsdagen spenderade vi hemma hos Johan, Ida & Meja iklädda mjukiskläder. Långpromenad, lunch och Soffhäng. Någonstans där och då bestämde vi oss för att ligga över en natt till. Pizza kväll, Beck och istället för luftmadrass intog vi deras gästrum med så mycket skönare säng än en luftmadrass. Och Hugo fick vi som sovkompis, så mysigt! 

Haft en kanon bra start på de nya året med fina vänner. Så mysigt, varför gör man inte de oftare?! :) 8 ringde klockan och efter frukost var det dags att åka hem och vara på jobbet vid 10! :) 

Nyårsafton










Nyårsafton firades med härliga vänner i västerlösa. Alldeles för mycket mat, paketspelet, onyttigheter, spel, skratt, prat, mys, fyrverkerier och sova över mys. Efter lyxfrukost tog vi en låång promenad och här sitter familjen Johansson/helander kvar i soffan. Vi lyxar till det med mat här till kvällen, mys! Tack alla för det här året. Nu kör vi dag 1 av 365, iofs vänder vi snart blad ;)


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus