Lufsa
Jag hade aldrig ätit det här innan, men Albert hade pratat gott om det, Lufsa är tydligen Ölands landskapsrätt en öländsk ugnspannkaka. Gillar du raggmunk så tycker du om det här också, för det smakar precis likadant. Bara det att du slipper stå och steka utan kastar bara ihop alla ingredienser och slänger in i ugnen.
Ingredienser
15 stora potatisar
4 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 ägg
1 kg rimmat fläsk (eller så det täcker plåten)
Gör så här
Riv de råa potatisarna på rivskiva eller rivjärn. Vispa mjölk, ägg och mjöl till en smet, som blandas i den rivna potatisen.
Hälles i väl smord och mjölad långpanna. Lägg på fläskskivor. Grädda i 250 grader ca 1 timme.
15 stora potatisar
4 dl vetemjöl
5 dl mjölk
1 ägg
1 kg rimmat fläsk (eller så det täcker plåten)
Gör så här
Riv de råa potatisarna på rivskiva eller rivjärn. Vispa mjölk, ägg och mjöl till en smet, som blandas i den rivna potatisen.
Hälles i väl smord och mjölad långpanna. Lägg på fläskskivor. Grädda i 250 grader ca 1 timme.
Kommentarer från er söta läsare.
Trackback